e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Cum Şub 12, 2010 4:33 pm Mesaj konusu: aura / Ülseratif Kolit |
|
|
| aura yazmış: | Merhaba arkadaşlar,
Ben de kolonoskopi öncesi fleet soda yerine ne kullanabilirim diye bir araştırma yaparken bu siteyi buldum ve çok mutlu oldum. Tanışma bölümünü farkında olmadan atlayıp, direkt özet bir durum yazdım bitkisel ilaçlar bölümüne.
Burada da kısaca kendimden bahsedeyim istedim;
30 yaşındayım ve 2003 yılında kanama şikayetim oldu önce hemoroiddir arada bir kanar gibi düşündüm ama hemoroid her gün kanamazdı. Çok geçmeden doktora başvurdum, kolonoskopik incelemeden sonra Aktif Ülseratif Kolit teşhisi konuldu ve ilk raporumda yaranın anüse çok yakın ve 10 cmlik bir alanda olduğu yazıyordu. (teşhis konulduğundan 2009 un başına kadar Salofalk lavman ve Salofalk fitil kullandım.)
Sonrasında neredeyse her yıl yapılan gastroentoroloji muayeneleri ve kolonoskopik incelemeler...
son doktorum dahil olmak üzere 4 ayrı doktora gittim... Hepsi de bana "bu hastalık seninle yaşayacak" dedi...
Şİmdiki doktorum özel bir üniversite hastanesinde doçent ve işini çok iyi yapıyor.
Rahatsızlığımdan kaynaklanan şişkinlik sebebiyle bunalıma girdiğim dönemlerimi biliyorum, dışarı çıkacakken vaz geçip kendimi eve kapattığım dönemlerim çok oldu...
Ve sonunda alternatif tıbba yöneldim, çok sıkı araştırmalarım sonucunda mükemmel bir kimya Profesörlüyle tanıştım ve ona çok inandım... Psikolojik olarak da beni çok rahatlattı. Ve ben 2009'un başından bu yana alternatif tıb Profesorunun bana verdiği bir küre başladım ve tüm kimyasal ilaçlarımı bıraktım.
2003 den 2009 un başına kadar 10 cm'lik bir alanda olan yara 45 cm lik alana ulaşmış ve aktif şekilde seyrediyordu üstelik yara iltihabik...Dünkü kolonoskopi incelememde (6. kez) yaranın 45 cm'lik alandan 40cm'lik alana gerilediği ve geçen yıldan %3 daha iyi göründüğü sonucunu aldım. Benim için bir mucizeydi... Ülser hala aktif durumda ama geçen yılki incelemeden daha iyi görünür durumda olması benim için kötünün iyisi.
Dünden beri Pentasa 500 mg günde 3 defa 2'şer adet tok karına alıyorum. Bunu 15 gün kullandıktan sonra tekrar raporum hazırlanacak ama ben bitkisel kürüme devam edeceğim. Kimyasal ilaçları kullanmayı düşünmüyorum.
Benim hikayem kısaca böyle,
Herkese acil şifalar dilerim... |
|
|