| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
harharyas
|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 11:58 am Mesaj konusu: harharyas'la imuran seyrinde tahlil sonuçları... |
|
|
arkadaşlar selamlar... imuran maceramızda 1.ayımızı doldurduk ve soluğu kan tahlili için hastanede aldık. sizle 3 adet kan tahlili neticemi paylaşmak istiyorum.
ilki 8 ocak 2008 tarihli olandır ki,göreceğiniz gibi herşey normal değerlerde gözükmekte.öyle ki,tahlili yorumlayan doktorun ifadesine göre"sağlıklı bir amerikan vatandaşının değerlerini" taşıyormuşum. orasını bilmiyorum artık.ama gercekten de normal değerler aralığında gözüküyor herşey. işin tuhafı,o tarihlerde sadece 3-4 aydır salofalk kullanıyor olmam...kendi doktorumun ifadesine göreyse, "eğer kolonoskopi raporun olmasa,bahsettiğin şikayetlerin olmasa senin crohn olduğuna beni kimse inandıamaz."
neyse,aradan zaman geçiyor ve maalesef salofalktan yeterli desteği alamıyoruz ve prednol ile birlikte kortizonla tanışıyoruz.derken onu bırakmamız gerekliliği ve imurana gecme durumu vuku buluyor ve imuranın yaklaşık 20.gununde ki bu 25mart 2008 tekabülü, ekli sonuçlar alınıyor ve en son da imuran ın 30. gununde 06 nisan 08 tarihli durum ortaya çıkıyor.
bu raporu örnek olsun diye yayınlıyorum.herkese aynı etkileyecek diye bir durum yok elbette. daha müspet veya daha menfi neticeler almak mümkündür. neticede herkesin vücut sistemi farklı şeylere farklı tepkiler vermesi doğaldır.
saygı ve sevgilerimle
 |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 2:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın harharyas, size birkaç sorum olacak.
1) H (normalin üstünde) ve L (normalin altında) olan kan değerleriniz yüzünden İmuranı bıraktınız mı?
2) İmurana başlangıç dozunuz neydi, şu anki dozunuz ne?
3) İlaçlarınızı doktorunuz önerileri doğrultusunda düzenli kullanıyormuydunuz?
4) En önemlisi imurana başladıktan 20 gün sonra ilk tahlilinizi olmuşsunuz. Peki son tahlilinizi neden 12 gün sonra oldunuz?
Açıklarsanız...bizlere faydası olcağı kesin...
sevgi ve saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 4:11 pm Mesaj konusu: Re: harharyas'la imuran seyrinde tahlil sonuçları... |
|
|
[quote="harharyas"]arkadaşlar selamlar... imuran maceramızda 1.ayımızı doldurduk ve soluğu kan tahlili için hastanede aldık. sizle 3 adet kan tahlili neticemi paylaşmak istiyorum.
ilki 8 ocak 2008 tarihli olandır ki,göreceğiniz gibi herşey normal değerlerde gözükmekte.öyle ki,tahlili yorumlayan doktorun ifadesine göre"sağlıklı bir amerikan vatandaşının değerlerini" taşıyormuşum. orasını bilmiyorum artık.ama gercekten de normal değerler aralığında gözüküyor herşey. işin tuhafı,o tarihlerde sadece 3-4 aydır salofalk kullanıyor olmam...kendi doktorumun ifadesine göreyse, "eğer kolonoskopi raporun olmasa,bahsettiğin şikayetlerin olmasa senin crohn olduğuna beni kimse inandıamaz."
neyse,aradan zaman geçiyor ve maalesef salofalktan yeterli desteği alamıyoruz ve prednol ile birlikte kortizonla tanışıyoruz.derken onu bırakmamız gerekliliği ve imurana gecme durumu vuku buluyor ve imuranın yaklaşık 20.gununde ki bu 25mart 2008 tekabülü, ekli sonuçlar alınıyor ve en son da imuran ın 30. gununde 06 nisan 08 tarihli durum ortaya çıkıyor.
bu raporu örnek olsun diye yayınlıyorum.herkese aynı etkileyecek diye bir durum yok elbette. daha müspet veya daha menfi neticeler almak mümkündür. neticede herkesin vücut sistemi farklı şeylere farklı tepkiler vermesi doğaldır.
saygı ve sevgilerimle
 |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 4:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
tahlil tablosu gözüküyor mu arkadaşlar? boş kutu çıktı az evvel açtığımda :?: |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 4:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
| e r D o z yazmış: | Sayın harharyas, size birkaç sorum olacak.
1) H (normalin üstünde) ve L (normalin altında) olan kan değerleriniz yüzünden İmuranı bıraktınız mı?
2) İmurana başlangıç dozunuz neydi, şu anki dozunuz ne?
3) İlaçlarınızı doktorunuz önerileri doğrultusunda düzenli kullanıyormuydunuz?
4) En önemlisi imurana başladıktan 20 gün sonra ilk tahlilinizi olmuşsunuz. Peki son tahlilinizi neden 12 gün sonra oldunuz?
Açıklarsanız...bizlere faydası olcağı kesin...
sevgi ve saygılar... |
sayın erdoz, imuranı başından beri son bir aydır duzenli olarak kortizonla beraber 50*2 kullanıyorum şu an için ilacı bırakmış değilim fakat yarınki randevumuzdan sonra net kararı vereceğiz burda belirtmeye calışırım inşallah.20 gun evvel aşırı bir yorgunluk üzerine kendi isteğimle yaptırmıştım tahlilimi,sonuncuyu da 1 aylık periyot doldugu için.
saygılar |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 6:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet ikisi de gözüküyor.
Hangi sıklıkla tahlil yaptırıyorsun?
ESR özellikle mi ölçülmedi? _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr Nis 06, 2008 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
FARENİN SAĞ TUŞUNA TIKLA
RESMİ GÖSTERE TIKLA
ŞİMDİ GÖRÜNÜYOR... |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 2:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
doktorumun bazı değerlerde uyumsuzluk olduğunu söylemesiyle bugun yaptığımız test sonucu:
valla benim sonuçlar tam dansöz. dün öyle bugun böyle... sonuç mu? sonuç; imurana devam...
saygılar |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 4:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Hadi güzün aydın. İmuranın dokunmaması çok güzel bir haber. |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 5:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
valla ilaç tahlil karın ağrısı şusu busu derken gına geliyor adama. hayatımda hatırlamam şöyle relax,sal kendini oooohhh. nerdeeee :?:
 |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts Nis 07, 2008 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resim çok şeker..
çok güldüm:) _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Çrş Nis 09, 2008 7:45 am Mesaj konusu: |
|
|
imuran a devam ediyorum
kortizon 12 mg da bu hafta...
sabahları,
gözlerim ve başım ağrıyor
gün içinde,
sanki ateş, yorgunluk
biraz bulantı...
sıkıldım... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
|
Tarih: Çrş Nis 09, 2008 9:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Geçmiş olsun harharyas...
En kısa sürede şikayetlerin geçer inşallah... _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Cum Nis 18, 2008 12:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
harharyas...
son bir haftadır,
kötü...
yorgun,
halsiz...
başı,gözleri ağrıyor...
bulantısı da var...
uyku hali sürekli...
kortizon 8 mg
imuran 50*2
zaten kortizonun falan tadı
iken,
bari işe yarasın...
durum kötü. tarifsiz...
şöyle anlatılabilir:
kan verdik yine...
vücut error veriyor...
efor sarfedemiyorum,yiyesim de yok...
bir nevi;
kan sonuçlarını tahmin edebliyorum...
oysa ki o kadar da dikkat edip,sağlıklı da besleniyordum...

En son harharyas tarafından Cum Nis 18, 2008 3:54 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
harharyas
|
Tarih: Cum Nis 18, 2008 3:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
sonuçlar çıktı...
son rapordan
farklı bir veri yok..