| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
heyy
|
Tarih: Pts Eyl 15, 2008 6:38 pm Mesaj konusu: bana yardim edebilirmisiniz acaba? |
|
|
Selam
Ben barsakforumda yeniyim burayi bulmamin amaci kardesim oldu. Kardesim 24 yasinda ve karn agrigindan cocukluktan beri sikayet ettigini biliyorum, genelde karnin sol tarafindan sikayeti var, taki 3 ay once cok fena oldu ve kac kez acile kaldirildi ne oldugunu halen bilmiyoruz ama 3 hafta once bagirsakligini kontrol ettiklerinde (40 cm kalin bagirsakta) iltihap oldugunu soyledi doktor ve 6 tane test aldilar ama halen cevap alamadik. Kardesim 45 kilodan 38 kilo oldu bu normalmi? Yemek yiyemiyor ve hergun gide gide sayifliyor :( Karnini bosaltiginda analden kan geldiginide soylemeden ayrilmiyim. Lutfen bana bu konuda yardimci ola bilirmisiniz ne yapmamiz gerek?
4 gun sonra koloskopimiz var umarim ordan birseylerde ogrene biliriz.
yardiminiz icin tesekurler. |
|
| Başa dön |
|
 |
GÜLŞAH
Kayıt: 12 Ağu 2008 Mesajlar: 13 Konum: istanbul hastalık: ü.k
|
Tarih: Pts Eyl 15, 2008 7:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoşgeldin aramıza...
kardeşine geçmiş olsun... kolonoskopiye girdiginde her şey tam belli olur hastalıgının adını konulur ona göre tedaviye başlanır kısa zamanda saglıgına kavuşur... umarım doktorunuzu iyi seçmişsinizdir şimdiden çok geçmiş olsun iyi sonuçlarını bekliyoruz... _________________ ü.k |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 7:19 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Aramıza hoşgeldiniz. Geçmiş olsun. Gülşah Hanımın da dediği gibi kolonoskopi ve alınan biyopsiden sonra tanı konulacaktır. Hastanızın hikayesinden anlaşılacağı üzere ülseratif kolite yatkın bir durum söz konusu. Ama kesin tanı için kolonoskopi ve biyopsi sürecini beklemelisiniz. Tekrar geçmiş olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 9:00 am Mesaj konusu: |
|
|
İkametgahınız gittiğiniz dr adı vs ile ilgili geniş açıklamanızı bekliyoruz..
daha iyi yardımcı ve tavsiyelerde bulun mak için sonucu da bize bildirirseniz,
size fikir verebilir yön verebiliriz...
O bölgede bulunan bu işin erbabı dr tavsiyesin de bulunabiliriz.
Bizim hastalığımızın en zor yanı teşhisi olduğunu unutmamak lazım...
SAYGILARIMIZLA... _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 9:23 am Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
Aramız hoşgeldiniz.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
heyy
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 12:09 pm Mesaj konusu: tesekurler arkadaslar |
|
|
tekrar selam
Evet bu gunlerde kontrol olduguktan sonra sizlere sonuclari mutlaka yazamaya calisicam cunku kardesimin hastaligini hem kendisi hemde cevresindeki yakinlari hastaligin taam ne anlama geldigini bilmelerini isterim.
Unutmadan soylemem gerekiyorki ben yurtdisindan katiliyorum ve malesef burda bizler doktorumuzu kendimiz secemiyoruz :(
Ve sonuclari almak icin aylar bile surebiliyor, biz yine sukur ediyoruz 2 ay icinde koloskopi zamani verdiler.
Bu hastaliktan dolayi bu kadar kilo vermek normalmi size gore? Bana gore cok korkunc bu kadar kilo vermek kisa zaman icinde.
yardimlariniz icin tesekur ederim.
Saygilarimla.. |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 3:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet rahatsızlığın ilk evresinde verilen bu kilo normal. Teşhis konulmadığı için doktorlarca uygun görülen tedaviye geçilememesi rahatsızlığın kontrolden çıkmasına ve bu da kısa zamanda kilo kaybı, halsizlik, iştahsızlık, karın ağrısı, ishal, kanama... gibi durumlarla karşılaşılmasına sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar hastanın kilo kaybetmesi için yeterli sebepler. Tekrar geçmiş olsun.
En son İskender tarafından Çrş Eyl 17, 2008 9:11 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 3:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Ayrıca bana 2003 yılında ilk teşhis konduğunda bir ay gibi kısa zamanda 15 kilo vermiştim. Kardeşinize balık yağı tableti kullanmasını öneririm. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle çokgecmiş olsun ..bende iskender beyin sözlerine katılıyorum ilk devrelerde şiddetli sıkıntılar kilo kaybı oluyor tedaviye başlandıktan sonra tekrar toparlanacaktır allahın izni ile bu devrelerde çok hassas olur hastalar kardeşinede en iyi desteği ve morali sen vereceksin inşallah . _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
chron_97
|
Tarih: Sal May 26, 2009 12:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Öncelikle çok geçmiş olsun. Kolonoskopide herşey belli olur v doktorunuzun alanında uzman olmasıdır. |
|
| Başa dön |
|
 |
hctpozlm

|
Tarih: Sal May 26, 2009 12:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoşgeldiniz.acil şifalar diliyorum... _________________ Hayat sabretmeyi ve beklemeyi de öğretti... |
|
| Başa dön |
|
 |
|