www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Bağırsak tümörü Da Vinci ile alındı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Haberler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Ekm 11, 2009 2:11 pm    Mesaj konusu: Bağırsak tümörü Da Vinci ile alındı Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye'de ilk kez bir hastanın kalın bağırsağındaki tümör, ''Da Vinci'' robotu kullanılarak yapılan ameliyatla alındı.

Normal ameliyatlarda hastanın karnında 10-15 santimlik bir kesi yapılırken, Bilkent Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Da Vinci robotuyla yapılan ameliyatla tümörlü kısım, karında açılan 1'er santimlik 5 giriş deliğinden çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Cerrahi Klinik Şef Yardımcısı Opr. Dr. Birol Korukluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez kalın bağırsağının çıkış kısmında kötü huylu bir tümör bulunan 35 yaşındaki rektum kanserli bir erkek hastanın robotik cerrahiyle ameliyat edildiğini bildirdi.

Normal ameliyatlarda bu tür hastaların karnına göbek deliğinden başlayan 10-15 santimlik bir kesi yapıldığını, bu yöntemde ise kalın bağırsaktaki tümörlü kısmın, açılan 1'er santimlik 5 giriş deliğinden çıkarıldığını anlatan Korukluoğlu, robotik cerrahinin hem hasta hem de hekim açısından birçok avantajı bulunduğunu söyledi.

Robotik cerrahide, hastanın gıda alımı ve bağırsak hareketlerinin daha hızlı başladığını, kan kaybı ve enfeksiyon riskinin daha az olduğunu, hastanede daha kısa yattığını belirten Korukluoğlu, hekimin de görüntünün 3 boyutlu olması nedeniyle laparoskopik yönteme göre daha detaylı görebildiğini ve oturarak ameliyat yapabildiğini belirtti.
A.A
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Haberler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun