www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Fark Ücret

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hukuk Danışmanımız
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Sal Nis 08, 2008 10:51 pm    Mesaj konusu: Fark Ücret Alıntıyla Cevap Gönder

İlaç raporum olduğu halde Salofalk Lavman adlı ilaç için eczanem yaklaşık 1,40 YTL fark ücret alıyor. Bu alınan fark ücretin hukuki dayanağı varmı? Yapılan işlem doğrumudur? saygılarımla.

NOT: SORUNUN CEVABI SİTEDE YAYINLANABİLİR.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Çrş Nis 09, 2008 6:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

SORUNUZ GEREKLİ YERLERLEDE İRTİBATA GEÇEREK SORULDU ..
cevap yakında gelir.. :wink:
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
harharyas

MesajTarih: Çrş Nis 09, 2008 7:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ilk defa salofalk için rapor almıştım. onu da alırken herhangi bir ücret ödemedim, ikinci kez de geçen ay imurana başlarken rapor aldım onn için de herhangi bir ücret ödemedim.
Başa dön
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Çrş Nis 09, 2008 9:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Benim raporum olmasına rağmen ben %20 ödüyorum.. Ama benim sadece özel sağlık sigortam var..

Çalışırken sağlık hizmet aldığım bir sosyal güvenlik kurumu yok.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Çrş Nis 09, 2008 10:34 am    Mesaj konusu: Re: Fark Ücret Alıntıyla Cevap Gönder

e r D o z yazmış:
İlaç raporum olduğu halde Salofalk Lavman adlı ilaç için eczanem yaklaşık 1,40 YTL fark ücret alıyor. Bu alınan fark ücretin hukuki dayanağı varmı? Yapılan işlem doğrumudur? saygılarımla.

NOT: SORUNUN CEVABI SİTEDE YAYINLANABİLİR.

BANA GELEN CEVAP AYNEN SİTEMİZE YANSITILMAKTADIR..

Ercan Ağabey’cim,

Eczanelerin fark çıkarması olayı kanunen doğrudur. Devletin şöyle bir uygulaması var; 2 aynı etken maddeli ürün varsa en ekonomik ürünün %30 fazlasına kadar ödeme yapar (bu uygulamada esas olan aslında ürünlerin birbirinin eşdeğer olmasıdır aslında. Yani sadece etken maddenin benzerliği ile böyle uygulama olmaması lazım. Diğer ürün 100 ml hacminde, Salofalk Lavman ise hastanın ilacı tutmasını kolaylaştırmak adına 60 ml, ama ne olursa olsun devlet aynı diye değerlendiriyor). Eczacının istediği fark buradan kaynaklanmaktadır. Bazı eczaneler bu farkı ister. Ancak çoğu eczane bu farkı görmezlikten gelir.

BU TİP YAKLAŞIMLAR SİTEMİZE YANSITILIRSA SİTEMİZ TARAFINDAN KENDİLERİNE YARDIMCI OLUNUP HATTA BAZI TEKNİK YOLLAR GÖSTERİLECEKTİR..HATTA FARK ALMAYACAK ECZANELERE YÖNELTİLEBİLECEKSİNİZ..İMKANLAR ÇERÇEVESİNDE...
SİTE YÖNETİMİ ADINA ...
SEVGİ İLE KALALIM..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Çrş Nis 09, 2008 12:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cevap için Hukuk Danışmanımıza teşekkürler.
Başa dön
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Nis 13, 2008 9:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ayrıca; Ercan Bey, sağolun ama ne yazık ki biz memurlar her eczaneden ilaç alamıyoruz... Aşağıdaki linkdeki Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği'nin 19.maddesi hükümlerine göre hareket etmemiz gerekiyor.

Ama bu bir sorun teşkil etmiyor. benim merak ettiğim ve hukuk danışmanımıza sormak istediğim konu şuydu.

Biz devlet memurlarınn ilaç raporu olması durumunda %20 katılım payından muaf olduğumuz halde, salofalk lavmandan eczanemin neden fark ücret talep ettiği idi. Onunda cevabını aslında 12 yaşındaki oğlum " Baba kargo parasıdır o" diye cevaplamıştı. :lol:

Sağlık güvencesi olmayan hastalara ise Allah kolaylık versin gerçekten maddi olarak hem ilaçların hem tedavinin karşılanması çok zor.

Bu nedenle sağlık güvencesi olmayan arkadaşlar ialç ihtiyaçlarınızı lütfen (ister açık ister gizli bir şekilde) bildirin.

Yardım yapılan kişiler açıklanmayacaktır. Merak etmeyeniz...

Tekrar burada belirtiyorum...

Salofalk lavman ihtiyacı olan arkadaşlar bana ulaşsınlar....

Bir arkadaşın elinde çok sayıda salofalk lavman var... İhtiyacı olan arkadaşlara vermek istiyor.

Sevgi ve Saygılarımla

En son e r D o z tarafından Pzr Nis 13, 2008 10:04 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Nis 13, 2008 10:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Şu olaya bir çözüm çaresi bulmanın yolu elbette vardır...
Mesela sorun yaşayanlar şehir ve kurumlarını yazsın ..
Bizde gerekli yerden nerelerden alabileceğinizi soralım ..
Ben SSK emeklisiyim bu mevzuatıda sayenizde öğreniriz..
Ama bahsettiğim üzere bu işin erbabı (HALK KAHRAMANIMIZ)
yol sistem ve mevzuatı biliyor ve bize sağolsun yol gösteriyor..
ZATEN AZ KALDI SABRIN SONU SELAMETTİR DERLERYA....
Şimdilik biraz daha sabır..Ama lütfen sorun yaşayanlar kurumlarını
bilgilerini sitemizde beyan etsin bende soruna cevabı bulmaya
çalışayım yetkili kişilerle...

DİYE BELİRTTİĞİM YAZIMIN ARKASINDAYIM..
Ve hep birliktede bu ilaç sorununa da bir çözüm bulabilir hatta daha
evvvelde yaptığımız gibi yardımları arttırabiliriz..Hatta bir havuz sistemide kurulabilinir.
NE DERSİNİZ...

Başa dön
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Pzr Nis 13, 2008 10:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Benim elimde de 1.5 kutu budenofalk var..
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Nis 13, 2008 10:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ÜYELER ARASI YARDIMLAŞMADA BİR YER AÇIYORUM......

SİZLERİDE BEKLİYORUM..

Başa dön
oya

MesajTarih: Pts Nis 14, 2008 11:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benim elimde bir kutu salafolk lavman var...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hukuk Danışmanımız Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun