| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
DERMAN
|
Tarih: Prş Oca 05, 2012 5:13 pm Mesaj konusu: ACEMİ HASTA |
|
|
Ülseratif kolitle geçen yılbaşı tanıştım.Atak denilen süreci kortizon tedavisiyle atlattım .o zamandan bu yana salofalk tablat ve lavman kullanıyorum zaman zaman karın ağrılarım olsada 10 gün önce yapılan kolonoskopide barsaklarım tertemiz çıktı.denilene göre kızarıklık bile yok.bu arada uludağ üniversitesinin perhiz listesine uyuyorum.liste dışına çıkınca karın ağrısı çoğalıyor.tanıştığım bir cerrah arkadaş 2.atak olursa ameliyat olmamı tavsiye etti bu konuda görüş almak istiyorum çünkü bu hastalığı çok uzun süre çeken ama ameliyat olmayanlar var neden yıllarca ilaç tedavisi?ameliyat çözüm değilmi?lütfen bana fikir verin...teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
hüsniye

Kayıt: 01 Mar 2010 Mesajlar: 109 Konum: istanbul 10 yıldır ü.k
|
Tarih: Prş Oca 05, 2012 5:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herkeste hastalığın seyri farklı oluyor ben 12 yıldır salofalk tablet kullanıyorum ve hiç bir doktor bana ameliyat olman gerekiyor demedi. Çünkü kesin çozüm değil...Sizin bağırsağınız iyi durumda ise başka bir atakta neden ameliyata gerek duyacaklar ki ben hastalığım boyunca geçirdiğim atakların sayısını bile unuttum.Ancak hastalığımız ileri seviyede olursa ameliyat son çare olduğunu biliyorum. Burada ameliyat olmuş arkadaşlar var bütün yazıları dikkatlice okursanız hastalığınızın uzmanı olursunuz. Geçmiş olsun. _________________ http://mutluannevecocuk.blogspot.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
Akif
|
Tarih: Cum Oca 06, 2012 1:57 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Slm gecmis olsun Ameliyat en son cözüm bizim tr deki dr kesip bicmeye cok merakli |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 84 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Oca 07, 2012 12:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence sizin ilk teşhisiniz yanlış konulmuş, siz UK değilsiniz ve barsaklarınızdaki her ne idiyse tamamen iyileşmiş durumdasınız. Bir daha hiç hastalanmayacaksınız ki neden ameliyat olasınız :)
Sadece iyi düşünün ve pozitif olun ve son 1 yılda ne yaptıysanız aynen devam edin, ha bir de bizler için de sizin aldığınız bu tertemiz sonuçları almamız için dua edin :) _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|