| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pzr Şub 14, 2010 9:29 pm Mesaj konusu: 6 Yıl Aradan Sonra |
|
|
Merhabalar
6 Yıl Aradan Sonra dün yine acillik oldum.Unutmuşum damar yolu ne iğrençmiş,her serum damlası canımı ne kadar yakarmış.
Salı günü karnımda şişlik ve belimde şiddetli ağrı başlamıştı.Dün karnımdaki şiş inmeye başladı ve eklemlerim yanmaya ateşim yükselmeye başladı.Sonuç olarak acilde bir 4 saat geçirdim.
CRP:3
HGB:10.4
Tansiyon:8'e 6
Karında yogun gaz.
Bir elim belimde bir elim karnımda yürür oldum.Acilde kan aldılar tansiyon daha da düştü bayıldım resmen.
Doktor aktivasyon başlangıcı gibi durmuyor dedi ama karnımda yogun gazı ve neden oluştuğunu açıklayamadı;bu arada ishalim yok Wc sayısıda değişmedi.Ama her Wc'ye çıkışımda karnımda yoğun ağrı oluyor.
Omurga röntgenleride temiz çıktı omurgada tutulum yok dendi ama belimdeki yoğun agrıyıda açıklayamadılar.
Galiba yine başa döndük,sorunlar var ama cevaplar yok...... _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Pts Şub 15, 2010 10:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Şirine hanım çok geçmiş olsun...
Kan değerleriniz normalin dışına çıkmış...
CRP inflamasyon veya enfeksiyon varlığında artış gösterir.
HGB ise kansızlık veya kan kaybı durumlarında düşer.
Karın ağrısı ve gaz zaten ük. da beklenen durumdur.
WC sayısında artış olmaması güzel.
İnşallah kısa sürede sorularına cevap bulur ve uzun yıllar remisyon yaşarsınız.
Saygılarımla. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Pts Şub 15, 2010 9:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
öncelikle geçmiş olsun şirine hanım bende sizin gibi pan kolitim ve şuan kortizon kullanıyorum 3 senedir ataklarım geçmedi 1.5 yıl önce gene 3 ay kortizon kullandım kullanmayı bıraktıgım gibi başldı ve hep kötüydüm 1ay önce hastaneye yattım 1 hafta yogun bir tedavi gördüm şuan iyiyim fakat gene kortizonu bırakınca dönecek diye korkuyorum doktorum atak geçirirsem imuran diyor sizde pankolit siniz size bu ilaç yaradımı bana bilgi verebilirmisiniz artık bu hayattan ve kaçmaktan sıkıldım iyice tedavi olmaya karar verdim yardımlarınızı bekliyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 9:30 am Mesaj konusu: |
|
|
Zeynep hanım çok geçmiş olsun...
İmuran konusunda daha önce şirine hanımın Sayın denisiye verdiği cevabı dikkatinize sunuyorum.
| şirine yazmış: | Merhabalar Sn Denisi.
Gördüğüm kadarıyla teşhis yeni konulduğu için hala kabullenememizsiniz İBh' yi.Şunu söyleyeyimki ondan korkarak onda nefret ederek bir yere varamazsınız.Onun her zman yanınızda olacağını onunla iyi geçindiğiniz zaman onunda sizi rahatsız etmeyeceğinizi bilmelisiniz.Siz gereksiz şeylere kafanızı takip kendinizi üzdüğünüzde o uyaracak sizi, kendine gel diye. Tabi siz bunu aktivasyon olarak ya da kanama oalrak göreceksiniz.Bu noktada şuçu hemen ona atmayın bir kendinize çeki düzen verin,unutmayınki hiç bir şey sizden değerli değil,onun için ne bedeninizi yorduğunuza ne de sinirlerinizi gerdiğinize deymez.
İmuran konusan gelince de bu kadar da korkmayın imurandan.Bende biliyorum bağışıklık baskılayıcı hatta diğer adı hücre zehri.Ama kortizonla kıyaslamayın tamam ikiside aynı işlevi görüyor ama.İmuranın yan etkileri kortizon kadar ağır değil.Kortizon kullandığınız için biliyorsunuzdur yan etkilerini,İmuranda öyle moon face olayı olmaz ödem olmaz vs vs. İmuranın en belirgin yan etkisi bağışıklık sistemi gerçekten çok zayıflıyor küçük enfeksiyonlar sizin için bir kavus haline gelebiliyor,bünyenize göre sizde daha önce olmayan alerjiler ortaya çıkabiliyor,birde yaralar normale göre biraz daha geç iyileşiyor.Ayrıca düzenli olarak Beyaz küreye baktırmanız gerekiyor(Kandaki WBC oranı )
Bunları nerden biliyorum çünkü bende 4,5 yıl ımuran kullandım ve bu kasım ayı gelirse bırakalı 1 yıl olacak.Banada cerrahlar kesin ameliyat dediği bir dönemde imuran başlanmıştı ama allaha şükür ameliyata gerek kalmadı ve sizde kesinlikle ameliyatı bir kurtuluş oalrak görmeyin. Ameliyat olunca tamam ibh ortadan kalkıyor ama başka sorunlar doğuyor.
Yeniden geçmiş olsun.. |
(MesajTarih: Sal 25 Ağu 2009, 13:55)
http://www.barsakforum.com/1-vt2434.html?start=0
Ayrıca; İmuran konulu paylaşımlarımızı okuyabilirsiniz.
http://www.barsakforum.com/immuran-vt1872.html?highlight=imuran
Saygılarımla. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 2:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
erdoz bey cevabınız için teşekkürler doktorum bu defada kortizonu bırakınca hemen aktivasyon başlarsa imuran ve kortizon başlıyacagını söyledi artık kaçmayı düşünmüyorum çünkü çok yoruldum ilaçlarla gidebildigi kadar götürmeyi düşünüyorum 3 senedir artarnatif denemedigim kalmadı inşallah benim hastalıgımda en azından 5 6 sene uyurda biraz nefes aalırım sonra amaliyat düşünüyorum inşallah gerek kalmaz çünkü çok korkuyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Şub 16, 2010 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
sevgili şirinem çok çok geçmiş olsun en kısa zamanda remisyona girer inşallah kendine iyi bak _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Prş Şub 18, 2010 11:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Sn Erdoz bildiğim şeylerdi ama; verdiğiniz bilgiler için,bir hatırlatma yaptığınız için teşekkürler.
Zeynep Hanım En kısa sürede remisyona girmeniz dileğiyle.
İmreciğim iyi dileklerin için çok teşekkürler. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Prş Şub 18, 2010 8:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şirine,
Çok geçmiş olsun, şikayetlerin en kısa sürede düzelir inşallah.
Şiş bir karın ve aşırı gaz hepimizin ortak sorunu maalesef.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Pzr Şub 21, 2010 4:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler Semi..... _________________ K51 / Pankolit
|
| Başa dön |
|
 |
eda
Kayıt: 21 Tem 2009 Mesajlar: 53 Konum: istanbul hastalık:ülseratif kolit?
|
Tarih: Sal Şub 23, 2010 1:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
canım çok geçmiş olsun.inşallah bir an önce iyileşirsin... |
|
| Başa dön |
|
 |
a.b.
|
Tarih: Sal Şub 23, 2010 3:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
şirine hanım çok geçmiş olsun
illaki birşeyi kafaya takmak,üzülmek gerekmiyor
bazen hiç sebebsiz yerede psikolojimizin vücudumuza yaptırımları olabiliyor
yaptırdığınız araştırmalar sonucu şikayetleriniz hastalığınızla ilgili değil gibi görünüyor
umarım psikolojiktir ve tamamen geçici bir durum olur |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Çrş Şub 24, 2010 2:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
| a.b. yazmış: | şirine hanım çok geçmiş olsun
illaki birşeyi kafaya takmak,üzülmek gerekmiyor
bazen hiç sebebsiz yerede psikolojimizin vücudumuza yaptırımları olabiliyor
yaptırdığınız araştırmalar sonucu şikayetleriniz hastalığınızla ilgili değil gibi görünüyor
umarım psikolojiktir ve tamamen geçici bir durum olur |
Merhabalar
Öncelikle herkese teşekkürler.
Sn A.b
Şikayetlerimin hastalığımla ilgili olmadığını doktorlar iddia ediyor,bu onların iddiası ama ben Ük'ten kaynaklandığına %100 eminim.
Psikolojide bedenin bir parçası sonuçta ve bence İbh'yi tetikliyen en büyük etken. 16 yıllık bir hasta olarak bu benim fikrim.Tabi burda kastettiğim stres,sıkıntı,moral bozukluğu.
Baktım yaşadığım şehirde bir sonuç olamayacağım,Ankara'daki doktorumla yeniden irtibata geçtim ve onun önerisiyle salofalk dozunu 2*2 den 3*2 ye çıkardım.Dozu yükselteli 1 hafta oldu ve Allah'a şükür şikayetlerim ortadan kalktı.
Sadece salofalk dozunu artırarak düzeldiğime göre idda ettiğim gibi şikayetlerim Ük'ten kaynaklanıyordu.Her ne kadar doktorlar kabul etmesede... _________________ K51 / Pankolit
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Çrş Şub 24, 2010 6:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
şirinem geçmiş olsun geç haberim oldu ama düzelmeye gidiyormuşsun sevindim inş. tamamen geçer cnm... _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
hctpozlm

|
Tarih: Prş Şub 25, 2010 10:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bu aralar iyi şeyler duymak stiyorum.Annemin saçları iki aydır çok dökülmeye başlamış.Bize söylememişti ama fark ettik.Çok kötü oldum kötü düşünmek istemiyorum ama bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.Sağlıklı günler dileğimle... _________________ Hayat sabretmeyi ve beklemeyi de öğretti... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Cum Şub 26, 2010 8:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
Dökülme havalardaki değişiminden olabilir..
Çinko eksikliği de saç dökülmesine sebep olabiliyormuş.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
|