| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
hasancali
|
Tarih: Cmt Oca 14, 2012 1:05 pm Mesaj konusu: Abdominal BT |
|
|
Arkadaşlar abdominal BT çektirdim (oral, rektal ve damardan ilaçlı) sonuç olarak doktorum bağırsaklarda kalınlaşma olmadığını söyledi fakat benim bağırsaklarım şuanda şiş acı ve ağrı içinde,2-3 haftadır rahat uyuyamaz oldum, yemek yememde sorun yok ama sanki bağırsaklarımda yediklerim hiç ilerlemiyor gibi, yıllardır ishal şikayeti duyan biri için çalışmayan bağırsak ürkütücü.. doktorum kanser yada tümör olsaydı kalınlaşma olurdu rahat ol dedi ama ağrılar devam ettikçe tekrar korkar oldum. deneyimle arkadaşlara sorum şu BT tanı yöntemi olarak ince bağırsak kanseri yada tümörünü teşhis edebilirmi, en azından bir belirtisi olurmuydu? dışkıda kan negatif, kolonoskopi temiz, kan değerleri MPV haricinde normal, MPV düşük çıktı.ne yapmam gerektiğini bilemez oldun, lütfen yardım edin dostlar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 84 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Pts Oca 16, 2012 8:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence sorun etme arkadaşım. eğer kolonoskopi temiz ve kan değerleri normal ise sorun yok demektir. bu durum spastik kolon olabilir, bir diğer adıyla irritabl barsak sendromu, yani tamamen psikolojiktir ve siz böyle endişelendikçe bir ishal bir kabız olur durursunuz. evhamlanmayı bırakın, bol bol yürüyüş yapın, pantolonun içine yün içlik giymeyi ve 2 kat çorap giymeyi ihmal etmeyin. zaten yıllardır ishal olup da arkasından kabızlığa dönmesi de irritabl barsak sendromunun belirtilerinden biri. sizin hiçbir şeyiniz yok, endişelenmeyin. yine de geçmiş olsun. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
hasancali
|
Tarih: Sal Oca 17, 2012 10:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
çok teşekkür ederim saide şimdiye kadar en güzel tavsiyeleri senden aldım çok çok teşekkürler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 84 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Çrş Oca 18, 2012 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Birazcık yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Tekrar geçmiş olsun...Sağlıkla.. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|