| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Cmt Mar 07, 2009 3:36 pm Mesaj konusu: Dodex |
|
|
http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/vademecum.asp?ilac=35857
İlaç Formülü
Her ampul 1000 mcg B12 vitamini (siyanokobalamin) ihtiva eder.
Endikasyonları
Pernisiyöz anemi, B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan hiperkrom makrositer anemi, Trigeminus nevraljisi, Siyatik Akut nevrit ve nevraljilerde
Kontrendikasyonları
İdiopatik hipertrofik subaortikstenozda kontrendikedir.
Uyarılar Önlemler
Omurilik yan ve arka kordonundaki subakut dejenerasyonlarda semptomları maskeleyebileceğinden tam teşhis konmadan önce verilmemelidir. Optik nöropatileri kötüleştirebilir. B12 vitaminiyle aneminin tedavisi sırasında folik asit, demir ve potasyum tuzları vermek gerekebilir. Metformin, potasyum sitrat, kalsiyum glukonat, kolşisin ve PAS'la birlikte kullanılmaz. Işıktan korunmalıdır.
Yan etkileri
Taşikardi, hipertansiyon, sistolik kan basıncında belirgin artış, bulantı, baş ağrısı, anjinal ağrı ve göğüs ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.
Dozu Kullanma
Akut nevraljilerde: Günde 500-1000 mcg B12 vitamini İ.M. olarak verilir. Akut nevrit ve nevraljilerde tedavinin 10 gün sürdürülmesi tavsiye edilir. Zamanla nüks eden vakalarda yeniden bir DODEX kürü yapılmalıdır. Pernisiyöz anemi ve hiperkrom makrositer anemide: Tedaviye gün aşırı 250-1000 mcg B12 vitamini (İ.M.) verilerek başlanır ve bu uygulama 1-2 hafta sürdürülür. Daha sonra, kan tahlilleri hastanın normale döndüğünü kanıtlayana kadar, haftada 1 defa 250 mcg B12 vitamini (İ.M.) tatbik edilir, ancak hastada nörolojik komplikasyonlar mevcutsa günaşırı 1000 mcg B12 vitamini (İ.M.) verilmeye devam edilir. Hastanın kan tahlili sonuçları düzeldiğinde gösterdiğinde, ayda 1 defa 1000 mcg B12 vitamini İ.M. olarak tatbik edilerek idame tedavisi uygulanır. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Cmt Mar 07, 2009 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
merhaba semi,bu ilacı biz rahatlıkla kullanabiliriz galiba.ben şuan hemen hemen sıfır sebze tüketiyorum.apikobal kullanıyordum bununla devam edebilirim sanırım.bilginie teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pzr Mar 08, 2009 12:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu ilaç B12 eksikliğinde veriliyor.. B12 değerim aşırı düşük çıktığı için bana verildi..
Önce 5 gün vurulacak.. Sonra ayda bir. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Pzr Mar 08, 2009 5:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
anladım semi,doktor önerisi olmadan kullanamam.
teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pts Mar 09, 2009 7:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
| gülcan yazmış: | | merhaba semi,bu ilacı biz rahatlıkla kullanabiliriz galiba.ben şuan hemen hemen sıfır sebze tüketiyorum.apikobal kullanıyordum bununla devam edebilirim sanırım.bilginie teşekkürler... |
Merhabalar Gülcan Hanım Apikobal'ı bir dönem bende kullanmıştım kullandığım vitamin hapını devlet karşılamaz olunca doktorum Apikobal yazmaya başlamıştı.
Ama daha sonra Ankarada ki doktorum Apikobal yerine Becozyme-C Forte kullanmamı söylemişti. Şu anda benim bir sorunum yok ama yinede pek çok besini tüketemediğimiz için arada vitamin takviyesi olarak alıyorum,Become-C Forte 'u. İçerisinde sadece B12 değil bir kaç vitamin daha var. |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 12:23 am Mesaj konusu: |
|
|
|
teşekkür ederim şirine.... |
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 1:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gulcancım sen bakma şirineye ona kalırsa aç kalırsın bence ye herşeyden az tüket vitamin almak arada herzaman iyidir.. _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 3:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
| oya yazmış: | Gulcancım sen bakma şirineye ona kalırsa aç kalırsın bence ye herşeyden az tüket vitamin almak arada herzaman iyidir.. |
Oya Hanım agzımı açtırmayın isterseniz,herşeyden az ye diye kast ettiniz galiba acı biber turşusu sanırım....
devamına hiç girmiyorum sen anladın...
Hem ben gece gündüz kullanmıyorum zaten yazımda da belirttim,arada sırada.Hem her İbh hastasının yiyebildiği şeyler kendi bünyesine göre değişiklik gösteriyor |
|
| Başa dön |
|
 |
gülcan
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 3:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
tamam arkadaşlar ben az, öz ve dokunmayan herşeyden yemeye çalışırım.acı biber turşusu hariç....  |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 5:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
| gülcan yazmış: | | ..barsaktaki darlık sebebiyle lifli gıda almam yasak.. |
Gülcan hanım doktorunuzun yasakladığı gıdaları mümkün olduğunca sıfırlamanızı öneririm. |
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Mar 14, 2009 1:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
şirinem utandıırdın beni  _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Cmt Mar 14, 2009 8:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
| oya yazmış: | şirinem utandıırdın beni  |
Sende beni sinirlendirdin sanki ben aç yaşıyorum... Ben sadece uymam gereken kurallara uyarak yaşıyorum. Kendim için ve sağlığım için. |
|
| Başa dön |
|
 |
Edanil Misafir
|
Tarih: Cum May 15, 2009 10:08 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Tamam sakin olun nedir bu tartışma tahlil lsonuçlarına göre yapılan bir iğne bu ben ayda 2 kez yaptırıyorum hiç zararı yokki B12 vitamin iğnesi unutkanlığa el ayak ve bileklerde aşırı uyuşma hissisizlik halsizlik ağızda aft yaraları gibi durumlara karşın yapılıyor ve beden ve kan hücrelerindeki eksikliklere destek olması için yapılan bir iğne gerçi yapıldıktan sonra bazı bünyelerde hipertansiyon başağrısı hafif bulantı hızlı kalp atışları olsada geçiçidir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|