| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
gülcan
|
Tarih: Cmt Şub 14, 2009 12:42 am Mesaj konusu: ankilozan spondilit olabilirmi? |
|
|
bu hastalıpğın özelliklerini okuduktan sonra dedimki birde bumu çıkacak?1 sene önce yaptırdığım göğüs tomografisinde sağ taraf kemiğin de 5 mm çıkıntı saptandı.ama takip istemediler(göğüs cerrahisinde).hatta burda tutlmalara bağlı hareket kısıtlılığı yaşadığımıda söyledim.bazen kütür kütür ediyor dedim.herkeste olabilir dediler.sırtımın ortasında iki kürek kemiğimin tam ortasındaki omurgada hassasiyet ve ağrı vardı(halen devam eden)yutma güçlüğü çektiğim zamanlarda beni delirtirdi.ayakta durmakta zorluk çekerdim sırt ağrılarım yüzünden.merdivenden inerken zorlanıyorum.şimdi diyorumki bu durum nedir yaaaa nolur biri bişi söylesin.gece ayak bileklerimin ve dizlerimin üzerine kalkamadan kendimi yerde buldum.yatağa girdiğimde ilk yarım saati belim ve sırtımdaki ağrıları düzene sokmak için uğraş veriyorum.ve gece eklemlerimdeki sızılarla uyanıyorum kalkıp dolaşınca düzeliyor.kanepeye uzanmaya korkuyorum.ve bütün eklemlerim o an hassas durumdalar.yere oturamıyorum..ve diyorumki sizce nedir bu ve ben bu durumu doktoruma söylemek için üç hafta sonraki kontrolümü beklemeliyim yoksa randevu alıp hemen gitmelimiyim.bekliyorum...  |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Pzr Şub 15, 2009 9:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Bu a.s diye şüphelendiğiniz şikayetleriniz ne zamandır var? |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:29 am Mesaj konusu: |
|
|
|
bir seneye yakındır var. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:36 am Mesaj konusu: |
|
|
Ne yazık ki bu tip otoimunum hastalıkları bizlerde 2 si bir
arada dediğimiz sistemde gelişebiliyor..tabii buna dr unuz
karar verecek tahlillerlede desteklenmesi gerekecektir..
bu husus bende mevcut.. ama bu işin erbabı prf u :) rsevinç kardeşimdir..
Size yardımcı olacağını ve bilgilendireceğini sanıyorum..
SAYGILARLA.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:39 am Mesaj konusu: |
|
|
|
çok teşekkür ederim ercan zorlu,peki siz bu as ile nasıl mücadele ettiniz.daha doğrusu devam ediyor galiba yani merak ediyorum hayatınızı nasıl etkiledi.birde bunu doktoruma kontrolümde söylemeyi düşünüyorum.erken gitmeme gerek yok sanırım??? |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Gülcan Hanım,
Bahsettiğiniz şikayetlerin hemen hemen aynılarını ben de yaşıyordum, hala da biraz var.. Ben bu konuyla ilgili fizik tedavi bölümü başta olmak üzere çok hastane bölümüne de gittim, ama farklı farklı doktorlar aynı ilaç üzerinde birleşti; salazopyrin.. Ama salazopyrin de hemen etkili olamadı, uzun sürüyor etkisini göstermeye başlaması.. Ayrıca, salazopryni ilk almaya başladığımda çok zorluk çektim çünkü vücut kabul etmiyordu, salofalk gibi bir ilaç değil, ondan biraz daha ağır, o nedenle başlayıp bırakmak zorunda kaldığım da oldu, sonra azar azar tekrar başlamıştım, son 5-6 senedir de salazopryin kullanıyorum.
Kalçamda, sırtımda aşırı tutulmalar, dizlerimde, ayak bileklerimde tutulmalar yaşadım, hala da sırtımda akşam yatağa yattığımda sızlamalar oluyor, birkaç dakika yatağa vücut alışana kadar acı çektiğim zamanlar da oluyor ama bunlar minimum seviyeye indi diyebilirim, normal işime gidip geliyorum, bütün gün de masa başı işindeyim, gene de çok zorluk çekmiyorum, ama bir zamanlar, yürümekte çok zorlandığım zamanları hatırlıyorum, o nedenle, çok kafaya takılacak bir durum değil, zamanla insan bu eklem rahatsızlıklarıyla yaşamayı öğreniyor ve öğrendiği zaman da ona göre hareket ediyorsunuz ve rahatsızlıklar da o nedenle azalıyor..
Hareket etmek, yürüyüş yapmak, uzun süre sabit kalmamak gerekiyor tutulmaları önlemek için ama aşırı yorulursanız ve terlerseniz hemen arkasından tutulmalar çok oluyor, o nedenle ben genellikle (özellikle yazları) eve döndüğümde filan az bile terlesem hemen atletimi filan değiştiririm, kışın da genellikle üşümemeye dikkat ediyorum..
Ankilozan spondilitin bütün semptomlarını yaşıyoruz yani, bunun için de glucosamine diye birşey de denedim ama fazla kullanamadım, belki onu da deneyebilirsiniz..
Aklınıza takılan birşey olursa mutlaka sorun, bilgimiz olmasa da deneyimlerimiz ışığında belki yardımcı olabiliriz, görüşmek üzere, hayırlı günler.. _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Parmaklarımda, El ve ayak bileklerimde tutulmalar bende bir dönem yaşadım... Oturduğum zaman kalktığımda yürüyemiyordum...Sanki hiç geçmeyecekmiş gibi gelmişti. Bunun için fizik tedaviye yönlendirmişti doktorum, o serviste o kadar hasta vardı ki çok ileri bir tarihe gün vermişlerdi. O gün gelmeden şikayetlerim azaldı. Tam remisyon halinde şikayetlerim yok oldu. |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 12:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
inanın çok sevindim adınıza,şimdi iyi olmanız güzel.bakalım bana ne diyecekler. |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 1:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
cengiz bey şikayetlerimiz aynı ben o zaman dr.uma bunları ayrıntılı bir biçimde anlatayım.aslında ben bir yıldır diyorum ama hastalığın belirtileri bende crohnla aynı zamanda başlamıştı.çünkü dedimya bu 3-4 yıl zarfında senede kaç defa soluğu acilde aldığımın sayısını hatırlamamın imkanı yok.ve bunlar arasında en sık olanlardan biride belimde yaşadığım tutulmalar abartmıyorum ağlaya ağlaya sürürne sürüne yürüdüğüm zamanlar oldu iki ay ayaklarımın üzerine basamadım.romotoloji fizik tedavi bölümlerine gittim hiç bişi bulamadılar.göğüs kemiği ve omuz tutulmaları şiddetle devam etti.hareket kısıtlılığı.(yaa böyle bahsedince bile tüylerim diken diken oluyor).bişi bulamadılar.aslında şimdi rahatladım çok saolun.yani dr salofalk yerine salozyoprin le devam edebilir.2 hafta sonraki kontrolde dr.umla konuşacağım.sizin deneyimleriniz benim için çok değerli,yardımlarınız için teşekkürler.kendinize iyi bakın.  |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Pts Şub 16, 2009 7:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim hastalık hikayem zaten fizik tedavi bölümüyle başladı, hayatımda hiç hastaneye gitmemiş olan ben, kendimi fizik tedavi bölümünde buldum bir anda, dizlerim ve ayak bileklerimde şişme, artrit oluştu önce, bacaklarımı bükemiyordum, sert zeminlere, sert sandalyelere oturamıyordum, 5 dakika sert bir zeminde oturunca, kalçamda feci batmalar oluyordu ve yürüyemez hale geliyordum, batmalardan dolayı adım atamadığım çok oldu, çok acı veren durumlar yaşadım, ama Allah'a şükür bunlar bir iki sene şiddetli sürdü, sonra işe başladım ve ben düzenli iş hayatına başladıktan sonra, zamanla düzeldim, çünkü hergün erken kalkıp işe gitmek, iş yerinde koşturmak, kısacası vücudu sürekli hareketli tutmak bu tarz eklem rahatsızlıklarına gerçekten iyi geliyor.. Size tavsiyem uzun süreli uyuma alışkanlıklarını azaltın, her gün makul bir süre uyuyun, düzenli yaşayın, tedaviye böyle başlayabilirsiniz.. Umarım en kısa zamanda siz de bu rahatsızlıkları minimize edersiniz.. _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Cum Şub 20, 2009 8:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
iki gündür yine hastanedeydim,fizik tedavi bölümüne muayene oldum anklilozan spondilit kesinleşti.egzersiz verdiler.yüzmemi tavsiye ettiler.bunun dışında yapılabilecekler hakkında birşey bilmiyorum.kan tahlillerim anırmal çıkıyor.ayrıca 20 gündürde geçmeyen öksürüğüm vardı göğüs hastalıklarında bronşitten şüphelendiler tomografiye gircem.bu hep böylemi gidecek  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Şub 20, 2009 9:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Gülcan hanım geçmiş olsun düzelecek inşallah canınızı sıkmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Şub 20, 2009 9:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
| gülcan yazmış: | iki gündür yine hastanedeydim,fizik tedavi bölümüne muayene oldum anklilozan spondilit kesinleşti.egzersiz verdiler.yüzmemi tavsiye ettiler.bunun dışında yapılabilecekler hakkında birşey bilmiyorum.kan tahlillerim anırmal çıkıyor.ayrıca 20 gündürde geçmeyen öksürüğüm vardı göğüs hastalıklarında bronşitten şüphelendiler tomografiye gircem.bu hep böylemi gidecek  |
Gülcan Hanım
Lütfen sabırlı olun,inanın böyle devam etmiyor. Güzel günleride yaşayacaksınız ve geçmişi hatırladığınızda ne günler yaşamışım diyeceksiniz. Bu halinize şükredeceksiniz. Yeterki bu zor günlerde isyan etmeyin. |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 837 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cum Şub 20, 2009 11:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Olur mu Gülcan Hanım, elbette düzeleceksiniz. Biraz mücadele etmeliyiz. Sonra herşey kendiliğinden yoluna girecektir. Kafanıza takmayın lütfen. Çok geçmiş olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Şub 21, 2009 2:38 am Mesaj konusu: |
|
|
selam gülcan hanım arkadaşların da dediği gibi biraz sabırlı ve direncli olun emin olunki bulunduğunuz durum gecicidir.yeterki inancınızı umudunuzu yitirmeyin.. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
|