| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
gülcan
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 11:12 am Mesaj konusu: AYDEDE OLDUM |
|
|
evden dışarı adım atmak istemiyorum.herkes bi tuhaf bakıyor.ve hemen tepki veriyorlar , ilaç kullanıoıyorum diyorum.gözlerini benden alamıyorlar kafam yuvarlak top gibi.ben bile aynaya bakmak istemiyorum.iki ay öncesine göre köklü bir değişim oluştu yüzümde kilo fazla yok.ama yüzümün şişliği fazla rahatsız ediyor.sadece inşallah kortizon bittikten sonra yüzümün düzelmesi fazla zaman almaz...kortizon kullanan arkadaşlar daha neler bekliyor beni birileri bişiler söylesin.dün çok fena çarpıntım vardı eyvah dedim gidiyorum.atlattım.birde hangi kan tahlillerini yaptırmam gerekiyor şimdi benim.sadece hemogrammı yoksa diğerlerinide yaptırsammı?içimden hiç bişey yaptırmak gelmiyor ama neyse....  |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 11:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Merak etmeyin, kortizonu bırakınca yüzdeki şişlik de geçiyor. Tuzsuz yemeye çalışın, hatta ekmeği mesela tuzsuz yiyin.. Yemekleri eğer çok az tuzlu yapıyorsanız ondan da olur. Ama çok az da olsa tuz olsun istiyorsanız, yemeği pişirirken hiç katmayın, sonra üstüne az ilave edin, tuz yemeğin içinde olunca daha fazla katmak gerekiyor, ama sonradan katınca biraz daha az katmış olursunuz.
Bir de sanırım, su içmek de iyi oluyordu, vücuttan tuzun atılımı açısından.. Bol su için.. _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 11:37 am Mesaj konusu: |
|
|
|
saolun cengiz bey ama şuan benden daha tuzsuz eslenen kimse yoktur..kortizona başlar başlamaz ben tuzu tamamen kestim.hatta sıfırın altında tuz kullanıyorum diyebilirim.ne ekmekte ne yemekte hiç tuz kullanmıyorum.zaten vücudumda değil sadece yüzümde şişlik var.tuzsuz yemeğe öyle alışmışımki kazara ağzıma tuzlu birşey atsam acı geliyor diyebilirim.iki ay evden çıkmaya niyetim yok.enazından kimseye açıklama yapmak zorunda olmam.kendinize iyi bakın cengiz bey.. |
|
| Başa dön |
|
 |
necah tercan
Kayıt: 01 Şub 2009 Mesajlar: 129 Konum: İstanbul Hastalık: Ü.K.
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 11:43 am Mesaj konusu: |
|
|
gülcan hanım hiç canınzı sıkmayın bırakınca hemen geçiyor evede kapanmayın soranlara da verecek cevabımız var
Kuzum, yıllarca prenses gibi yüzümün farkına varmadınız da şimdi ay yüzlü oldum onu mu farkettiniz?aşk olsun deyi ver gitsin _________________ sağlık gibi dost ,hastalık gibi düşman, evlat sevgisi gibi sevgi ,açlık gibi acı yoktur.
En son necah tercan tarafından Pts Mar 30, 2009 11:51 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 11:48 am Mesaj konusu: |
|
|
| necah tercan yazmış: | gülcan hanım hiç canınzı sıkmayın bırakınca hemen geçiyor evede kapanmayın soranlara da verecek cevabımız var
Kuzum, yıllarca prenses gibi yüzümün farkına varmadınız da şimdi ay yüzlü oldum onu mu farkettiniz?aşk olsun deyi ver gitsin |  |
|
| Başa dön |
|
 |
figen

Kayıt: 17 Mar 2009 Mesajlar: 173 Konum: Şarköy Hastalık: Crohn
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 1:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Selam Gülcan:))hiç merak etme kortizonu kestikten sonra yüzündeki şişlik iniyor yalnız iştah açtığı için fazla yememeye özen göster...bu konuda üç kez tecrübe edindim:)))en yakında eylül ayındaydı....şu anda sadee birazcık kilom var daha önce zayıf olduğum için pek sorun olmuyor....ben çok su içmiyorum ama kesinlikle çok su içmen gerekiyor...spor yapmayada çalış en azından yürü...hiç kimsenin moralini bozmasına izin verme...kendine iyi bak:))) |
|
| Başa dön |
|
 |
melike
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 6:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gülcan hanım,moral bozmaya hiç gerek yok.Bende birkaç kez kortizon tedavisi oldum.Bitince şişkinlikler geçiyor.Tuzun yanında şekeride kesmemi söylemişti doktorum.Son tedavide hiç şişkinliğim olmamıştı.Ama çarpıntı zaman zaman olabiliyor.İlaca bağlı hepsi.Eve kapamayın kendinizi.Geçmiş olsun. _________________ ülseratif kolit
sevgiyle kalın |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pts Mar 30, 2009 9:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gülcan Hanım arkadaşlarımında dediği gibi zaman içerisinde yüzünüz düzelecek.
Kortizon kullanırken MOON FACE(ay yüz) denen olayın oluşması çok normal. En kısa sürede atlatmanın yolu sürekli su içmek, suyla birlikte toksinler daha hızlı atılıyor ve tabiki elbette spor.
Tuzu tamamen bırakmışsınız ama şekeride azaltmanızı öneririm,çünkü kortizon pankreasın işlevini bozuyor.
Çarpıntı,ateş basması bunlar çok normal;ama bunlarda zamanla geçecek.
Çok geçmiş olsun.... |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 837 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Mar 31, 2009 10:34 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Kortizonu bıraktıktan kısa süre sonra yüzünüz eski haline dönecektir. Canınızı sıkmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
|