| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
canan hoca

|
Tarih: Cmt Şub 16, 2008 11:09 am Mesaj konusu: BİZE YAZIN... |
|
|
SAĞLIK EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR. MAALESEF SAĞLIĞIMIZI BİR NEDENLE KAYBETTİKTEN SONRA , ONUN NEDENLİ DEĞERLİ OLDUĞUNU ANLIYABİLİYORUZ. BİLİNÇLİ OLARAK SAĞLIĞIMIZI KORUMAK HEM AİLE, HEM ÜLKE EKONOMİSİ VE DE YAŞANTIMIZ İÇİN EN GÜVENLİ, KOLAY VE UCUZ BİR YÖNTEMDİR.
SAĞLIK SORUNLARINIZ İÇİN BİZE YAZABİLİRSİNİZ VE DANIŞABİLİRSİNİZ.
KALINIZ SAĞLICAKLA,
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Cmt Şub 16, 2008 1:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoş geldiniz Hocam, bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.
Ben 9-10 yıldır Crohn hastasıyım. Merak ettiğim bir şey var, bu kolonoskopi olayı. Bir yerde okumuştum sanırım, İBH hastalığı olanların 10 yıldan sonra kanser riski yükseliyormuş. Bu nedenle düzenli olarak kolonoskopi yaptırmaları gerekiyormuş. Sizce 10 yılı geçirdikten sonra, ne kadar sıklıkla kolonoskopi yaptırmalıyız kontrol amaçlı olarak? _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
canan hoca

|
Tarih: Pts Şub 18, 2008 2:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
BARSAKTAKI TUTULMA BOLGESINE GORE DEGISIK UYGULAMALAR
BULUNUYOR. AYRICA KISIYE OZEL DE DEGISIKLIKLER OLUYOR.
HER HASTAYA OZEL KISISEL UYGULAMALAR ONERILIYOR.
HASTAYI SENELERCE IZLIYEN DOKTORUN DENEYIMI COK
ONEMLI.
AMERIKAN DERNEGI KILAVUZUNA GORE KI EN YAYGIN BIR
SEKILDE UYGULAMALAR BU KRITERLERE GORE YAPILMAKTADIR:
1. HASTALIK EGER KUCUK BARSAKTA TESHIS EDILMISSE,
TESHISTEN 8 SENE SONRA ILK KOLONOSKOPI YAPILIR. BU
SIRADA ALINAN BIOPSI SONUCU HUCRESEL DUZEYDE HASTALIK
DERECESINI VE HUCRE DEGISIKLIKLERINI GOSTERECEKTIR.
(DISPLASI MEVCUTSA BUNUN ILERI DE KANSERE DONUSME
OLASALIGI YUKSEKTIR) KOLONOSKOPI SIKLIGI VE BIOPSI
KONTROLU BU VERILERE GORE YAPILACAKTIR. HUCREDE
DISPLASI YOK ISE, SELIZ SENEDEN SONRA ILK KOLONOSKOPI
2 SENE SONRA YAPILIR. DAHA SONRA SU SEKILDE DEVAM
EDILIR.
2. ILK TANIDAN 15 YIL SONRA SENEDE BIR KEZ YAPILIR.
3. ILK TANIDAN 30 YIL SONRA 6 AYDA BIR YAPILMALIDIR.
4. KOLOREKTAL HASTALIKLARDA- ANUSTAN
İTİBAREN 60 CM UZAKLIGA KADAR OLAN
HASTALIKLARDA ILK TANIDAN 10 YIL SONRA YAPILMALIDIR.
ELDE EDILEN VERILERE GORE YUKARIDA YAZILAN SIKLIKLA
KOLOREKTAL KANSER TARAMASI, HASTANIN GIDISINE GORE
AYRLANIR.
SONUC: MIKROSKOPIK DEGERLENDIRME COK ONEMLIDIR. HER
HASTADA YENI GELISMELER OLABILIR.
SAYGILARIMLA,
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Pts Şub 18, 2008 4:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkürler Hocam cevabınız için, çok yararlı oldu benim için gerçekten, çok saolun. _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Prş Şub 28, 2008 12:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
deneme
En son harharyas tarafından Çrş Mar 19, 2008 10:32 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cmt Mar 01, 2008 9:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | canan Karatay bana adlı alıcılara
ayrıntıları görüntüle 21:38 (18 dakika önce)
ERCAN BEY,
Sigara icin KOCAMAN birr BRAVO ....
ANCAK BU AY YURT DISINDA GOREVLENDIRILDIM. Acilen. Bir
ay yokum.
Sonuclarinizi e-posta ile bildirin lutfen.
Sevgilerimle, BASARILAR. İlaclara daha yeni basladik.
Hemen dusmesini beklemeyin. En az 3-4 hafta
gerekiyor. |
DİYE BAŞLAYAN MAİLDENDE ANLAŞILACAĞI ÜZERE CANAN HOCAMIZ ARAMIZDA 1 AY YOK....
BENİM TEDAVİ (Tansiyon)SONUÇLARIM BİLE MAİLLE SONUÇLANACAK .. :roll: _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
melonko

|
Tarih: Cmt Mar 29, 2008 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
merhaba,
Çok yoğun karın şişliği ve ağrıları yüzünden doktora gittim. Bana ,kalınbağırsak koliti var, dedi.
İlaçları iki haftadır kullanıyorum fakat bir gelişme yok. Karnımın her yeri kesiliyormuş gibi acıyor. Ayrıca içimde sanki bir canlı varmış gibi sürekli bir hareket hissediyorum. Karnım sürekli şişiyor. Kenarlardan kasıyor. Sürekli idrara çıkıyorum. Bu normal mi? Ne yapmalıyım? Yok sa bu durum bağırsaktan ayrı başka bir rahatsızlığın belirtisi mi? Çok teşekkür ederim şimdiden size. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cmt Mar 29, 2008 10:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
melonko merhabalar...
Anlattıklarınızla bir sonuca varmak imkansız...http://www.barsakforum.com/kendimizi-tanitma-tanisma-hastalik-hikayeleri-vf4.html da kendinizi daha ayrıntılı (KULLANILAN İLAÇLAR,DOZAJLAR,HASTALIĞINIZIN TANISINA KADARKİ GEÇİŞ..)tanıtır ve bunları sonuç olarak eklerseniz..ÜK lı hastalardanda size yardımcı olacaklar olur... sevgiyle kalın .
GEÇMİŞLER OLSUN.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
serifeozkan
Kayıt: 02 Şub 2008 Mesajlar: 95 Konum: İstanbul Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Mar 29, 2008 10:59 pm Mesaj konusu: Merhabalar :) |
|
|
Öncelikle size sormak istediğim şey teşhisin nasıl konulduğu. Karnın kesiliyor gibi hissedilmesi bana kendi rahatsızlığımı ülseratif koliti hatırlatıyor fakat siz ülseratif kolitin en bariz belirtileri kana ma ve ishalden bahsetmemişsiniz.
Ayrıca bu sürekli idrara çıkma durumunun ne zaman başladığı da önemli. İlaçlara başaldıktan sonra başladıysa bir yan etki ya da böbreklerden kaynaklanabilir ya da mesaneye baskı yapan bir durum vardır die düşündüm ben.
Şişkinlik yani gaz aşırı üşütmeden olabilir bu sürekli idrara çıkma isteğini de açıklar ama tabii bu geçici bişey. Hem rahatsızlığınızın seyri hem de ilaçlarınızla ilgili ve tabii onları ne kadar süredir kullandığınızı da belirterek daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz size daha çok yardımcı olabiliriz.
Sakın paniklemeyin :) Sevgiyle kalın.......... |
|
| Başa dön |
|
 |
|