www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

hastalığım tekrarmı aktive oluyor
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Prf.Dr. Canan M. Karatay Efendigil
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
denisi

MesajTarih: Pzr Ağu 23, 2009 3:20 pm    Mesaj konusu: hastalığım tekrarmı aktive oluyor Alıntıyla Cevap Gönder

merhabalar ben bu steye yeni üyeyim..hoş hastalığımın teşhiside yeni....nisan 1de teşhis konuldu..ülseratif kolit..salofalk tablet ve lavman kullanmaya başladım 2 ay kadar iyi hissettim fakatt tekrar aktivasyona girdim..sonra entakort lavman ilave edildi onunda bi etkiis olmayınca kortizona başlanıldı 2 ay kulandım daha 1 hafta oldu biteli ama bitiminden 3 gün sonra gaytamın mukuslu olduğunu görünce paniğe kapıldım..ayrıca karnımdada hafif hafifi guruldamalar var..bu durumda tekrar aktivasyon dönemine giriyo olabilirmiyimm:( yada gaytanın mukuslu olması zaten ektivasyonda olduğumumu gösterir:( fikriniiz paylaşırsanız çok sevinirim..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Pzr Ağu 23, 2009 3:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selam hoşgeldiniz..

Herkese olduğu gibi, size de balık yağı öneriyoruz..
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
şirine

MesajTarih: Pzr Ağu 23, 2009 4:33 pm    Mesaj konusu: Re: hastalığım tekrarmı aktive oluyor Alıntıyla Cevap Gönder

denisi yazmış:
merhabalar ben bu steye yeni üyeyim..hoş hastalığımın teşhiside yeni....nisan 1de teşhis konuldu..ülseratif kolit..salofalk tablet ve lavman kullanmaya başladım 2 ay kadar iyi hissettim fakatt tekrar aktivasyona girdim..sonra entakort lavman ilave edildi onunda bi etkiis olmayınca kortizona başlanıldı 2 ay kulandım daha 1 hafta oldu biteli ama bitiminden 3 gün sonra gaytamın mukuslu olduğunu görünce paniğe kapıldım..ayrıca karnımdada hafif hafifi guruldamalar var..bu durumda tekrar aktivasyon dönemine giriyo olabilirmiyimm:( yada gaytanın mukuslu olması zaten ektivasyonda olduğumumu gösterir:( fikriniiz paylaşırsanız çok sevinirim..

Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun.
Hemen paniğe kapılmayın.
Mukus görmek sizi endişelendirmesin, bazen mukusta oluyor ama aktivasyon olmuyor. Ben bu mukus olayına Salofalk lavmanla çözüm bulmuştum başka hiç bir şey kesememişti. Salofalk lavmanı şu an düzenli şekilde kullanıyormusunuz bilemiyorum ama kullanmıyorsanız her gün salafolk lavman kullanıp 2 kutu bitirmenizi öneririm, zaten ilk kutunun bitiminde sizde düzelmeyi göreceksinizdir.

Ve Semi'nin de dediği gibi en önemli şey Balık Yağı. Hem remisyonda kalmanızı sağlar hem de aktivasyondaysanız remisyona daha kolay girmenizi sağlar.

Remsiyonlu günler ve yıllar dilerim:)

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Ağu 23, 2009 9:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn.denisi geçmiş olsun hoşgeldiniz.
Teşhisin nisan ayında olduğunu söylemişsiniz,
Peki şikayetleriniz başlamasının ardından ne kadar süre geçti,
hemen gittiniz mi doktora.

İshal-gaz-mukus-kan-sancı bunlar hastalığın aktivasyonunu gösterebilirler.
Ama remisyondan çıkıldığına dair kesin bir belirteç değillerdir.
BU konuda Kolonoskopi yapılmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

Birde tam remisyon ile hastanelik olacak kadar relaps (remisyondan çıkış) durumu arasında, kademe kademe iyiden kötüye (beyazdan siyaha) iyilik halleri vardır. İyiden kötüye, kötüden iyiye gel gitler her zaman olabilir. Her halimize şükretmemiz karamsar olmamamız gerekir.

İlaç kullanımımıza özen göstermeli diyetimize uymalıyız.
Balık veya balık yağı iyi bir destektir.
Ruhsal durumumuzda hastalığımızı etkilediğini de unutmamak,
üzüntü ve gerginlikten uzak durmak gerekir diye düşünüyorum.

Sağlıklı günler dilerim
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Pts Ağu 24, 2009 6:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tüm arkadaşlarım bilinenleri size yazmış...

ama en önemlisi
Alıntı:
Ruhsal durumumuzda hastalığımızı etkilediğini de unutmamak,
üzüntü ve gerginlikten uzak durmak gerekir diye düşünüyorum

sayın erdoz un dediğini madde 1 olarak kabul edip yola devam etmelisiniz...

sağlıkla kalın..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gülcan

MesajTarih: Pts Ağu 24, 2009 10:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hoşgeldiniz geçmiş olsun...
Başa dön
denisi

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 12:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim..hoşbuldum...evet ilaçlarımı düzenli olark kullanıyourm salofalk tablet3x2 artı salofalk lavman sabah entakort lavmanda akşam kullanıyourm..zaten bu lavmanları ben nisan ayından beri sürekli kullanıyourm sadec remisyonda olduğum 1 aylık süreçte kesmiştim okadar onun dışanda hep kulandım halada kullanıyourm ve ben lavmanların bi fayda sağladığına inanmıyorum...kortizonun kesiminden 3 gün sonra mukus olayı çok şaşırtıcıydı hakaten..moral yüksekliği öanmli deniliyo ama ben şuanda hakaten çok kötüyüm...çok mutsuzum ve karamsarım.. bu konudada haklı olduğumu düşünüyourm...her an nezaman aktivasyon dönemine gircem diye tetikte beklemek bile stresime kafi gelebiliyo...ben ankarada yaşıyourm istanbula gidecektim hafta sonu korkudan gidemiyourm ya kanamam olursa geri dönmek zorunda kalcam diye...bu şekilde yaşamaya nasıl alışcam onuda bilmiyourm...çok bunaldım...nisanda konuldu teşhis ve ben imuran tedaviis aşamasındayım...hiç remisyonda kalamıyourm bilee...bu hastalığın gerilemesi yada durdurulması gibi bişey yok.sürekli ilerliyo ve sonuda ameliyat onuda biliyourm ve olcaksada hemen olsun istiyourm...yoksa kortizon,imuran gibi bağışıklık sistemimi çökerten bir sürü yan etkiis olan ilaçlarla yaşayıp diğer organlarımıda mahvetmek istemiyourm..bağırsaktaki aktivasyonu bastırcaz diyee diğer organlara ve psikolojimize nekadar zararlar veriyoruz..sonuç nee sadece bir yada bikaç aylık baskılama...ben kobay olmak istemiyorum..ilaç kullanmayacam artık.bağırsak ya alınsın yada kesin durdurcak ilaçlar kullanılsın..ben kobay olmak istemiyourm.sinir sistemim berbat..bu şekilde bu lanet hastalıkla yaşamak istemiyourm ben.
Başa dön
eda

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 2:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

slm sn. denisi lütfen moralinizi bozmayın.belki boş gelcek ama öyle olması gerekiyor.balık yağını mutlaka kullanın.ben yüzde yüz bir fayda gördüm.1 ay öncesine kadar aktifti benimde ve kortizon kullanmadığm halde remisyona yakın bi haldeyim hatta bana göre tamamen oyle.tabi her rahatsızlığın şiddeti farklıdır aynı düzelme olurmu bilmiyorum ama en azından iyi gelceğine eminim.hastalığın geçtini zannedip bidaha başlaması çok moral bozukluğu yapıyor bu da normal tabi.ama ilaç bırakmak çözüm değilki(bu konuda inanın çok tecrübeliyim:( ).ben atlatacağınıza inanıyorum.lütfen az daha sabredin.iyileşeceğinize inanının.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 6:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
bağırsaktaki aktivasyonu bastırcaz diyee diğer organlara ve psikolojimize nekadar zararlar veriyoruz..sonuç nee sadece bir yada bikaç aylık baskılama...

Sayın denisi..
Moralinizi yüksek tutun.. Bizim barsaklarımız hasta değil.. Biz onları hasta ediyoruz.. Kafamıza takıyoruz herşeyi.. Üzülüyoruz bazı şeylere.. Duygusal ataklar geçiriyoruz.. Karşılaştığımız bazı durumları kaldıramıyoruz.. Çözüm bulamıyoruz.. O yüzden barsaklarımız hasta oluyor..

Hassasız o yüzden barsaklarımızda hassas.. Sorumlu olan barsaklarımız değil duygularımız..

Hastalık iyileşmeyecek diye birşey yok.. Çok çok kötü olup şu an remisyonda olan arkadaşlarımız var..

Hastalık hayat boyu geçmeyecek diyorsunuz.. Böyle başka hastalıklarda var, astım gibi, şeker hastalığı gibi..
Bu özel bir hastalık.. Özel ve hassas bir kişi olduğunuz için bu hastalığa sahipsiniz..

Kanamam olacak diye İstanbula gidemiyorum diyorsunuz.. Kanama olsun ne sakıncası var.. Tuvalete yetişebiliyorsanız sorun yok..
Gidin farklı ortam iyi gelir..

Moralinizi bozmayın.. Balık yağını içmiyorsanız mutlaka için..

Biz her zaman size destek olmak için buradayız..
İskender
Site Admin

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 8:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın denisi aramıza hoşgeldiniz. Konuyla ilgili arkadaşlarımın yazdıkları dışında ilave edeceğim bir durum yok. Arkadaşlar en
güzel haliyle olayı özetlemişler. Psikolojik yapımız, hassas ve kırılgan hallerimiz hastalığımızla başa çıkmamızda engel olan unsurlar. Olumsuz yaşanmışlıklar karşısında daha güçlü olmayı becerdiğimiz anda hastalığımızla da baş emeyi öğrenmiş olacağız.

Kafanıza hiç bir olumsuz düşünceyi takmayın. Çok geçmiş olsun..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 9:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

denisi yazmış:
...bu şekilde yaşamaya nasıl alışcam onuda bilmiyourm...çok bunaldım...nisanda konuldu teşhis ve ben imuran tedaviis aşamasındayım...hiç remisyonda kalamıyourm bilee...bu hastalığın gerilemesi yada durdurulması gibi bişey yok.sürekli ilerliyo ve sonuda ameliyat onuda biliyourm ve olcaksada hemen olsun istiyourm...yoksa kortizon,imuran gibi bağışıklık sistemimi çökerten bir sürü yan etkiis olan ilaçlarla yaşayıp diğer organlarımıda mahvetmek istemiyourm..bağırsaktaki aktivasyonu bastırcaz diyee diğer organlara ve psikolojimize nekadar zararlar veriyoruz..sonuç nee sadece bir yada bikaç aylık baskılama...ben kobay olmak istemiyorum..ilaç kullanmayacam artık.bağırsak ya alınsın yada kesin durdurcak ilaçlar kullanılsın..ben kobay olmak istemiyourm.sinir sistemim berbat..bu şekilde bu lanet hastalıkla yaşamak istemiyourm ben.

Gececek arkadaşım geçecek sıkmayın canınızı,
bilinçlendikçe hastalığı tanıdıkça geçecek, üzmeyin kendinizi...
Başa dön
denisi

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 11:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hepinize verdiğiniz moralden ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim..ben öncelikle bieşy sormak istiyourm..doktorumla tede görüştüm ve kanaman olmadan gelme dedi kanaman olursada şayet imuran artı kortizon tedavisine geçecez dedi..kortizonun yan etkilerinden daha henüz kurtulmuş değilim yüzmdeki şişlik bile hala inmedi..imuransa bağışıklık sistemini çökerten ve en aşağı 2 sene kullanmam gereken bir ilaçmış...doktorumda bu ilaçlara geçmemek için direniyo fakat başka alternatifte yok diyor...sizlerin bu konuda bi fikri varmı?sizce imurandan bukadar korkmakta haklımıyım dersiniz yada bundan başka bildiğiniz bi alternatif varmı?( bu arada profilime foto eklemeye çalışıyourm fakat ekleyemiyorum bi numaradan bahsediyo orda ne numarası anlayamadım)?
Başa dön
denisi

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 1:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ha bu arada kanamanız olsun ne olcakki tarzında bişey yazmışsınız...bu bu hastalık için önemli bir sorun değilmi?doktorum mukus olsun onun için şimdilik gelmene gerek yok ama kanamna olursa derhal geliyousn tarzında konuştuğu için..........
Başa dön
şirine

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 1:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar Sn Denisi.

Gördüğüm kadarıyla teşhis yeni konulduğu için hala kabullenememizsiniz İBh' yi.Şunu söyleyeyimki ondan korkarak onda nefret ederek bir yere varamazsınız.Onun her zman yanınızda olacağını onunla iyi geçindiğiniz zaman onunda sizi rahatsız etmeyeceğinizi bilmelisiniz.Siz gereksiz şeylere kafanızı takip kendinizi üzdüğünüzde o uyaracak sizi, kendine gel diye. Tabi siz bunu aktivasyon olarak ya da kanama oalrak göreceksiniz.Bu noktada şuçu hemen ona atmayın bir kendinize çeki düzen verin,unutmayınki hiç bir şey sizden değerli değil,onun için ne bedeninizi yorduğunuza ne de sinirlerinizi gerdiğinize deymez.

İmuran konusan gelince de bu kadar da korkmayın imurandan.Bende biliyorum bağışıklık baskılayıcı hatta diğer adı hücre zehri.Ama kortizonla kıyaslamayın tamam ikiside aynı işlevi görüyor ama.İmuranın yan etkileri kortizon kadar ağır değil.Kortizon kullandığınız için biliyorsunuzdur yan etkilerini,İmuranda öyle moon face olayı olmaz ödem olmaz vs vs. İmuranın en belirgin yan etkisi bağışıklık sistemi gerçekten çok zayıflıyor küçük enfeksiyonlar sizin için bir kavus haline gelebiliyor,bünyenize göre sizde daha önce olmayan alerjiler ortaya çıkabiliyor,birde yaralar normale göre biraz daha geç iyileşiyor.Ayrıca düzenli olarak Beyaz küreye baktırmanız gerekiyor(Kandaki WBC oranı )

Bunları nerden biliyorum çünkü bende 4,5 yıl ımuran kullandım ve bu kasım ayı gelirse bırakalı 1 yıl olacak.Banada cerrahlar kesin ameliyat dediği bir dönemde imuran başlanmıştı ama allaha şükür ameliyata gerek kalmadı ve sizde kesinlikle ameliyatı bir kurtuluş oalrak görmeyin. Ameliyat olunca tamam ibh ortadan kalkıyor ama başka sorunlar doğuyor.

Yeniden geçmiş olsun..

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Sal Ağu 25, 2009 2:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

"imuransa bağışıklık sistemini çökerten ve en aşağı 2 sene kullanmam gereken bir ilaçmış."

imuran bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç ben 1 yılıdr kullanıyorum ve çok memnunum hiç sorunum yok...

İmuran hakkında kısaca bahsedeyim: T-lenfosit'leri baskılayarak iltihap oluşmasını önlüyor.. Yoksa dediğiniz gibi tüm bağışıklık sistemimizi çökertmiyor merak etmeyin...

Avatarla ilgili sorunu anlayamadığım için cevaplayamıyorum.

Kan için şunu söyleyeyim, barsak mukozası iltihapla kaplandığında iltihaplı yüzeyde yaralar ülserler oluşur, işte bu yaralar zamanla kanar. Bu aşamada barsağı korumak için kortizon kullanmak gerekir.

Kortizon aralıksız en fazla 3 ay kullanılabilir. Şayet çok sık kortizon kullanmanızı gerektirecek durumunuz varsa, doktorunuz size İmuran başlamayı önerecektir.
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Prf.Dr. Canan M. Karatay Efendigil Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun