| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 6:09 pm Mesaj konusu: e r D o z / ülseratif kolit |
|
|
Herkese Merhabalar,
Hastalığım önce 2003 yılında İBS olarak başladı ve 2005 yılında sigarayı bırakmamla birlikte ve annemin rahatsızlığının verdiği stresle sanırım İBH ye dönüştü. 2006 nın sonunda kanama ile başlayan ishal ve kabız ataklarım için ancak 24 Eylül 2007 de cesaret ederek olduğum kolonoskopi sonucunda teşhis konabildi. Böylelikle İBH ile tanışmış oldum. Bu sayfada Teşhis ve Tedavi Sürecimi paylaşmaya devam edeceğim.
Barsakforumlu olan ve bu oluşumda emeği geçen ve geçecek olan herkese şükranlarımı sunar. Alemlerin Rabbi olan Yüce ALLAH herkese acil şifalar versin diyorum.
Teşhis ve Tedavi Sürecim (-1)
24 Eylül 2007 Kolonoskopi
Ben 24.09.2007 tarihinde ilk defa kolonoskopi oldum.
Sonuç: Peremedikasyon sonrası PENDAX EC380LK ile girildi. Terminal ileuma kadar geçildi. Terminal ileum, ileoçekal valv, çekum, çıkan kolon, hepatik fleksura, transvers kolon proksimali normaldi. Transvers kolon orta ve distal kesimi, splenik fleksura, inen kolon, sigmonid, rektum mukozası hiperemik, ödemli, damar ağı tamamen silinmişti ve fibrinli eksudasyonlar vardı. Aktif ülserasyon ve kitle lezyonu saptanmadı. Rektumdan random biyopsiler alındı.
Tanı: Yaygın tip ülseratif kolit
Doktorum tahlil sonuçlarına göre dışkıda bolca amip olduğu için Biteral 250 mg 2*2, cipro 500 mg 2*1 başladı. 10 gün sonra rektoskopi yapacağını ve bu gün alınan biyopsilerin sonuçlarına göre ilaç yazacağını söyledi.
5 Ekim 2007 Rektoskopi
Rektoskopi ve biyopsi sonucunda ülseratif kolit tanısı kesinleşti.
Ultralan 1*2 , Salofalk Tb. 3*1 Salofalk enema 2*1
Ülseratif Kolit Tedavisine başladık.
11 Ekim 2007 kontrol
11 Ekim 2007 tarihinde kontrole gittim. İlaçlara başladığımdan beri çok iyiyim. Wc sayım günde bir veya iki, kanamam hiç yok. Doktorum Kortizonu (Ultralan) (20 mg) 1*2 den 1 hafta 1*1,5 daha sonra 1 hafta 1*1 tb.olacak şekilde dozunu ayarladı. İki hafta sonra da rektoskopi için gün verdi.
25 Ekim 2007 Rektoskopi
25.10.2007 tarihinde olduğum rektoskopi sonucu şöyle;
Sonuç: Premedikasyon sonrası Pentax EC3830LK ile girildi. Anüsten itibaren 30 cm proksimale kadar geçildi. Mukozada damar ağı yer yer silinmiş ve yer yer hiperemik izlendi. Kanama, eksudasyon, ülerasyon ve ek pataloji görülmedi.
Tanı: Remisyonda ülseratif kolitis
20 Kasım 2007 kontrol
19 kasım da kanamam olunca doktora gittim. Kan ve dışkı tahlilleri verdim doktorum tahlil sonuçlarının temiz olduğunu, kortizonu 1 hafta daha (5mg) kullanıp bırakmamı istedi.
26 Kasım 2007 kontrol
24 Kasım da tekrar kanamam olunca, 26.11.2007 sabah tekrar doktora gittim. Sonuç doktorum kortizonun yan etkileri çok fazla olduğu için bırakmamı istiyor.
Salofalk Tb. 3*1, Salofalk Lavmanı 1*1 olarak almamı ve kortizonu 2 gün sonra bırakmamı ve 3 ay sonra da kontrole gelmemi istedi. 28 Kasım da kortizonu azaltarak bıraktım.
Teşhis ve Tedavi Sürecim -2 (devam) Aşağıdadır.....
En son e r D o z tarafından Cmt Mar 15, 2008 6:09 pm tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 8:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sizi aramızda görmek bize verilmiş en güzel ilaç oldu..Sağlığımız beraberliğimizle birlikte güzeldir.
Teşekkürler... _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 8:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Çok mutluyum. Sizi aramızda görmek harika bir duygu. Aramıza hoş geldiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 9:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldiniz Sayın Erdoz.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 11:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Varlığınızla bizleri mutlu ettiniz sizi aramızda görmek çok güzel,hoş geldiniz. :) |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr Oca 06, 2008 2:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Sözlerinizde www.barsakforum.com ailesinin sıcaklığını duymamak mümkün değil. Hepinize teşekkürü borç bilirim. İyiki varsınız dostlarım, Teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
rsevinc

|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 2:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
size en kalbi duygularımla geçmiş olsun diyor Allah'tan şifa diliyorum sevgi va sağlıkla kalın... _________________ "SEVGİ EMEK İSTER"
"SEVMEK İÇİN YÜREK; SÜRDÜRMEK İÇİN EMEK GEREK"
www.barsakforum.com |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 6:05 pm Mesaj konusu: Teşhis ve Tedavi Sürecim -2 |
|
|
Teşhis ve Tedavi Sürecim -2 (devam)
23 Ocak 2008 kontrol
Şikayetlerim artınca doktorumu arayarak 3 ay sonrasını beklemedne kontrole gittim. Wc sayım 4-5 ve dışkı bazen kanlıydı. Her gece 04:00 gibi uykudan uyandırıp acil dışkılama ihtiyacım oluyordu.
Yapılan gaita tetkiklerinde. Amip ve parazit görülmedi, Bazı alanlarda 1-2 lökosit görüldü. Gizli kan negatif.
Kanda tahlil sonuçları ise; sedimentasyon 1 mm/h, CRP (lateks Aglütinasyonu) negatif diğer değerler normal.
sonuç: şikayetlerim olduğu halde tahlil sonuçları temiz çıktı. Doktorum yapacak bişey yok dedi.
04 Şubat 2008 Şikayetlerim İyice Arttı
30 Ocak günü yoğun stresli ve kar yağışlı bir iş gününün ardından sabaha kadar saat başı wc deydim ishal+kan doktora gideceğime ben yine işe gidip yarım kalan işimi tamamladım ve eve istirahat etmek için döndüm. Araya haftasonu girince pazartesi günü hastaneye gittim.
Yapılan gaita tetkiklerinde. Amip kisti görüldü, Her alanlarda 25-30 lökosit, Bazı alanlarda lökosit kümeleri görüldü. Gizli kan pozitif.
Kanda tahlil sonuçları ise; sedimentasyon 12 mm/h, CRP (lateks Aglütinasyonu) pozitif.
Sonuç: Amip için cipro ve biteral başlandı 3.gün sonunda kontrol dendi.
07 Şubat 2008 kontrol
Yapılan gaita tetkiklerinde. Amip kisti görüldü, Her alanlarda 15-20 lökosit, Bazı alanlarda lökosit kümeleri görüldü. Gizli kan pozitif.
Kanda tahlil sonuçları ise; sedimentasyon 12 mm/h, CRP (sensitif) 27,7 mg/l.
Doktorum Almanya'ya uçtuğu için diğer doktora bu sonuçlar asistanlar tarafından gösterildi.
Yeni Doktorum Aynı gün Sigmoiddoskopi (kolonoskopi) yaptı.
Premedikasyon sonrası PENTAX EC3830LK ile girildi. Terminal ileuma kadar geçildi. Terminal ileum normaldi. Çekumdan rektuma kadar tüm kolon mukozası hipermik, granüler görünümdeydi. Frajildi. Rektum ve sigmaid yer yer ufak yüzeyel ülserasyonlar görüldü. Çekum ve rektumdan biyopsiler alındı.
Tanı: Ülseratif kolit (Pankolit)
Tarih:07.02.2008
Sonuç: Hasta kabulden 07.02.2008 tarihinde hastaneye yatış işlemlerim yapıldı.
13 Şubat 2008 tarihinde taburcu oldum. 25 gün sonra kontrole çağrıldım
İlaçlarım ve Dozları:
Salofalk 500 mg 3x2, Salofalk Lavman 1x1
Prednol 16 mg 2x2, Lansor 30 mg 2x1
10 Mart 2008 kontrol
Tahlil sonuçları temiz. İmurana başlama kararı aldık.
İlaçlarıma; Imuran 50 mg 2x1 ve Folbiol 5 mg 1x1 eklendi.
İlaç Takvimim
Düzeltme: Prednol son üç dozu kullanım süresi 15 den 7 güne doktorum tarafından
düşürüldü. Toplam kortizon kullanım süremiz 2 ay 3 hafta olmuş oldu.
Teşhis ve Tedavi Sürecim (Devamı-Aşağıdaki linktedir)
http://www.barsakforum.com/e-r-d-o-z-kan-tahlil-sonuclari-vt618.html
En son e r D o z tarafından Cmt Eyl 20, 2008 9:37 am tarihinde değiştirildi, toplam 4 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
tuğba
|
Tarih: Cmt Mar 15, 2008 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
çok geçmiş olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Mar 17, 2008 8:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tuğba Hanım,
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Ama yazdıklarım sizi karamsarlığa sakın düşürmesin belki okuyanlara faydası olur diye tüm ayrıntılarıyla yazıyorum. Şu an için sağlık durumum iyi endişe edecek ve karamsarlığa düşecek bir durum yok.
Sizin sağlık haberlerinizi de dört gözle bekliyoruz. Sevgi ve saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Pts Mar 17, 2008 8:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Geçmiş olsun Erdoğan Bey.. Fazla görüşemesek de bilinki kalbim her zaman sizinle.. Imurana başlamanız bi bakıma iyi olmuş, ben de iyi sonuç veriyor imuran, umarım sizde de verir.. Gerçi her ilaç gibi imuranın da verdiği zararlar olabilir ama işte yapılacak birşey yok, hastalığın aktif olması zaten vücuda fazlaca zarar veriyor... Remisyonunuzun devam etmesi dileğiyle, görüşmek üzere, kendinize iyi bakın :) _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pts Mar 17, 2008 8:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
OO....
Erdoz olmasa sizide göremicez..CENGİZ bey özledik ..Aramızda olun artık.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 8:17 am Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | OO....
Erdoz olmasa sizide göremicez..CENGİZ bey özledik ..Aramızda olun artık.. |
Cengiz Bey unuttu valla bizleri. Uzun zaman oldu görüşmeyeli. Umarım sağlığınız
yerindedir. Sevgiler... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 9:06 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Cengiz bey, inanın bizimde kalbimiz sizinle... mazeretiniz olduğunu biliyor ve tüm içtenliğimizle bizde sizin için aynı duyguları paylaşıyoruz. İnşallah hep beraber sağlık ve mutluluk dolu nice yıllara diyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Sal Mar 18, 2008 2:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ercan Abi, İskender Bey ve Erdoğan Bey.. Çok saolun beni düşündüğünüz için.. Valla hayatın hızlı döngüsüne kaptırmışım gidiyorum, yoğun bir işim de yok ama iş dışında çok yoğunum, iş dışındaki hayatımın yoğunluğu işimi de aksatıyor zaten, sürekli yarım günlük, 3 saatlik izinlerle idare ediyorum, müdür artık patlıycak yakında :) _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
|