| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
toxic12
|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 12:57 pm Mesaj konusu: 50 gün kadar oldu ve REMİSYONDAYIM |
|
|
Haziran 15 den sonra mikrobik bir diyare ve stresli iş ortamının etkileriyle başlayan aktivite nihayet sonlandı.
Basit bir mikobik olay birden zorlu ve çok sıkıntılı alevlenmeye dönüştü.
Salofalk enema, tablet ve son dönemde suppozatuar , deltacortril , duspatalin , nidazol ,lomotil ve vitaminler kullandığım ilaçlar.
Deltacortril ilk kullandığım dönemlerdeki kadar şiddetli yan etki göstermese de , hafif yüzde şişme ,kol ve bacaklarda incelme ve kaslarda erime-kramplar meydana getirdi. İlk kullandığımda yumurta adam gibi olmuştum. Psikolojik birçok da dalgalanma ve unutkanlıklar.
Yavaş yavaş azaltıyorum dozajı. Azalttıkça etkileride olumlu oranda değişiyor.
Biliyorum ki diyet şimdi daha önemli.Beni en çok bu zorluyor.
Moralim oldukça yüksek. Kısa zamanda toparlanmak için şimdi neler yapmam gerektiğini düşünüyorum.
Hem yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak hemde remisyon döneminde fizyolojik iyileşmenin ve kaybettiğimiz kuvvetin geri kazanımı , bağışıklık sisteminin güçlenmesi için neler yapabileceğimiz konusunda düşünce ve tecrübelerinizi öğrenmek amacıyla birşeyler yazmak istedim.
sağlıklı günler dileğiyle. _________________ umut.... |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 3:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Geçmiş olsun. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için balık yağı almalısınız. Aslında siyah üzüm ve pekmezi ile keçi boynuzu macunu tam bir şifa. Ama bu sıcakta çekilecek türden değiller. Acil şifalar. |
|
| Başa dön |
|
 |
toxic12
|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 5:57 pm Mesaj konusu: Teşekkürler, |
|
|
Teşekkürler, hepsi bir öneri ve anlamlı. Zorda olsa kullanmam gerekir.
Resmen her aktivite ve remisyonda evrim geçiriyorum. Normale dönünce hem kendim hem tanıdıklarım sanki bir daha hiç hastalık gelmeyecek gibi görünüşümden paylar çıkarıyoruz. Ama sinsi bir asalak gibi hastalık maalesef.
Sağlıcakla _________________ umut.... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 6:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam..
Geçmiş olsun.. Uzun süre remisyonda kalırsınız inşallah..
Bence hastalığınızı sinsi bir asalak gibi görmeyin.. Hastalığınızla barışık olun.. Ve de hastalığınızı fazla düşünmeyin bence.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
toxic12
|
Tarih: Pts Ağu 11, 2008 10:18 pm Mesaj konusu: saolun |
|
|
evet düşünülmeli buda _________________ umut.... |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Çrş Ağu 13, 2008 2:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar ben mesela hastalığımı en yakınım olarak görüyorum, o benim kadar ortağım can yoldaşım,şunu biliyorumki en çok güvendiklerim dahi beni yarı yolda bıraktıklarında o beni asla bırakmayacak ve yanımda olacak,gereksiz şeylere üzüldüm takıldım zaman kendine gel,diye uyaran.
Onun koyduğu bazı kurallar var,o kurallara uyduğunuz sürece gül gibi geçiniyorsunuz
Bende İskender Bey gibi size omega 3'ü önereceğim.Kullandığınızda sizde en kısa zamanda farkı göreceksinizdir. |
|
| Başa dön |
|
 |
toxic12
|
Tarih: Pzr Ağu 24, 2008 3:37 pm Mesaj konusu: tamam |
|
|
sağolun. bunlarıda değerlendireceğim şirine hnm. _________________ umut.... |
|
| Başa dön |