| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
harun211
|
Tarih: Çrş Arl 28, 2011 1:14 pm Mesaj konusu: Herkese sağlık dileklerimle |
|
|
Merhaba
Bu faydalı siteyi bir aydan beri takip ediyorum. Hazırlanmasında emeği geçen ve bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim. İnşallah bir an önce hepimiz sağlığımıza kavauşuruz. Benim hikayem toplamda altı aylık.
iki aylık teşhis süresi sonucunda büyük bir ihtimalle crohn hastası olduğum ortaya çıktı. İnce bağırsağımda 2 adet yara varmış.
ilk 1,5 ayda 4X2 ve takip eden 2 aydan beri de 3X2 salofalk 500mg tablet kullanıyorum. Şimdilik günde bir iki defa tuvalate gitmem gerekiyor ve daima karnım şiş ve hazımsızlık hissi var. birde bağırsaklarımda daralma varmış. ilacı kullanmama rağmen böyle olması normal mi ? Doktorumdan karın ağrısı için ilaç istedim vermedi.Salofalka devam etmemi diğer ilaçlara başlamanın yan etkisi çok olduğundan gereksiz olduğunu tekrar sıkıntı olduğunda gelmemi söyledi. Ama bu hastalığın ilk anlarında apendiste benzer çok şiddetli karın sancım vardı. hatta yataktan kaldırmadı. Şimdi bu tarz sancım kısa sürede olsa 2 hafta önce oldu ve uykudan uyandırdı. Kafama takılan ise şuan hastaşlığın durgun dönemindemiyim. Hastalık artınca çok şiddetli karın ağrıları mı oluyor ?Bu konularda sizden bilgi rica ediyorum. veya hep böylemi devam edeceğim ? _________________ herksese sağlıklı huzur dolu günler |
|
| Başa dön |
|
 |
Akif
|
Tarih: Cmt Arl 31, 2011 12:35 am Mesaj konusu: |
|
|
|
slm gecmis olsun 4 veya 5 adet x1000mg omega3 balik yagida kullan bayagi rahatlatir (Tr de solgar 950 diye bir marka varmis) atak geciriyorsun doktor kortizon vermedimi? bence sor doktoruna. |
|
| Başa dön |
|
 |
harun211
|
Tarih: Pzr Oca 01, 2012 12:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Akif yazmış: | | slm gecmis olsun 4 veya 5 adet x1000mg omega3 balik yagida kullan bayagi rahatlatir (Tr de solgar 950 diye bir marka varmis) atak geciriyorsun doktor kortizon vermedimi? bence sor doktoruna. |
Akif bey selamlar öneriniz için teşekkürler doktorumla görüşeceğim
İyi günler _________________ herksese sağlıklı huzur dolu günler |
|
| Başa dön |
|
 |
ApoLLoNx
|
Tarih: Pzr Oca 01, 2012 1:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle geçmiş olsun. Crohn çok ilerlediğinde çokta ağrın olacaktır, zaten bunu kendinde hissedebilirsin. Ama kendine dikkat et, ilaçlarını ihmal etme, ayrıca yediğine içtiğine dikkat et ve en önemlisi moralini yüksek tut. Karnının şiş ve hazımsızlık hissi genel problem zaten ama remisyondayken böyle bir şikayetin olmaz pek. Şuan ne remisyondasın nede çok aktif, anladığım kadarıyla. Kortizon vb. ilaçlarda çook zor durumda kaldığında doktorların sığındığı bir liman ve yan etkileri oldukça fazladır o yüzden o duruma gelmedikçe kullanmanda bir yarar yok, zaten sürekli kullanımda kortizon ilaçları bağışıklık kazandırıp ilk etkisini göstermiyor vücutta. _________________ Crohn+İleostomi
Pentasa 2000mg, Imuran 2x1 |
|
| Başa dön |
|
 |
harun211
|
Tarih: Pts Oca 02, 2012 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Bu vesile ile yeni yılda herkese sağlıklı günler dilerim _________________ herksese sağlıklı huzur dolu günler |
|
| Başa dön |
|
 |
|