| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
güzelderya
|
Tarih: Sal Tem 12, 2011 12:04 pm Mesaj konusu: benim hikayem |
|
|
Sonunda aranıza katıldım arkadaşlarBenim sorunum bir yıl önce başladı.Hiç en ufak bir şikayetim yokken.Karnımın en altında bir ağrı,kramp ve acil dışkılama ve isal.İshal mi oluyorum diye düşündüm.Bir ay kadar isal ve yumuşak dışkılama devam edince dr.gittim.Kolonoskopi dediler,kan testleri,gaita gizli kan.Bunları özel bir hastanede yaptırmamın sebebi çok korkmuş olmamdı.Kolonoskopi kelimesi bana kabus gibi geliyordu.Korkulacak bir şey yokmuş çünkü hiç bir şey hissetmedim .Sonrasında gaz olur dediler o da olmadı.Sonuçlarımda hormal kolonoskopik grüntüler yazıyor.Gizli kan negatif.Bunlar 10 ay önce yapıldı ama şikaetlerim devam ediyor.Sabah tualete gitmeden önce hafif ağrı ve kramp giriyor ve toaletten sonra rektumun içinde acı biber yemişim gibi yanıyor.Özellikle acı ekşi çiğ meyveler dokunuyor Hastalanmadan önce çok acı tüketiyordum belki bundan tariş oldu diye düşünüyorum.Başka yan şikayetlerim yok.Pardon....unuttum.Gayita testinde daha isal olduğum ilk ayda Salmonela Tuphi O -Pozitif çıkmıştı.Antibiotik verdi doktorum ama kullanmadım ishal geçince bana çok inandırıcı gelmemişti.Şu an hiç bir tedavi almıyorum.Hastanelerde dolaşmak bana kabus gibi geliyor.Kolonoskopi sonuçları niye normal çıktı hata var mı diye düşünüyorum.Tekrar doktora gideceğim galiba.Bu konuda bilgilenmek istiyorum .Sitelerde dolaşırken Barsakformu keşvettim.Bilgilenmek bizi yanlış tedavilerden ve boş tahlilerden kurtaracak diye düşünüyorum.Doktorlara hikayeni iği anlatmassan teşhis uzun sürüyor.SEVGİLERLE |
|
| Başa dön |
|
 |
denge

|
Tarih: Sal Tem 12, 2011 12:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
geçmiş olsun. bende girmiştim kolonoskopiye çok ağrı kramp yaşamıştım. kabus gibiydi. inşallah ciddi bir hastalığınız yoktur. bu hastalık ihmale gelmiyor maalesef. vazgeçmeyin bence. Allah şifa versin. |
|
| Başa dön |
|
 |
güzelderya
|
Tarih: Sal Tem 12, 2011 12:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Özel bir doktora gidildiği zaman istediği tahliler nerede yapılıyor ve her kontrole gidildiğinde papa ödeniyor mu merak ediyorum.Bilenler var mı acaba?Daha kısa yoldenesem diyorum.  |
|
| Başa dön |
|
 |
denge

|
Tarih: Sal Tem 12, 2011 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ben bikaç özel hastaneye sormuştum. bazısı %70 ini alıyor bazıları ise her tetkik için ayrı ücret alıyor. bir hastane sadece kolonoskopi için 400 tl fiyat vermişti. |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 12:24 am Mesaj konusu: |
|
|
| denge yazmış: | | ben bikaç özel hastaneye sormuştum. bazısı %70 ini alıyor bazıları ise her tetkik için ayrı ücret alıyor. bir hastane sadece kolonoskopi için 400 tl fiyat vermişti. |
1 kac yerde daha yazmistim..
Kolonoskopinin en kotu yani, cekimi yapan uzmanin becerisi.
O anda gordukleri ile degerlendiriyor.
Uzman yorgun/keyifsiz veya bilgisiz ise sizin bulgularinizi atlamis olmasi ihtimali tabiki var.
Bu cihaz neden kayit-kuyut tutmazki anlamis degilim. Belkide vardir onuda bilmiyorum.(Cihaz kayit tutuyormu bileniniz varsa yanitlasin lutfen)..
....
Ben de ozel hastahane de cektirdim, Anestezili fiyati 180 TL, Anestezis 70 TL.
Sosyal guvencesi olanlar icin bu rakamlar. Direk fiyatlari nedir bilmiyorum. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari. |
|
| Başa dön |
|
 |
güzelderya
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 8:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Sn,sesene.Ben muayenehane fiyatlarını sormuştum.Bunları Dr.tel da örenebiliriz ama sonraki tedavi süreci nasıl takip ediyorlar.Tekrar takip için sorularınızla gittiğinizde ne olacak?Yine ücret mi alınacak ben bunu bilmek istiyorum.Bildiğim bir PROF.var.Onları aradım.Sekreteri fiyatı söyledi ve ben takip kontrollerini yaptırmak ayni fiyat içinde mi deyince/üksek bir rakamdı çünki/----Tabi ki !dedi.Ama bana inandırıcı gelmedi.
KOLONOSKOPİ YAPTIRIRKEN ÖZELDE YAPTIRDIM YÜKSEK BİR RAKAM ÖDEYEREK. BÜTÜN EVRAKLARDA PROF.İSMİ YAZIYORDU.kENDİSİNİN FOTOĞRAFINI İNTER.SAYFASINDA GÖRMÜŞTÜM.
BENİ KOLONOSKOPİ İÇİN HAZIRLADILAR.İĞNEMİ DE YAPTILAR AMA BEN HALA TAM UYUMAMIŞTIM Kİ ODAYA BAŞKA BİR DOKTOR GİRDİ.zATEN KOLONOSKOPİ YAPAN DR.İMZASI DA BAŞKA BİR İSİMDİ.
SONRA SSK ANLAŞMALI ÇOK İYİ BİR HASTANE GÖRDÜM İNTERNETTE.KOLONOSKOPİ 50 TL YAZIYORDU.BENİM BU KADAR ÇOK PARA DÖKMEME DEYDİ Mİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
ÖZEL BİR MUAYENEDEN GEÇMEK İSTEMEMİN SEBEBİ KENDİMİ ANLATABİLMEKTİ.BUNU SSK HAST.YAPAMIYORUS MALESEF YOĞUNLUKTAN DOLAYI.BEN ÇOK İYI BİR ARAŞTIRMACIYIM.KOLAY KOLAY HER DOKTORUN SÖYLEDİĞİNE HEE DEMEM.VÜCUDUMDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BENDEN İYİ KİM BİLEBİLİR Kİ? |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 2:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
| güzelderya yazmış: | Sn,sesene.Ben muayenehane fiyatlarını sormuştum.Bunları Dr.tel da örenebiliriz ama sonraki tedavi süreci nasıl takip ediyorlar.Tekrar takip için sorularınızla gittiğinizde ne olacak?Yine ücret mi alınacak ben bunu bilmek istiyorum.Bildiğim bir PROF.var.Onları aradım.Sekreteri fiyatı söyledi ve ben takip kontrollerini yaptırmak ayni fiyat içinde mi deyince/üksek bir rakamdı çünki/----Tabi ki !dedi.Ama bana inandırıcı gelmedi.
KOLONOSKOPİ YAPTIRIRKEN ÖZELDE YAPTIRDIM YÜKSEK BİR RAKAM ÖDEYEREK. BÜTÜN EVRAKLARDA PROF.İSMİ YAZIYORDU.kENDİSİNİN FOTOĞRAFINI İNTER.SAYFASINDA GÖRMÜŞTÜM.
BENİ KOLONOSKOPİ İÇİN HAZIRLADILAR.İĞNEMİ DE YAPTILAR AMA BEN HALA TAM UYUMAMIŞTIM Kİ ODAYA BAŞKA BİR DOKTOR GİRDİ.zATEN KOLONOSKOPİ YAPAN DR.İMZASI DA BAŞKA BİR İSİMDİ.
SONRA SSK ANLAŞMALI ÇOK İYİ BİR HASTANE GÖRDÜM İNTERNETTE.KOLONOSKOPİ 50 TL YAZIYORDU.BENİM BU KADAR ÇOK PARA DÖKMEME DEYDİ Mİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
ÖZEL BİR MUAYENEDEN GEÇMEK İSTEMEMİN SEBEBİ KENDİMİ ANLATABİLMEKTİ.BUNU SSK HAST.YAPAMIYORUS MALESEF YOĞUNLUKTAN DOLAYI.BEN ÇOK İYI BİR ARAŞTIRMACIYIM.KOLAY KOLAY HER DOKTORUN SÖYLEDİĞİNE HEE DEMEM.VÜCUDUMDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BENDEN İYİ KİM BİLEBİLİR Kİ? |
Sosyal Guvenceniz olsa da, 50TL ye Kolonoskopi olmaz. O ilani yazan yere sunu sorun.. "Anestezili" fiyatimi bu diye.. Muhtemelen yanit olarak "Anestesizis" diyecektir. Zati Normal de 70TL cekiliyor Kolonoskopi. Anestezi isin icine girince 100 TL daha artiyor fiyat.
Muayene meselesi icin sunu demeliyim..
Yasadiginiz yeri bilemiyorum.. Bizim burda (Sakarya), Surekli hastalik sahibi hastalara belli gunlerde sadece bize bakiliyor. Baska hasta kabul edilmiyor o gun.
Mesela Gastro bolumu carsamba gunleri sadece surekli hastaligi olan (UK, Crohn, Siroz vb) hastalara bakiyor. Bize 1 karne veriliyor, takip ve 1 daha ne zaman kontrole gelecegimizi gosteren 1 kayit karnesi. O gun geldiginde randevu, bekleme vs. yasamiyoruz.
Bu tip uygulamalar sadece bize degil, baska surekli hastaliklar icin kendi bolumleri de bu uygulamayi yapiyor. Ornegin : MS (Multip Skleroz) gibi. Onlarda Noroloji bolumu Persembe gunleri bakiyor.
Sizin orada bu uygulama varmi arastirin.
Unutmadan : Ozele gidip, paramla hizmet aliyorum ve sorularima yanit alirim diye dusunmeyin.. Bu yerlesik kanaat olsa da hekime gore degisebiliyor.
Mesela benim devlette olan doktorumla zaman geliyor 40 dakka konusuyorum. 40 dakka size ozelde asla zaman ayrilmaz. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
|
| Başa dön |
|
 |
güzelderya
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 4:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
BENİM KONUŞUP BİLGİ ALDIĞIM YER ENDOSKORİ SENTIR BAKIRKÖY.İNTERNETTEN BAKABİLİRSİNİZ.10 AY ÖNCE.AMA BEN ARTIK YAPTIRMIŞTIM KOLONOSKOPİYİ.ANESTEZİ KONUSUNU SORMADIM.SSK GÜVENCESİ OLANLARA BU İNDİRİM.
ÖZEL HASTANELERİN SSK KATKI PAYI YANİ.
KRONİK HASTALARINA ÖZEL KONTROL GÜNLERİ OLDUĞUNU SİZDEN ÖRENDİM.BİZİM BURADA ARAŞTIRAYIM NASIL OLUYOR.BİLGİ İÇİN TEŞEKÜRLER.SEVGİLER  |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 11:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
selam arkadaşlar. ben yakın zamanda bütün tetkiklerimi kolonoskopide dahil anestezili yaptırdım, ( ssk sosyal güvencem) bir kuruş dahi ödemedim.eğitim ve araştırma hastaneleri üniversite hastaneleri hiç bir ücret almıyor. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pzr Tem 24, 2011 5:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
| sesene yazmış: | | denge yazmış: | | ben bikaç özel hastaneye sormuştum. bazısı %70 ini alıyor bazıları ise her tetkik için ayrı ücret alıyor. bir hastane sadece kolonoskopi için 400 tl fiyat vermişti. |
Uzman yorgun/keyifsiz veya bilgisiz ise sizin bulgularinizi atlamis olmasi ihtimali tabiki var.
Bu cihaz neden kayit-kuyut tutmazki anlamis degilim. Belkide vardir onuda bilmiyorum.(Cihaz kayit tutuyormu bileniniz varsa yanitlasin lutfen)..
....
Sosyal guvencesi olanlar icin bu rakamlar. Direk fiyatlari nedir bilmiyorum. |
Merhabalar Sn. Sesene
Kolonoskopi aletleri kayıt tutmazmı demişsiniz?
Eski model olanlar sadece fotograf çekiyor ama ben 7 yıl önce kolonospi çektirdiğimde bile kayıt yapan kolonoskopi aletleri vardı benim ankarada yaptırdığım bütün kolonoskopilerimin kayıtları bende bile var.Kolonoskopi cihazının bağlı olduğu bilgisayarda o aletle yapılan bütün kolonoskopiler kaydediliyor hatta siz gidip bir kaç yıl önceki kolonoskopinizin kaydını istedinizde bile Cd'ye yükleyip size verme şansları var.
Çogu doktor ya da hemşire zaten direkt aletin kayıt özelliğini devreye sokuyor ama bazı kişilere hatırlatmak gerekiyor çekimin kaydı yapılıyor mu diye.
Benim doktorlarım bana ağrı kesici bile vermeye karşı oldukları için hep kendinde olurdum ve kolonoskopi anında ekrandan kendi kolonoskopi mi izlerdim:)Ayık olmanın ve izlemenin şansı o an görüklerinizi sorup cevap alabilmek ve sizin ağrı durumunuza göre doktorunda kendini yönlendirebilmesi oluyor. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Pts Tem 25, 2011 10:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
| şirine yazmış: | | sesene yazmış: | | denge yazmış: | | ben bikaç özel hastaneye sormuştum. bazısı %70 ini alıyor bazıları ise her tetkik için ayrı ücret alıyor. bir hastane sadece kolonoskopi için 400 tl fiyat vermişti. |
....
Sosyal guvencesi olanlar icin bu rakamlar. Direk fiyatlari nedir bilmiyorum. |
Merhabalar Sn. Sesene
Kolonoskopi aletleri kayıt tutmazmı demişsiniz?
Eski model olanlar sadece fotograf çekiyor ama ben 7 yıl önce kolonospi çektirdiğimde bile kayıt yapan kolonoskopi aletleri vardı benim ankarada yaptırdığım bütün kolonoskopilerimin kayıtları bende bile var.Kolonoskopi cihazının bağlı olduğu bilgisayarda o aletle yapılan bütün kolonoskopiler kaydediliyor hatta siz gidip bir kaç yıl önceki kolonoskopinizin kaydını istedinizde bile Cd'ye yükleyip size verme şansları var.
Çogu doktor ya da hemşire zaten direkt aletin kayıt özelliğini devreye sokuyor ama bazı kişilere hatırlatmak gerekiyor çekimin kaydı yapılıyor mu diye.
Benim doktorlarım bana ağrı kesici bile vermeye karşı oldukları için hep kendinde olurdum ve kolonoskopi anında ekrandan kendi kolonoskopi mi izlerdim:)Ayık olmanın ve izlemenin şansı o an görüklerinizi sorup cevap alabilmek ve sizin ağrı durumunuza göre doktorunda kendini yönlendirebilmesi oluyor. |
Sevgili sirine;
Bilgilendirmen icin cok tesekkurler.
Kayda aliniyor olmasi cok iyi.. 1 dahaki cekimlerimin CD sini isteyecegim. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
|
| Başa dön |
|
 |
|