www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

ASLA VAZGEÇME; ASLA!..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hayattan Alıntılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rsevinc

MesajTarih: Prş Arl 04, 2008 3:22 am    Mesaj konusu: ASLA VAZGEÇME; ASLA!.. Alıntıyla Cevap Gönder

Asla Vazgeçme

Kendini yorgun hissetsen de,
Başarı senden kaçsa da,
Hatta ihanet sana acı verse bile,
Bir hayal yok olsa da,
Gözyaşların gözünü yaksa bile,
Kimse gayretini fark etmese de,
Nankörlük ödülün olsa bile,
Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile,
ve hatta herşey,
Hiç birşey olsa bile,

Vazgeçme…

YENİDEN BAŞLA

Dükkana ilk girdiğimdeki o salaş hali filan beklediğim gibiydi ama bir ayrıntıyı kaçırmıştım. O da çalışanlardı. Anneannenizin ve dedenizin yaşında 2 insandan bahsetmek istiyorum:

Gülşen teyze 63 yaşında, yanındaki eşiyse ondan da yaşlı tam 70 yaşında. Bu yaşta neden böyle zor bir işe kalkıştıklarını sorduğumda arkadaşlar bana Ankara’da üniversiteyi kazanan torunlarını okutmaya geldiklerini ancak paraları buna yetmediği için kendilerine bu işi kurduklarını anlattılar. İşte o an tabeladaki yazının o insanlar için ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Bu işi kuralı 1 sene olmuştu ve masaların hepsi de doluydu. Ayrıca hayatımda yediğim en iyi mantı ve çiğbörekti.

O zaman kendime şunu sordum. Girişimcilik ne demek, asla vazgeçmemek ne demek? Sıcak ve rahat evlerimizde, janjanlı ofislerimizde kıyamadığımız keyfimizin arkasına saklanıp girişimciyim diye gezmek mi yoksa 70 yaşında hayata yeniden başlayabilmek mi?

Ankara’ya yolunuz düşerse burada bir mantı yiyin ve kendinize gelin:

KONAKBAY - Mantı ve Çiğ Börek

Oğuzlar mah. 34. sok. 6/A balgat-ankara (Google maps)
268 10 66- 220 18 37 (sipariş de alıyorlar)
0538 374 63 89

ASLA VAZGEÇME, ASLA

Ne olursa olsun asla vazgeçme!

Gözlerini açtiginda çölün tam ortasindaydi. Fidye için yanlis adami kaçiran mafya, sanki intikam almak istercesine genç ve suçsuz adami, çölün ortasinda ölüme terk edip kaybolmustu. Inanilir gibi degildi. Epeyce bir saskinliktan sonra düsünmeye basladi genç adam. Aklina henüz dördüncü sinifa giden on bir yasindaki oglu geldi. Oglu uzaktaydi ve yasadiklari kasabada yapayalnizdi.

Geçen yil bir trafik kazasinda karisini kaybetmisti. Oglu için, onun gelecegi için yasamak zorunda oldugunu biliyordu. Bunlari düsününce yüzünde bir intikam ifadesi olustu. Bekle beni yavrum geliyorum, senin için yasayacagim seni asla yalniz birakmayacagim dedi…

Günesin battigi yöne dogru yürümeye basladi. Yürüdü, yürüdü, yürüdü… Aç ve susuz tam üç gün yürüdü. Umutlari bitmek üzereydi. Üç gündür bir vahaya ulasamamisti. Kararliydi, yavrusuna kavusacakti, vazgeçmemeye yemin etti. Yürüdü. Büyük bir inançla yürüdü. Susuzluktan çatlayan dudaklarindan akan kani eme eme yürüyordu…

Birden muhtesem bir sey oldu ve bir vaha gördü, yaklasti. Kurtuldum, geliyorum yavrum diye diye kosmaya basladi. Vahanin yanina geldi, su diye elini daldirdigi seyin kavurucu sicagi adeta bir serap tokadi savurdu adama. Lanet olsun dedi ve yürümeye devam etti. Kisa bir süre sonra yeniden bir vaha gördü. Agaç, çiçek, su, her sey vardi. Yine kostu. Bu seferki kesinlikle vahaydi. Ama yaklasinca çöl sagir edercesine yüksek bir sesle bagirdi: Ben bu kadar cömert degilim, serap görüyorsun seraaap! Genç adam yilmadi, yikilmadi. Yine yürüdü. Oglu bir an bile çikmiyordu aklindan… Tekrar bir vaha gördü, kostu kostu ve yüzüstü suya atladi. Agzina dolan kumlar yine serap diye bagirdi. Hiç hali kalmamisti ama her gördügü vahaya kosuyordu, her seferinde serap olsa da…

Artik besinci gün de bitmisti. Sürünerek gidiyordu ogluna, yeniden bir vaha gördü. Kumlara tutuna tutuna gitti. Bu kaçinci serapti Allah bilir… Hizi tamamen biten genç adam artik sürünemiyordu bile. Yeniden bir vaha gördü. Biraz daha gitti, biraz daha süründü. Güçlükle sunlari mirildandi: Beni affet oglum gelemiyorum. Biliyorum bu da serap, bir sonraki de. Elveda!

Kendini günesin eriten sicagina birakti ve teslim oldu. Kisa bir süre sonra öldü. Ertesi gün ayni yerden bir kervan geçti. Kervanin kilavuzu genç adamin cesedini buldu ve söyle seslendi: Su içmeyi birakin da çabuk buraya gelin. Burada bir ölü var.

Suya 10 metre kala susuzluktan ölmek kim bilir ne acidir, ama ölen hiçbir zaman bunu bilmez.

Yazan : Erdal DEMİRKIRAN

www.barsakforum.com
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Prş Arl 04, 2008 10:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

her zamanki gibi çok anlamlı ve örnek alınması gereken paylaşımlarınızdan elinize yüreğinize sağlık. glasses10.gif
rsevinc

MesajTarih: Prş Arl 04, 2008 11:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

imre yazmış:
her zamanki gibi çok anlamlı ve örnek alınması gereken paylaşımlarınızdan elinize yüreğinize sağlık. glasses10.gif

Ben teşekkür ederim Sayın imre her zamanki gibi aynı duyarlılık...

www.barsakforum.com
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Prş Hzr 11, 2009 2:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Dini yirmi kuruşa satmayanlar....

Londra'daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse
biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş.

Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla vermiş.
İmam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine
düşünmüş "20 kuruşu geri versem mi şoföre?"... Ama içinden bir ses
diyormuş ki "çok küçük bir para ve şoförün zaten umurunda da değil.
Otobüs şirketine 20 kuruş ne fark eder?. Bu parayı Allahtan gelen bir
hediye gibi... düşünebilirim"

İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden
önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki :
"paranın üstünü fazla verdiniz."

Şoför gülümsemiş ve demiş ki : "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi?
Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde,
İslam'ı öğrenmek için ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki
vereceğinizi görmek istedim."

İmam inerken nerdeyse bacaklarını
hissetmiyormuş, yere
yığılacakmışcasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış,
gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki: "Allah'ım
az daha İslam'ı 20 kuruşa satıyordum!"
asker.gif
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hayattan Alıntılar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun