| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
özgür genç Moderatör
|
Tarih: Pzr Tem 04, 2010 7:14 pm Mesaj konusu: Bakalım ne çıkacak... |
|
|
Birkaç gün önce Ercan beyle de telde konuştum...Saolsun çok rahatlattı...İsmim Özgür...Bir ay önce kramplar tarzında başlayan karın ağrısı şikayetim vardı..En yakın sağlık kuruluşuna gittiğimde ultrason çekip apandistin patlamış ameliyat dediler...Tabi gariptir ki benim ağrılarım arad bir olduğundan pek inandırıcı gelmedi ve o hastanedeki bir cerraha gösterdim sonuçları..Bana en yakın üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söyledi ve gittim..Tomografi çekildi..Ve Cerrahlara göre sağ alt kadranda sebebi bilinmeyen bir apse olduğu söylendi ve yatışım yapıldı...Açlık diyeti verildi ve antibiyotik tedavisi yapıldı...Sonra da antibiyotikler kesildi ve bu arada kan değerlerim düşük(Yılalrdır hep düşüktür) olduğundan dolayı 3 ünite kan verildi..Ve gastro kontrolu olmam şartı ile taburcu edildim..Ve ben içim rahat etmediğinden gastro profa gittim.sıkıntılarımı anlattım..Bir sürü tetkik yapıldı ve ince bağırsak grafisi çekildi..Sonuç
Mide ve postbulber duodenum olağandır.Bulbus santral kesimde ülser ile uyumlu baryum takıntısı izlenmiştir.Terminal ileumdan ve sonraki 20-25 cm lik segmentte mukozal düzensizlik,yüzeysel ülserasyonlar izlenmiştir.Ayrıca inen kolonda incelme sonlarına doğru tutulum açısından anlamlı mukozal düzensizlikler izlenmiştir.Bulgular crohn hast.açısından anlamlıdır yazıyor.ayrıca sedimantasyon:43(normali 0-20),crp 61,30(0,1-8,2 normal) sonuçları profa gösterdiğimde kolonoskopi yapmak istediğini söyledi ve yarın kolonoskopi yaptıracağım..aslında çokta korkuyorum şu kolonoskopiden ama çaresiz...Crohn ismini ilk kez duyuyorum ve başıma gelmeyene kadar böyle bir hastalığın olduğunu bile bilmiyorum..Umarım yarın sonuçlar iyi çıkar..Hepinize çok geçmiş olsun diliyorum ve sanırım bu site sayesinde de çok şey öğreneceğimi düşünüyorum..Umarım herkes sağlıklı günler geçirir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pzr Tem 04, 2010 9:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
Aramıza hoş geldiniz.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 837 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pts Tem 05, 2010 12:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Aramıza hoşgeldiniz. Geçmiş olsun |
|
| Başa dön |
|
 |
necmi usta
Kayıt: 03 Tem 2009 Mesajlar: 24 Konum: crohn..HATAY.ANTAKYA
|
Tarih: Pts Tem 05, 2010 1:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoş geldin
Allah şifa versin |
|
| Başa dön |
|
 |
özgür genç Moderatör
|
Tarih: Pts Tem 05, 2010 5:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herkese teşekkürler...Hoşbuldum...
Kolonoskopi sonuçları çıktı ve yine net bi cevap yok...Pataloji sonuçları bekleniyor...İlaç başlanmadı...Crohn u destekliyor bulgular dendi..Ve benim ağrım var bugün...15 ine kadar bekleyecekmişim...Ağrım olursa da dr ye gidecekmişim...Hastane ev üçgeninde kaldım kaç zamandır...İşimse askıda...Umarım Herkes sağlıklı günler yaşar... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts Tem 05, 2010 10:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
İlaca başlanmaması ilginç..
İlaca başlanıp, olumlu sonuç alınırsa hastalığın ibh kaynaklı olduğu destekleniyor.
Bizim hastalıkda ağrı kesici tavsiye edilmez..
Herşey kısa sürede belli olur inşallah.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Sal Tem 06, 2010 6:32 am Mesaj konusu: |
|
|
selam...
sıkıntılı dönemi atlattınız ..
az kaldı sonuca biraz sabır çok şeyleri değiştirecek..
UNUTMAYIN ...
SİNİR SİSTEMİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ...
BAĞIŞIKLIK HASTALIĞI..
HASTALIK DÖNÜP TEKRAR SİNİR SİSTEMİNİ ,
ODA TEKRAR BAĞIŞIKLIĞI...
BU KISIR DÖNGÜYE İZİN VERMEYELİM....... _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Sal Tem 06, 2010 8:50 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Özgür bey geçmiş olsun... Biraz zamana ihtiyacınız var, kendinizi hastalık sürecinize değil... Doktorlarla bağlantınızı kesmemek şartıyla işlerinizi askıya almadan hayatınıza devam etmenizi tavsiye ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
|