www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

'CROHN' muşumm..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gtaylii

MesajTarih: Çrş Ağu 25, 2010 10:28 pm    Mesaj konusu: 'CROHN' muşumm.. Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar,bayadır siteyi takip edip birsürü bilgi edindim sayenizde.Yazmak kendimi tanıtmak için ise anca şimdi fırsat bulabildim...Şimdi hikayemi anlatayım. Anlatayım ki bilgisi olan arkadaşlar bizim gibi yenilere yardmcı olabilsin ve de hastalıkla yeni tanışanlar bu bilgilerden faydalanabilsin:))
Bir gün ani ve şiddetli bir karın ağrısıyla acil servise başvurduk.Birsürü tetkik; röntgen,lavman,ultrasonlar,serumlar derken drlar heran ameliyata alabileceklerini hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler.o arada ilaçlı tomogrfi çekildi.bir sorun var ama ne olduğunu bulamıyorlar,ağrım devam ediyor apandist olabilir diye ağrı kesici yapamıyorlar sadece bekliyoruz.devlet hastaelerine çok fazla güvenimm yoktu ogüne kadar ama gerçekten ameliyat yapmamak için direndiler şansıma çok ii cerrahlardı. Sabah eve gönderildim 3 gün sonra aacil seviste kontrole gidecektim.o arada hala ağrım kesilmeyince özel ve gerçekten ismi çok meşhur hastanelerden birine gittik ve doçent seçtik.dr muayene etti ve sen hem üşütmüşsün hem de zehirlenmişsin diyince içimiz rahat eve döndük,güvenmek istedik ama nafile.ertesi gün tekrar acil servis başka ekip vardı bu sefer 3 iğne karıştırıp yaptılar gene eve döndük.ve bnm ekibimin nöbet yaptığı gün kontrolüme gittik hala ağrımın kesilmedini gören drlarım tomografi raporuna baktılar ve -iyiki seni ameliyat etmemişiz çok direndik ama iyiki direnmişiz dediler.
Haklılardı,onlara güvenim kat be kat arttı.Hepimizin bildiği gibi crohn hastaları yanlış teşhısten apandıst amelıyatı olmuşlardır.buyuzden çok şanslıydım.O gün ve gecede aynı ekiple hstanede kaldım.O arada beni gastro'ya sevk ettiler. Hastane yatışı istendi ancak gene şansıma çok ii bir dr hanıma denk geldim ve beni yatırmadı.Ayaktan antıbıyotık tedavısıne başladı küçük bir enfeksiyon olabilir diyerekten cipro ve biteral ikili olarak aldım. daha sonra bir gece gene acil servise gittim ve lökositim ilk akşam 12 iken,20 olmuş. bu durumda anladıkki küçük bir enfeksiyon değil. derhal tetkkikler başladı kolonoskopi,kan tahlilleri... kolonoskopi raporum temız çıktı parça alınamaması sebebi ile tomografi çekildi.
Buarada da ppt(verem,tüberküloz) testi yapıldı. pozitif çıktı ama göğüs hastalıkları sorun olmadığını zamanında aşı olduğum için pozitif çıkmasının doğal olduğunu şüphelenilmesi gerekenin crohn olduğunu söyledi.
Tomografi sonucumda ise jejenum yani ince bağırsağın üst kısmında duvar kalınlık artışı olduğu,jejunal anslar cidarında kontrast madde tutulumu ve batın içinde birkaç adet milimetrik boyutlu mezenterik lenf nodu dikkati çekmektedir.
Bu bilgiler doğrultusunda dr um öntanı olarak CROHN teşhisini koydu raporum çıkartıldı.Ancak parça alınmadan bu teşhisi koymanın zor olduğunu,ilaçları kullanıp sonuca bakacağını söyledi. Pentasa 500 mg 3* 2 kullanmaya başladım,yanına da prednol 16 mg günde 1,5 tane ekledi. ancak kortizon işin içine girince bir dr a daha danışmanın faydalı olacağını düşündük ve bir prof bulduk. O da bir sorun olduğunu onayladı ancak crohn teşhisini koyabilmek için bir test daha yapmayı uygun gördü. Şimdi kortizona henüz başlamadım sonuçlar iyice netleşsin istiyorum. Bu teste enteroklizis ince barsak pasaj grafisi deniyormuş. Burundan ince bir hortumla girilerek ince barsağı ve diğer bölgeleri görebileceklermiş.14 eylül de bu testi yaptıracağım ozaman crohn teşhisi daha da netleşecek.Testten korkuyor muyum evet:))))) hastalık beni yordu mu evet:))) ağrılarım devam ediyor mu evet:)))

EK OLARAK İLAVE ETMEK İSTEDİKLERİM;
Bende de bacaklarım,eklemlerim çok şiddetli ağrıyor.Çok çabuk yoruluyorum. Karın ağrısı hala yaşıyorum. Gaz problemi oluyor ve bu yüzden evden dışarı çıkamaz haldeyim,karnımda şişkinlik çok fazla oluyor.Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar,aklıma geldikçe aklerim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Çrş Ağu 25, 2010 10:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selam,
Aramıza hoş geldiniz..
Gaz hepimizin problemi.

Hastalık yorucu, hele kiloluysanız daha da yorucu..

En kısa sürede iyileşmeniz dileğiyle.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
gtaylii

MesajTarih: Çrş Ağu 25, 2010 11:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hoşbulduk:))) evet biraz kilo da var yorgunluk,şişkinlik gibi sorunların bu hastalıkta yaşandığını okumuştum.
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Prş Ağu 26, 2010 8:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmişler olsun...
aramıza hoş geldiniz demek biraz ters
oluyor ama galiba öyle olmuş :(

(ÖZELDEN MESAJINIZ CEVAPLANMIŞTIR )
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gtaylii

MesajTarih: Prş Ağu 26, 2010 10:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür ederim ercan bey, evet hoşbulduk demek de ters bir cevap ama ne yapalım...Allah daha büyük dertlerden adı bilinmeyen hastalıklardan korusun hepimizi...Bende akciğer kanserine kadar bir sürü araştırma yapıldı. o süreçte tek düşündüğüm şey bir teşhisin konulabilmesiydi. ne denilirse denilsin tanı konduktan sonra hastalık bizden korksun:))
Başa dön
şirine

MesajTarih: Çrş Eyl 08, 2010 9:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar

Aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun..

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
teodora

MesajTarih: Prş Eyl 16, 2010 3:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hoşgeldiniz aramıza...siz şanslı olanlardansınız.apandistiniz alınmamış.benim alındı ve sağolsun doktorum apandist yerimi berabat kapattı.bide sağlık personeliyim çok yardımcı oldu.bende devlet hast.de oldum ameliyatı ama başka çarem kalmamıştı artık.ne diyeyim doktorlar sağolsun... icon_1112202175.gif
gtaylii

MesajTarih: Prş Eyl 16, 2010 7:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba şirine saol hoşbulduk...
sewgili teodora inan üzüldüm ama şaşırmadım...doktor yanlışlıkları o kadar çok ki,ama öte yandan da onlara güvenmek inan bi okadar zor...çok çok geçmiş olsun diliyorum size,en büyük derdiniz bu olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden...üzücü gerçekten...
arkadaşlar,yeni gelişmelerden sizleri haberdar etmek istiyorum...enteroklizis testini oldum...zor bir test değil öncelikle onu söyleyeyim.kolonoskopiden sonra girdiğim için çok çok basit geldi bana...canınız çok yanmıyor...yaptıracak arkadaşlar varsa kesinlikle korkmamalılar...
çektiğiniz karın ağrısının yanında solda sıfır kalıyor:))))) deneyimlerimi ayrı bir başlık altında uzun uzun yazarım...sonuca gelince şaşılacak bir olay ama test sonrasında dr önbilgi verdi...crohn değilmişimmm...irritabl barsak sendromu var sende dedi...yani psikolojik etmenli...ama ki inanmak istesem bile hiç inanasım gelmiyor çünkü tomografi sonucum ve kan sonuçlarımla denilen tezat düşüyor...lökosit 20 bin iken,tomografi sonuçlarımda hep barsak kalnlaşması,karın içi lenflerde büyüme,kontrast madde tutulumu derken...psikolojik olarak bunları da yapabileceğime inanamıyorum...tabii bu testten sonra söylenen önbilgi...yarın sonuçların,değerlendirmelerin tamamını alacağız ve doru en son bu testi isteyen prof.a gideceğiz...son değerlendirmeyi o yapacak..ama allah'tan hem kendim için hemde sizler için sabır bekliyorum...çünkü hala teşhisim netleşmiş değil...yaklaşık 3-4 aydır uğraşıyoruz umarım 1 sene olmaz...tek isteğim ilacım olsun içeyim ve rahatlıyayım...herkese acil şifalarrrr....
Başa dön
teodora

MesajTarih: Prş Eyl 16, 2010 8:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet doktor hatalarını herkes yaşıyor...sağlık olsun buna şükür diyoruz artık....ya bu enteroklizis i benim doktorum da önerdi cerrahpaşada yapıolarmış heralde.ufak sıkıntılarım var die en sonki kontrolümde bana enteroklizis i önerdi bende zamanım olmadığı için yaptıramadım...siz nerede yaptırdınız .??
gtaylii

MesajTarih: Prş Eyl 16, 2010 10:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

aynen teodora bende cerrahpaşada yaptırdım yaptıracaksan kesinlikle korkma daha önce başından kolonoskopi geçti mi bilmiyorum ama eğer geçtiyse bu test onun yanında hiçbirşey:)))) ki bnm o testin yapılacağı gün bağırsak temizliği yaptığım gece acillik oldum karın ağrısından ve nerdeyse yapılamayacaktı ağrım var diye ama oldu ve bitti...kendinizi kasmayın abartı bir ağrı duymuyorsunuz.bana kolonoskopi sakinleştiricisiz ve uyuşturmadan yapıldı onun hakkında yorum bile yapmak istemiyorum:))))
Başa dön
teodora

MesajTarih: Cum Eyl 17, 2010 10:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

önerilerin için saol.bu test önceside barsak temizleniomu.ben kolonoskopiden çok o dönemi hiç sevmiyorum...aynı kaderi paylaşıyoruz çünkü benim de kolonoskopim yani ilki canlı canlı diri diri herşeyi hissederek oldu:) huh.gif nerede oldunuz kolonoskoinizi..?ben edirnede fakültede oluştum....toplamda 3 sefer kolonoskopi oldum dierleri kesinlkle farklı yerlerde oldu...neyse zamanım olursa yaptıracam mutlaka ama sizden ii haberler bekliyorum bu test öncesi hazırlık için glasses10.gif
gtaylii

MesajTarih: Cum Eyl 17, 2010 11:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ewet aynı kaderi paylaşıyoruz kolonoskopi konusunda...3 kere kolonoskopi büyük konuşmayayım ama yaptıramam...inanılmaz etkilendim ve acı çektim...evet moralinizi bozmak istemem ama enteroklizis testinden öncede barsak temizliği şart...sabah ve akşam 2 kere x-m diet sivisını içiyorsunuz ve butun gun sıvı ile beslenıyorsunuz... aslında o gun için korkmanıza gerek yok hemencecik geçiyor biraz wc de zman geçiyor ama şükretmeyi öğrendim. neden mi???? çünkü o gün birsürü talihsizlik yaşadım:(((( x-m diet sıvısını yani mushili içtikten sonra çıkardım ve dolayısıyla ilacı tekrar içtim ama ilacın saatleri kaydı ve tiksinti de cabası oldu:((( üstüne üstlük o günüm wc de geçecek diye hayıflanırken inanmayacaksınız ama ilk bi kaç kezden sonra wc'ye çıkamadım:((( gaz sancısı,wc sancısı derken kıvrandım ve soluğu acilde aldıkk...buscopan yapıldı 2 saat rahatlattı ve ertesi günü zor ettim:(( daha öncede kolonoskopiden önce aynı sıvıyı içtim ve o gün baya rahat geçmiş meğer evet gaz sancısı yaşadım gene ama böle değildi resmen tıkandım kaldım bu sefer ve keşke ağrı çekmesem de wc de uyusam diye due ederken buldum kendımı:)) bunlar moralinizi asla bozmasın benim yaşadığım bu sıkıntıyı herkes yaşamıyormuş zaten ki dediğim gibi daha öncesinde de yaşamamıştım.. o bir tesadüftü belki de atakla karıştı ikisi aynı güne denk geldi.... çünkü hala ağrılarım war:))) bunu neden anlattım sizin moralinizi bozmak için değil moral olsun diye... o beğenmediğiz hoşlanmadığımız günleri de mumla arayabiliyomuşuz:))) buarada kolonoskopiyi şişli etfalde oldum....enteroklizis testi olacaksanız ek bilgi dışarda özellerde de var sadece cerrahpaşa değil... ama en guvenılır proflar orada...dışardaki fiyatlar ve yerler hakkında bilgim var öğrenmek isterseniz özelden mesaj atarsınız burdan yazmam etik olmaz diye düşünüyorum...ayrıca size konulan ya da hala ben gibi konulamayan teşhis nedir??
Başa dön
hctpozlm

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 12:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fırsatım olmadı uzun zamandır giremedim.Geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum (herkesin tabi)......
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun