| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
polimer
|
Tarih: Cum Şub 29, 2008 10:52 am Mesaj konusu: benim hastalığım crohn mu |
|
|
Sevgili hocam öncelikle değerli vaktinizi ayırıp bizlerin sorularına cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Hocam benim yaklaşık 3.5 yıldır doktorumun crohn mu yoksa NSAİİ ilaçlarındanmı kaynaklandığını tam olarak tespit edemediği bir rahatsızlığım var. Şu anda salofalk 500 mg tablet 3x2 yani günde 3 gr kullanıyorum. Yapılan tetkik ve endeskopik raporların sonuçlarını aşagıda veriyorum. Acaba benim rahatsızlığım gerçekten ne olabilir. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yaklaşık 2 yıldır 2-3 ayda bir yapılan kan testlerinde elde edilen bulgular:
Sedimentasyon : 30-48 arasında değişiyor (Normal 0-8)
CRP : 2-4.5 arasında değişiyor (Normal 0-0.9)
HGB : 12.5-13.2 arasında değişiyor (Normal 11.5-17.0)
MCH : 26-27.5 arasında değişiyor (Normal 27-34)
MCHC : 33-34 arasında değişiyor (Normal 31-36)
Demir : 21-55 arasında değişiyor (Normal 25-156)
WBC : 9-11 arasında değişiyor (Normal 3.6-10)
Albumin :3.5-3.7 arasında değişiyor (Normal 3.5-4.8)
Gaitada gizli kan tetikleri : Negatif
Fre T3, Free T4, TSH testleri : Normal sınırlarda
IFAT p-ANCA, C-ANCA, MPO ANCA : Negatif
NA, K, Ca Testleri : Sürekli alt sınırda
Gaitada sindirim: Karbonhidrat ve yağ sindirimi normal
Kolonoskopi raporu:
Çekuma kadar gidilerek termial ileuma kadar girildi. Terminal ileum da 10 cm kadar ilerlendi. İzlenen tüm terminal ileal alanlar ödemliydi. Çok sayıda bazıları lineer bazıları oval boyutları 7-8 mm ye varan ülserler görüldü. Çekum tabanı normaldi. İleoçekal valv ödemli ve frajil duruyordu. Çıkan, transvers, inen, sigmoid kolonlar ve rektum normal değerlendirildi.
Biyopsi Raporu(1 parça kalın barsak-ince barsak birleşim noktasından, 6 parça ince barsaktan incelendi):
Kalın bağırsak mukozasına ait dokularda yüzey ve bez epiteline giren eosinofillerin de eşilk ettiği mikst tipte iltihabi hücre infiltrasyonu yanısıra yer yer bez yapılarında atrofi ve dağılma mevcuttur. Lamina propriada bağ doku artışı dikkati çekmektedir. İnce barsak mukozasına ait dokularda ödemli lamina propriada eosinofillerin de eşlik ettiği mikst tipte iltihabi hücre infiltrasyonu dikkati çekmektedir.
Tanı: Eosinofil lokositlerinde eşlik ettiği aktif kronik iltihap bulguları ve fibrozis
İnce Bağırsak Pasaj Grafisi (Baryumlu):
İnce bağırsakların lokalizasyonu lümen genişliği ve pli yapısı doğaldır. Dilüsyon, fragmantasyon ve segmentasyon izlenmemektedir. Terminal İleum da pili yapısı kabalaşmıştır.
Sonuç : Normal limitlerde inceleme
Mide endoskopisi:
Özofagus mukozası normaldi. Mide fundus korpus ve antrum eritremliydi. Antrumda 4-5 adet mukozadan hafif kabarık ortası eksudalı erozyonlar görüldü. Pilor bulbus ve postbulber bölge doğaldı.
Biyopsi Sonucu:
Kronik Gastrit
İnflamasyon: +++/+++
Aktivasyon: +/++
Displazi: Rejenaratif a tipi
Metaplazi: İzlenmedi
Atrofi: Değerlendirilemedi
Pylori: Mevcut bol miktarda
Tüm abdomen US İncelemesi Sonucu:
Pankreas, Safra kesesi, Karaciğer, Böbrekler normal
Batında kitle, assit yada lenfadenopati saptanmamıştır.
Portal venöz sistem ve hepatik venler normal görünümde
Sadece Dalak 1 yıl içinde 135 mm den 150 mm ye büyümüş
Sonuç: Splenomegali
Ayrıca Anüs ağzında zaman zaman hafif iltihap veya kan sızan bir çatlak var.
3.5 yıldır
Dışkılama İshal, Gevşek veya yumuşak
Bol Bol gaz
Dışkılama sayısı ishalli dönemlerde günde 4
Normalde 1 yada 2 defa
İshalle birlikte mukusta var
Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Sal Mar 04, 2008 9:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Polimer mesajınızı şimdilik benim vasıtamla hocamıza ilettik.. gecikme iletişim gecikmesi ile ilgilidir özür dilerim... gelen maili aynen size iletiyorum....
Ercan bey verileri değerlendirdim. Sizin probleminiz İnflamatuar barsak hastalığı (Muhtemelen Crohn hastalığı) ile uyumlu görülüyor. Tedaviye yanıtın yetersizliği salofalk tedavisinin yetersizliği olabilir. 2. gerekirse 3. aşama tedaviler düşünülebilir.
Sevgi ve Saygılar
Prof.Dr.Levent Erdem
Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı
Bilim Üniversitesi Gastroenteroloji B.
Avrupa Florence Nightingale Hastanesi _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|