www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Askerlik yapmış crohn hastaları...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Üyeler Arası Yardımlaşma
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rebulanyum

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 9:43 pm    Mesaj konusu: Askerlik yapmış crohn hastaları... Alıntıyla Cevap Gönder

Yaklaşık 6 ay önce Crohn hastası olduğum teşhis edildi. Açıkçası pekçok yerden crohn hastalarının şikayetlerini takip ediyorum: Çok şükür benim durumum aşırı değil; bileklerde ağrı, kusma şikayetim yok: sadece zaman zaman hafif bir karın ağrısı oluyor bi de seyrek de olsa durduk yere ateşim çıkabiliyor. Teşhisden beri de ilaç kullanıyorum.

Askerlik şubesine gittim ve Eylül ayı itibariyle askerlik işlemlerime başlayacaklarını söylediler. Kasım da ise askere gitmeyi planlıyorum. Crohn hastalarının askerlikten muaf olma gibi bir durumları olduğunu birkaç forumda açılan başlıklardan görmüştüm fakat 2002-2008 yılları rasında açılmış bunlar: bu muafiyetin ilgili yönetmelikte halen geçerli olup olmadığını merak ediyorum.

Bir de şu var; topu topu 6 ay; yapıp kurtulsam mı diye de düşünüyorum. Yani bu crohn teşhisi için beni GATA'ya gönderip denek hayvanı gibi ne kadar tetkik varsa yaptırırlar mı? Zira Enteroklizis yapılmasını isterlerse ya ülkeyi terk ederim ya da "beni askere alın" derim; bir daha öyle bir tetkiki yapmak istemem doğrusu. Bu nedenle tecrubelerini paylaşacak askerliğini yapmış bir crohn hastası nın tecrübeleri dinlemek isterdim. Benim için şu anda duymak istediğim en önemli şey bu.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
mrhn

MesajTarih: Pts Ağu 09, 2010 11:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Rebulanyum bende2005/ 2006 da askerdim ve crohn olduğumu bilmiyrdum ta ki terhisime 2 hafta kalaya kadar öğrendim ve ondan öncesi 430 gün bu hastalıkla v e belirtileriye askerliğimi yaptım.
Belliki kısa dönem yapıcaksın ve hastalığın şu an için sana fazla bi zararı yok .askerde kimseye sölylemessen kimse seni bi yere göndermez.6 ay askerlik için muaf olmayaı göze alma derim benim fkrim.
ben askerliğim bitmesine 1 hafta kala ameliyat oldum ve beni ameliyat eden dr.(komutan) muaf olmayı söledi bana, yani böle bişi var bu hastalıkda; ben kabul etmedim ve normal terhsimi aldım.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Üyeler Arası Yardımlaşma Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun