www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

chron hastalığında beslenme

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Prf.Dr. Canan M. Karatay Efendigil
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
chron_97

MesajTarih: Pts May 25, 2009 10:51 pm    Mesaj konusu: chron hastalığında beslenme Alıntıyla Cevap Gönder

Chron hastalığında beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bana yardımcı olurmusunuz?
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
figen

MesajTarih: Sal May 26, 2009 12:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Crohn hastalığında yemek için ayrıca bir liste yok en azından bana verilmedi...bunu kendimiz tayin edeceğiz...dokunan yiyecekler kişiye göre değişiklik gösterir...örneğin benim doktorum hastalığım aktif haldeyken süt ve süt ürülerini tüketmemem yada çok az tükemem gerektiğini söylemişti..anlayacağın deneme-yanılma yöntemi:))
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
chron_97

MesajTarih: Sal May 26, 2009 12:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bana verilen listede:kırmızı et,sebze,lifli gıdalar,süt v süt ürünleri,hatta meyveleri bile komposto tarzında yiyebiliyorum. Yemek konusunda o kadar kısıtlandım ki artık patates,makarna,pirinç,tavuk,balık yemekten bıktım en kötüsüde çikolta türü herşey yasak crying.gif
Başa dön
Edanil
Misafir

MesajTarih: Sal May 26, 2009 2:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ne zor bir hastalığa denk gelmişiz ya şöle yazıları bir okuyam dedimda aman yarabbi spastik kolondan okadar çok çektimki halada çekiyorum ataklar kasılmalar ağrılar basınç hiç bitmiyor lifli gıdalar kepek çavdar ekmeği bulgur tavuk balık çorba salata benim menüm kırmızı et hiç yok pirinç bakliyatda cabası inanın şaşatım yani ama sizin hastalığınızın kötü yanı kanamalarıon yoğunluğu şükür bizde bu yok ama ödem fazla oluyor yani bizimkide başka ağırlık yaniii çok zor ya okuyorumda neçilelei günler yaşayanlar olmuş zor demiyorum zor ötesi
Başa dön
yorgun savaşçı

MesajTarih: Sal Tem 12, 2011 3:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bana da bir liste verildi, buna göre aktif zamanlarda sebzeyi kesiyorum, salata türü çiğ olanını da, pişmiş olanını da. Bu zamanlarda makarna, pirinç, beyaz ve kırmızı et, balık, yoğurt yemeye başlıyorum. Süt içemiyorum. Ama kendimi biraz daha iyi hissettiğimde pişmiş sebze yemeye başlıyorum hafif hafif.
Ama sürekli böyle kontrollü olmak sinir bir durum. Herkese aman bol bol yiyin denilen şeyleri ben kontrollü yiyorum, makarna, pirinç ise en çok tükettiklerim. Öyle şekerli, kakaolu şeyleri zaten yediğim anda başlıyor kabus.
Ama eskiden hiç sevmediğim halde artık acil durum simidi gibi sarıldığım yegane meyve, muz...:) Çok iyi geliyor bana.
Aaaa nasıl bu kadar zayıfladın, diyet mi uyguladın diyenlere versem bu reçeteyi acaba nasıl olurdu? :)
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Prf.Dr. Canan M. Karatay Efendigil Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun