www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

ACEMİ HASTA

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DERMAN

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 5:13 pm    Mesaj konusu: ACEMİ HASTA Alıntıyla Cevap Gönder

Ülseratif kolitle geçen yılbaşı tanıştım.Atak denilen süreci kortizon tedavisiyle atlattım .o zamandan bu yana salofalk tablat ve lavman kullanıyorum zaman zaman karın ağrılarım olsada 10 gün önce yapılan kolonoskopide barsaklarım tertemiz çıktı.denilene göre kızarıklık bile yok.bu arada uludağ üniversitesinin perhiz listesine uyuyorum.liste dışına çıkınca karın ağrısı çoğalıyor.tanıştığım bir cerrah arkadaş 2.atak olursa ameliyat olmamı tavsiye etti bu konuda görüş almak istiyorum çünkü bu hastalığı çok uzun süre çeken ama ameliyat olmayanlar var neden yıllarca ilaç tedavisi?ameliyat çözüm değilmi?lütfen bana fikir verin...teşekkürler
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
hüsniye

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 5:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Herkeste hastalığın seyri farklı oluyor ben 12 yıldır salofalk tablet kullanıyorum ve hiç bir doktor bana ameliyat olman gerekiyor demedi. Çünkü kesin çozüm değil...Sizin bağırsağınız iyi durumda ise başka bir atakta neden ameliyata gerek duyacaklar ki ben hastalığım boyunca geçirdiğim atakların sayısını bile unuttum.Ancak hastalığımız ileri seviyede olursa ameliyat son çare olduğunu biliyorum. Burada ameliyat olmuş arkadaşlar var bütün yazıları dikkatlice okursanız hastalığınızın uzmanı olursunuz. Geçmiş olsun.
Akif

MesajTarih: Cum Oca 06, 2012 1:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Slm gecmis olsun Ameliyat en son cözüm bizim tr deki dr kesip bicmeye cok merakli
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
saide

MesajTarih: Cmt Oca 07, 2012 12:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bence sizin ilk teşhisiniz yanlış konulmuş, siz UK değilsiniz ve barsaklarınızdaki her ne idiyse tamamen iyileşmiş durumdasınız. Bir daha hiç hastalanmayacaksınız ki neden ameliyat olasınız :)
Sadece iyi düşünün ve pozitif olun ve son 1 yılda ne yaptıysanız aynen devam edin, ha bir de bizler için de sizin aldığınız bu tertemiz sonuçları almamız için dua edin :)
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun