www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

crohn çok zor bir hastalık
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hukuk Danışmanımız
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sabri02

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 2:53 pm    Mesaj konusu: crohn çok zor bir hastalık Alıntıyla Cevap Gönder

selam arkadaşlar bende öncelikle herkese daha sağlıklı güzel günler dileğimi sunuyorum. Dün bu siteye üye oldum ve bende sizlerle bazı konuları ve dertlerimi paylaşmak istiyorum.Evet bende uzun süredir crohn hastasıyım yani 8 yıl oldu. gerçekten çok zor bir hastalık bu 27 yaşımda başladı o zamanlar almanyada kaçak olarak yaşıyordum şimdi 35 yaşındayım yani 8 yıldır neler çekiyorum anlatamam ven teşhis konulmadan öncede sağ taraf kalın bağırsakta polip lerden dolayı ameliyat oldum ve sağ taraf komple alındı. ondan sonrada crohn hastalığı teşhisi konuldu tam 6 ayım hastanelerde yatarak geçti alman hastanelerinden çıktıktan yıl 02.04.2004 sonra aradan 2 yıl geçti hatane ve ilaç masrafları çok olduğundan dolayı beni apar topar hemen türkiye ye yolladılar yıl 02.05.2006 da. ben türkiye ye geldim ve 1 yıl öyle bekledim belki uzun yaşayamam dedim ama hayat devam etti sonra kendime ufak bir oto yıkama üzeri iş yeri açtım 01.05.2007.tam dört yıldır zorda olsa çalıştım bu arada işlerim ilk iki yıl çok kötü gitti bağ kura çok borçlandım 5 yıl boyunca hiç doktora gidemedim ve hiç muane olamadım ilaç kullanmak zorundaydım ve ilaçlarımı emekli babam parayla alıyordu bu yıl sağlık durumum çok kötüye gidince yanı artık çalışamıyor her tarafım eklem yerlerim çok ağrıyor gözlerim çok ağrıyordu durum böyle olunca babam evini satıp bağkur borçalarımı ödedi ve 01.05.2011 den beri gazi antep üniversite hastanesine gitmye başladım 6 defadır muane oluyorum endoskopi kolonoskopi oldum ve burdada crohn teşhisi kondu 23.05.2011. Evet şimdi ilaçlarımı para vermeden alıyorum bana ilaç kullnama raporu verdiler.haftaya emar filmi çekecekler eklem ağrılarımdan dolayı...Yani sayın arkadaşlarım artık çalışma şartlarım çok zorlaştı hareket etmeye bile zorlanıyorum benim sizden öğrenmek istediğim bu şartlarda ben malulen emekli olabilirmiyim ben 03.03.1976 doğumluyum 1994 yılın da 120 gün sigortam var sonra askere gittim 550 gün askerliğim var 01.04.2007 den beri bağkurum var 50 ay sanırım 1900 güne yakın bağkurluyum ben bu şartlarda malulen emekli olabilirmiyim sağlık raporu istesem yüzde kaç verirler. Evet işte hepsi bu ben herkese saygılarımı sunuyorum herkese daha sağlıklı günler diliyorum.. bütün siteye üyelere ve sahiplerine iyi günler diliyorum.....
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
İskender
Site Admin

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 6:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Sabri öncelikle çok geçmiş olsun. Hikayeniz gerçekten üzücü. Malülen emekli olabilmeniz için %60 ve yukarısında özür oranınız olması gerekiyor. Konuyla ilgili başlık daha önce açıldığı için sitede arama yapıp yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Tekrar çok geçmiş olsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
sesene

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 10:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yeni ozurluluk cetveline gore. Crohn olarak gecmiyor. Ust sindirim sistemi hastaligi olarak geciyor.

Malulen emeklilik icin %60 ve uzeri oran gerekir.

Crohn hastalari, hastalik durumuna gore, %10/25/50/75 oran veriliyor..

Size %60 gerektigi icin.. 4. asama olmaniz gerekiyor..

Bunun icinde,

-- Hastalik anatomik degisiklik yapmis olmali (bu kesinlikle sizde vardir).
-- Vucut kitle endeksiniz %20 den dusuk olmali. (bu kismini internetde arastirin)..

Hastalik istedigi kadar agrili ve aktif olsun, kilo kaybiniz yoksa %75 alma sansiniz yok

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari.
Başa dön
sabri02

MesajTarih: Cum Hzr 10, 2011 8:33 am    Mesaj konusu: ssk dahamı avantajlı Alıntıyla Cevap Gönder

Bana cevep yazdığınız için teşekkür ederim. arkadaşlar şunu merak ettim ben şimdi bağkurluyum bağkur lu olmanın dezavantajı varmış maluliyet için bu ne derece doğrudur bilmiyorum sayın SESENE ve İSKENDER kardeşim 10gün sonra tekrar hastaneye gideceğim emar için o zaman hocalarada sormayı düşünüyorum bana tahmini yüzde kaç rapor verirler diye benim amelitla zaten sağ taraf kalın barsak alındı yani ssk lı olsaydım dahamı avantajlı olurdum bilmiyorum hikayemi biliyorsunuz beni biraz daha aydınlatın lütfen...yine herkese selamlar ve daha sağlıklı günler dilerim.
Başa dön
fahriye24

MesajTarih: Cum Hzr 10, 2011 2:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sabri bey cook cook gecmıs olsun .benımde ablam crohn hastası onunda hastalıgı agırlastı.bızde cok acı cekıyoruz ama sunu unutmayın moral cok onemli.inanıyorum kı bu halınızden daha ıyı olacaksınız.bu illet hastalık ne olduruyo ne de insanın yakasından oluyo .sık sık yazışalım burdan.hem moral olur hem de yanlız olmadıgınızı hıssedersınız:)))
Başa dön
sabri02

MesajTarih: Cmt Hzr 11, 2011 3:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar merhaba fahriye ablan için üzüldüm evet gerçekten biraz moral iiyi gelir ablan kaç yıldır crohn hastası onun nasıl şikayetleri var hiç ameliyat oldumu ya crohn ağırlaştımı çok kötü oluyo ben yaklaşık 8 yıldır bu acıyı çekiyorum gün geçtikçe kötüleşiyor farklı farklı rahatsızlıklarla karşılaşıyorum ne zaman doktora sorsam sebebi crohn diyorlar...
Başa dön
sesene

MesajTarih: Cmt Hzr 11, 2011 10:45 pm    Mesaj konusu: Re: crohn çok zor bir hastalık Alıntıyla Cevap Gönder

sabri02 yazmış:
selam arkadaşlar bende öncelikle herkese daha sağlıklı güzel günler dileğimi sunuyorum. Dün bu siteye üye oldum ve bende sizlerle bazı konuları ve dertlerimi paylaşmak istiyorum.Evet bende uzun süredir crohn hastasıyım yani 8 yıl oldu. gerçekten çok zor bir hastalık bu 27 yaşımda başladı o zamanlar almanyada kaçak olarak yaşıyordum şimdi 35 yaşındayım yani 8 yıldır neler çekiyorum anlatamam ven teşhis konulmadan öncede sağ taraf kalın bağırsakta polip lerden dolayı ameliyat oldum ve sağ taraf komple alındı. ondan sonrada crohn hastalığı teşhisi konuldu tam 6 ayım hastanelerde yatarak geçti alman hastanelerinden çıktıktan yıl 02.04.2004 sonra aradan 2 yıl geçti hatane ve ilaç masrafları çok olduğundan dolayı beni apar topar hemen türkiye ye yolladılar yıl 02.05.2006 da. ben türkiye ye geldim ve 1 yıl öyle bekledim belki uzun yaşayamam dedim ama hayat devam etti sonra kendime ufak bir oto yıkama üzeri iş yeri açtım 01.05.2007.tam dört yıldır zorda olsa çalıştım bu arada işlerim ilk iki yıl çok kötü gitti bağ kura çok borçlandım 5 yıl boyunca hiç doktora gidemedim ve hiç muane olamadım ilaç kullanmak zorundaydım ve ilaçlarımı emekli babam parayla alıyordu bu yıl sağlık durumum çok kötüye gidince yanı artık çalışamıyor her tarafım eklem yerlerim çok ağrıyor gözlerim çok ağrıyordu durum böyle olunca babam evini satıp bağkur borçalarımı ödedi ve 01.05.2011 den beri gazi antep üniversite hastanesine gitmye başladım 6 defadır muane oluyorum endoskopi kolonoskopi oldum ve burdada crohn teşhisi kondu 23.05.2011. Evet şimdi ilaçlarımı para vermeden alıyorum bana ilaç kullnama raporu verdiler.haftaya emar filmi çekecekler eklem ağrılarımdan dolayı...Yani sayın arkadaşlarım artık çalışma şartlarım çok zorlaştı hareket etmeye bile zorlanıyorum benim sizden öğrenmek istediğim bu şartlarda ben malulen emekli olabilirmiyim ben 03.03.1976 doğumluyum 1994 yılın da 120 gün sigortam var sonra askere gittim 550 gün askerliğim var 01.04.2007 den beri bağkurum var 50 ay sanırım 1900 güne yakın bağkurluyum ben bu şartlarda malulen emekli olabilirmiyim sağlık raporu istesem yüzde kaç verirler. Evet işte hepsi bu ben herkese saygılarımı sunuyorum herkese daha sağlıklı günler diliyorum.. bütün siteye üyelere ve sahiplerine iyi günler diliyorum.....

Malulen emeklilik de SSK yada Bagkurlu ayni sartlarda emekli olur.

Ama..

Malulen emekli de %60 ozur orani aranir.

Ve..

1 den fazla hastalik var ise, bunlarin en yuksek oranda olanin orani dikkate alinir.

Yani..

Crohn %50 aldin, baska 1 hastalikdan da %30 aldin.. Toplam %80 eder.

Bunlar Balthazar formulu ile hesaplanir. (Balthazar forumulu icin google search edin lutfen.) Detaya girip kafani karistirmiyayim.

2 hastalik dan balthazar formulu ile %65 aldin diyelim..

Malulul emeklilik muracatinda bunun toplami dikkate alinmaz. En yuksek orandaki hastaligin orani, yani %50 crohn olani dikkate alinir.

Dolayisi ile.. Malulen emekli muracatin reddedilir.

Senin yapacagin en makul yol su..

1: SSK li 1 ise gir. yada parasini cepten odemek de dahil, 1 is yerinde calisiyor gorun.
2: Ozurluluk tesbiti icin Saglik kurulu raporu muracati et.
3: %40 uzeri ozur raporu al. (buyuk olasilikla alirsin).
4: Saglik kurulu raporun asli ile en yakin Deterdarlik yada Vergi dairelerinde bulunan vergi indirimi muracati bolumune basvur.
5: Ortalama 2 ay surucek olan, maliye saglik kuruluna gidecek olan dosyalarin incelendikden sonra, vergi indirimi hakki kazanacaksin. Vergi dairesi, isverene durumun sonucu hakkinda yazi verecek ( su su isimli calisanin su dereceden vergi indirimi hakki kazanmistir) seklinde..
6: vergi indirimi hakki kazandikdan sonra.. Sigorta baslangic tarihine bakilarak (dikkat, yas bize vurmuyor, sigorta baslangic tarihi onemli olan) emekli olacaksin. Buna "engelli yada ozurlu emekliligi "deniyor.

Peki sen hangi senede emekli olacaksin sorusunu sorarsan.

Sigorta baslangic tarihin 1994 olarak yazmissin.. hah burda ay cok onemli :) 6. aydan once ise 180 gun kara gecersin. o zaman san net gunun soylerim..

Sigorta baslangic tarihini bana gun*ay*yil olarak yaz lutfen.

Daha izah edeceklerim de olacak..

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
şirine

MesajTarih: Cmt Hzr 11, 2011 10:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar
Aramıza hoş geldiniz ve çok geçmiş olsun.

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
sabri02

MesajTarih: Pts Hzr 13, 2011 8:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selam arkadaşlar... SESENE kardeşim ilgilenmene çok memnun oldum..öncelikle ben 03.03.1976 doğumluyum.
SSK ilk işe başlama tarihim18.11.1994 yılı ve 10 gün daha sonra 1995 yılı da 96 günüm var.SSK da toplam 106 günüm var.
1996 askere gittim ve 550 gün ankara ve istanbulda askerlik yaptım
2004 yılında almanyada kaçaktım poliplerden dolayı ameliyat oldum sağ taraf kalın barsak komple alındı ve 6 ay hastanede kaldım sonra mobus crohn sun dediler ve beni yolladılar 2006 yılında şaka gelir ama o zamanlar 40 kiloya düşmüştüm deri ve kemiklerim sayılıyordu.
sonra 01.04.2007 de oto yıkama üzeri dükkan açtım hala devam ediyır ve bağkurluyum vergi mükellfi 4 yıl 2 ay oldu toplam 1825 gün
evet sesene kardeşim bu durumda ne yapabilirim haftaya romatoloji bölümündede emarımı çekecekler sanırım yüksek romatizmada oluştu bende
şimdilik bu kadar herkese saygılar
Başa dön
sesene

MesajTarih: Pts Hzr 13, 2011 4:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sabri02 yazmış:
selam arkadaşlar... SESENE kardeşim ilgilenmene çok memnun oldum..öncelikle ben 03.03.1976 doğumluyum.
SSK ilk işe başlama tarihim18.11.1994 yılı ve 10 gün daha sonra 1995 yılı da 96 günüm var.SSK da toplam 106 günüm var.
1996 askere gittim ve 550 gün ankara ve istanbulda askerlik yaptım
2004 yılında almanyada kaçaktım poliplerden dolayı ameliyat oldum sağ taraf kalın barsak komple alındı ve 6 ay hastanede kaldım sonra mobus crohn sun dediler ve beni yolladılar 2006 yılında şaka gelir ama o zamanlar 40 kiloya düşmüştüm deri ve kemiklerim sayılıyordu.
sonra 01.04.2007 de oto yıkama üzeri dükkan açtım hala devam ediyır ve bağkurluyum vergi mükellfi 4 yıl 2 ay oldu toplam 1825 gün
evet sesene kardeşim bu durumda ne yapabilirim haftaya romatoloji bölümündede emarımı çekecekler sanırım yüksek romatizmada oluştu bende
şimdilik bu kadar herkese saygılar

Engelli yada ozurlu emekliligi icin SSK avantajlidir.

Ama.. Emeklilik de hangi kurumdan emekli olacaginizi, prim gunlerinizin son 7 yilina bakilarak karar veriliyor.

Siz su anda Bagkur lusunuz..

Yazacaklarimi dikkatli okumanizi rica ediyorum.

Siz su anda 1994 yilinin 11. ayinda sigorta baslangicina gore "17 yil-3920" gun ile ozurlu emeklisi olabilirsiniz.

Ama.. Bu SSK sigortalilari icin gecerli.

Siz Bagkurlusunuz..

Sorun degil.. su anda fiilen odenmis 1825 gununuz var. Size lazim olan gun sayisi 3920 olduguna gore.. 3920 den 1825 cikarirsak 2095 gun kalir.

SSK dan emekli olabilimek icin, son 7 yil icinde hangi kurumun prim gunu fazla ise o kurumdan emekli oldugunuz soylemistim..

Yani.. 1021 gun SSK oderseniz SSK dan emekli olursunuz.

Yapacaginiz islem basit. Bagkura devam edin.. son 1021 gun kala SSK li olarak bir yerde calisiyor gorunun, yada direk ise girin.. bu sizin bileceginiz is. Maksat SSK li olmak. son 7 yilda 1021 gun ile SSK dan emekli olursunuz..

Tabi daha onceki mesajimda, Saglik kurulu raporu ve vergi indirimi almaniz gerektigini soylemistim.

Bunlari dikkate almayi unutmayin..

Ve.. diger sorulariniza gelince.

Crohn hastalarinin romatizmal hastaliklara yakalanmasi malesef cok ***** gorunmese de var.Ornegin ben. Bende Ankilozon Spondilit de var. Sag tarafimda basladi. Bunun icinde ayrica tedavi goruyorum.

Umarim sizde cikmaz.. cikarsa buyuk olasilikla "remicade" yada "humira" baslanicaktir size.

40 Kg dustugunuzu soylediniz :) ben 36,5 Kg idim..

Once moral.. ve yasama azmi. gerisi Allah kerim.

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
sabri02

MesajTarih: Sal Hzr 14, 2011 1:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selamlar SESENE kardeşim ve diğer üye arkadaşlarım...
sayın sesene kardeşim alakan beni çok mutlu etti. herşeyi çok güzel hesaplamışsın.
1825 gün aktif bağkurluyum
106 gün 11.1994 ile 1995 arası ssk günüm var
550 gün askerlik yapmıştım 1996 ile 1997 tarihlerinde acaba askerlikte iş günü sayılabilirmi yani borçlandırılma olurmu..
20.06.2011 yani haftaya pazartesi romatolojide randevum var emar çekilecek.bu arada sağlık kurulu raporu için nasıl nerde ve ne zaman başvurmam gerek hemen mi bunun için ne yapabilrim...
Evet arkadaşlar gerçekten moral ve yaşam azmi gerisi allaha kalmış...buna bende katılıyorum
herkese daha sağlıklı günler ....
Başa dön
sesene

MesajTarih: Sal Hzr 14, 2011 4:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sabri02 yazmış:
selamlar SESENE kardeşim ve diğer üye arkadaşlarım...
sayın sesene kardeşim alakan beni çok mutlu etti. herşeyi çok güzel hesaplamışsın.
1825 gün aktif bağkurluyum
106 gün 11.1994 ile 1995 arası ssk günüm var
550 gün askerlik yapmıştım 1996 ile 1997 tarihlerinde acaba askerlikte iş günü sayılabilirmi yani borçlandırılma olurmu..
20.06.2011 yani haftaya pazartesi romatolojide randevum var emar çekilecek.bu arada sağlık kurulu raporu için nasıl nerde ve ne zaman başvurmam gerek hemen mi bunun için ne yapabilrim...
Evet arkadaşlar gerçekten moral ve yaşam azmi gerisi allaha kalmış...buna bende katılıyorum
herkese daha sağlıklı günler ....

Askerlik borclanman yararina.. 550 gun daha erken emekli olursun..

Saglik kurulu raporu muracaati icin, en yakin devlet hastahanesine muracaat ediceksin.

Rapor muracatina giderken 4 adet resim getirmeyi unutma.(tekrar geri donmemen icin).

Rapor muracaat ederken, yetkili sana su soruyu sorucak.."Raporu ne amacla istiyorsun". Yanitin ; ozurluluk tesbiti icin diyeceksin.

Sana 1 basvuru formu vericek, bu forum da 8 adet klinigi dolasip (Fizik-psikiyatri-noroloji, göz vb). bu kliniklerde inceleneceksin.

1 cesit konsultasyon gibi.

Seni ilgilendiren kisim Gastrontoloji.. Bu nedenle mutlaka yaninda Klinik bulgularin bulunsun (kolonoskopi raporun-tahliller vb).

Romatizmal hastaligindan da soz ettin. Kisisel fikrim, romotloji randevun dan sonra muracaat et. Romatizmal hastalik da cikarsa sende (umarim cikmaz) ayrica puan alacagindan raporun yuksek olur.

Uyari ; Hangi hastaliklarin var ise, o hastaliklarin klinik bulgulari yaninda olsun. Doktor bu bulgulara gore oran onericek. (dikkat oran onericek doktor oran veremez).

Kilon kac oldugunu bilmiyorum, umarim kilolu degilsindir. Yoksa rapor alma sansin cok dusuk acik ve net soyliyeyim bunu.

Crohn hastalarin da aktif durumda kilo almasi tibben mumkun degil. Seni remisyonda kabul ediyor. Ve oran fazla vermiyor.

Ben %75 aliyordum .. Malulluk olacagi icin ben rica ettim Doktora %50 aldim. Ozurlu emekliligi istiyordum. Malulluk istemiyordum.

Ben rapor icin muracaat ettigimde 44Kg idim.

Daha detayli bilgiler verirsen onerilerim olur. Boy/kg gibi.

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
sabri02

MesajTarih: Çrş Hzr 15, 2011 12:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selamlar SESENE kardeşim ve diğer arkadaşlar
benim boyum 1.70cm. kilom şimdi 63 civarı. yani şimdi kilom mucize gibi normal duruyor herhalde ama 40 kilo oldum günler de oldu kendime çok dikkat ediyorum eğer 10 gün dikkat etmesem hemen eririm.
merak ettim malulen emeklilik ile özürlü emekliliği arasındaki fark nedir bu durumda benim % kaç rapor almam işime yarar.
ben bütün bu kontrollerimi g antep üniversite hastanesinde yaptırıyorum çünkü ben adıyamanlıyım ve adıyamanda üniversite hastanesi yoktur yani ilaçları almam içi mutlaka üniversita hastanesine gitmeliydim.
haftaya romatoloji için antepte üniversitesindeyim.ordan geldikten sonra adıyamana gidip başvuruyu yaparım.
merak ettim sesene arkadaşım sen kaç yaşındasın boyun kaçtı ve şimdi özürlü emeklisimisin
herkese selamlar...
Başa dön
sesene

MesajTarih: Çrş Hzr 15, 2011 10:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sabri02 yazmış:
selamlar SESENE kardeşim ve diğer arkadaşlar
benim boyum 1.70cm. kilom şimdi 63 civarı. yani şimdi kilom mucize gibi normal duruyor herhalde ama 40 kilo oldum günler de oldu kendime çok dikkat ediyorum eğer 10 gün dikkat etmesem hemen eririm.
merak ettim malulen emeklilik ile özürlü emekliliği arasındaki fark nedir bu durumda benim % kaç rapor almam işime yarar.
ben bütün bu kontrollerimi g antep üniversite hastanesinde yaptırıyorum çünkü ben adıyamanlıyım ve adıyamanda üniversite hastanesi yoktur yani ilaçları almam içi mutlaka üniversita hastanesine gitmeliydim.
haftaya romatoloji için antepte üniversitesindeyim.ordan geldikten sonra adıyamana gidip başvuruyu yaparım.
merak ettim sesene arkadaşım sen kaç yaşındasın boyun kaçtı ve şimdi özürlü emeklisimisin
herkese selamlar...

Malul emekliligi ile Ozurlu emekliligi sartlari cok degisik.

Malul emekliligi sartlarini daha once belirtmistim.

Velevki Malul emekliligi hak etsen de, malul emeliligi olmani onermem.

Sorun da bu farki sormussun zati.

Malul emeklisi ; Herhangi 1 is yerinde calisamaz, is yeri acamaz.

Ozurlu emeklisi, normal emekli kabul edilir. Emekli sonrasi herhangi 1 is yerinde calisabilir, is yeri acabilir (Sosyal Sigortalar Destekleme Primi kesilmesi kaydi ile). is yeri acabilirsin. SSDK nedir dersen,!! emekli maasinin %12 si kadar is yeri actigin icin kesinti yapilir. Buna Sosyal Sigortalar Destek Primi deniyor.

Malul emeklisi ile Ozurlu emeklisi arasindaki haklar son derece keskin kurallar.

Gelelim kilo mevzuuna..

Ozurluluk oran mevzuuna..

Karar verici elbette ben degilim..

Ama..

Ozurluluk olcut cetveline baktigimda, sana gerekli olan %40 uzeri oran alman zor gorunuyor..

Cetvel de tanim su sekilde..

Ust Sindirim Sistemi basligi altinda (sayet hastalik , Pankreas, ince bagirsak veya Mide de ise).

Senin hastaligin Kolon (kalin bagirsak ise cetvel degisiyor).

Benim hastalik Terminal İlium (ince bagirsagin sonunda 22cm lik kalinlasma var).

Dolayisi ile ben Ust sindirim sistemi bolumune dahil oluyorum.

Ust sindirim sisteminde cetvel su sekilde..

Sınıf 1 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4
Özür Oranı % 10 Özür Oranı % 25 Özür Oranı % 50 Özür Oranı % 75
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Sürekli tedavinin
gerek olmaması
Ve
İstenilen düzeyde
kiloyu sürdürebilme
Veya
Operasyon sonrası
sekel olmaması.----------------------------------> %10
Üst sindirim kanalına ait
semptom ve bulgular
veya anatomik kayıp
ya da değişim
Ve
Semptom ve işaretlerin
kontrolünde
uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi
gerektirmesi veya
nütrisyonel yetmezlik
Ve
ideal kilonun en fazla %10
altında olma. -------------------------------->25

Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi ile
tamamen düzelmeyen
semptom, işaret ve beslenme durumu
Veya
Üst sindirim kanalı
rahatsızlığı nedeniyle
ideal kilonun
%10-20 altında olma. --------------------------%50

Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Tedaviyle kontrol altına
alınamayan semptomlar
Veya
Üst sindirim kanalı
Rahatsızlığı nedeniyle
İdeal kilonun
>%20 altında olma.------------------------------>75

Benim rapor aldigimda en son had olan durumda idim. Yani hak ettigim oran %75 idi.

Doktordan rica ettim onerdigi orani %50 olarak istedim. Yoksa malul emeklisi olma durumum vardi.

Senin hastalik yanlis degilsem Kolon da idi ve operasyon gecirmistin? Yanlismiyim...

Kolon da ise hastalik baska cetvele bakarak oran vericekler.

Not : Yasim 38 Boy :173 rapor aldigim tarihde 36,5 kg idim. Su anda kilom 53 (Crohn hastasi nasil kilo aliyor bana soylersemisiniz :) ) ben en cok bu kadar kilo alabilidim..

Anormal derecede ilac kullaniyorum.

Ayrica Remicade aliyorum (Remicade hakkinda fikriniz yoksa bilgi verebilirim).

Romatizmal hastalik dan dolayi romotolojide ayrica tedavi gordugumu soylemistim.

Emekli olamadim :) prim gun sayim yetmiyor. Primim yetse 7 aydir maas aliyor olacakdim. Prim gunum 2790 ve 3760 gunum dolmasini bekliyorum.. Doldugu gun emekliyim. Vergi indirimi hakkimi 7 ay once aldim. Raporlarimi teslim ettim.

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
sabri02

MesajTarih: Prş Hzr 16, 2011 8:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selamlar....
SESENE evet kardeşim simdi kilom normal görünüyor neden dedin sanırm kortizon(prednol 8mr) kullanıyorum ondan diyorlar.bilmiyorum sen kullanıyormusun.. benim kullandığım ilaçlar
BUDENOFALK
AZATHİOPRİNE
SALOFALK
PANREF
KORTİZON(PREDNOL 8mg)
amaliyattan sonra 40 kg olduğum zamanlarda hiç kilo alamadım o zamanlar almanyada kaçaktım mideme hergün kramplar giriyordu mide asitim yükselip burnumda geliyor ve yakıyordu 36 gün uyumadım gözlerim yanıyordu sonra psikoterapiye gittim ve bana o da bir ilaç yazdı antidepresyon doxepin 50mg ben bu ilaca başladım kilom 40 dan 68 e kadar çıktı çok şaşırdım normalin üstüne çıktı. ve şimdi 63 civarı oluyor bazen ataklar geldiğinde düşüyor 58 falan. ama şu kanlı dışkı sorunum tam 8 senedir hiç bitmedi ve her sabah karın ağrısı..şimdi eklem sorunlaımda başladı.. yinede halime şükrettiğim zamanlaroluyor çünkü daha beterleriylede çok karşılaştım.
sen psikoloğa gittinmi bir konuş ve benim bu ilacıda sor doxepin 50mg.uyku sorunu tamamen sona eriyor...
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hukuk Danışmanımız Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun