| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bademm
|
Tarih: Sal Eyl 20, 2011 4:50 pm Mesaj konusu: herkese selamlar... |
|
|
merhaba arkadaşlar...
ben izmirde yaşıyorum.2 yıllık evliyim.matematik öğretmeniyim.kendi eğitim kurumumda öğretmenlik ve yöneticilik yapıyorum.1,5 sene önce sık sık tuvalete çıkma ve şiddetli sancılar sebebiyle dr a gittim. yapılan tahliller ve kolonoskopi sonucu crohn teşhisi kondu. adını daha önce hiç duymadığım bu hastalıkla tanışmamız çok zor günler yaşattı bana...internette araştırırken bu siteye rastladım. o zamanlar geçen sene ramazanda çok ağırdım. günde 20 tane ilaç verdi doktorun biri. sonra izmirde prof.dr.necla osmanoğlu na gittim. kısa bir kortizon tedavisinden sonra rahat günler başladı.tabi bir süreliğine....ama ömür boyu ilaç kullanmayı hala kabullenemedim.ilaçlarımı hep aksattım.beslenmeme dikkat edemiyorum.aslında sorun psikolojik.o ilaçların kutusunu bile görmeye tahammülüm yok. dr necla osmanoğlu bana salozoyprin verdi.günde 8 tane. bana artık bıkkıntı geldi ve ben busene nisan ayından beri ilaçlarımı içmiyorum.ağrım sızım yoktu.gayet iyiydim.ilaçlarımı içip içmediğimi sürekli kontrol etmeye çalışan bir eşim var.ona artık içiyorum demeye başladım ve çok rahattım.arasıra olan sancılar dışında.ilaç içmemek beni çook mutlu ediyordu...
bu ramazandan önce izmirde olan başka bir dr u tavsiye ettiler.ısrarla git görün dediler.randevu almak bile zor.bana ayarladılar zorla.yapılan işlemlerden sonra dr bana çok net bir açıklama yaptı.saframın kanalı tıkalı.barsaklara ve karaciğere giden kanallar..barsakların zaman içinde yapısı değişmiş vucudumun savunma sistemi yapısı değişen barsağı tanıyamayınca saldırmaya başlamış.sonucunda barsakta yaralar oluşmuş.normal dr lar bunu bilemedikleri için bu yaralar asla geçmez derlermiş ama o benim saframı tedavi ettiğinde bu hastalıktan temelli kurtulabilecekmişim.bitkisel tedavi.yoğun bir ilaç dönemi.salozoyprin günde bir tane. şimdi bu ilaçlara başlayalı 1,5 ay oldu.bunları içerken de çok sıkıntı yaşıyorum. hep içimde bir tereddüt var,bu ilaçlar beni daha kötü yaparmı diye... kendimde bir değişiklik hissetmiyorum. tek sorunum çok çabuk yorulmam ve çok şiddetli el kol bilek ağrılarım. bu hastalıkla tanıştığımdan beri 20 kilo verdim.yediklerime dikkat etmediğim halde kilo alamıyorum gerçi memnunum bu durumdan ama normal değil die düşünüyorum.
buarada son olarak elimde fazla ilaç var ilgilenen olursa haber versin....
hepinize şimdiden çok teşekkür ederim,çok zor bir hastalıkmış...psikolojik olarak hiçbir zaman hiçbir şeyden etkilenmeyen ben,,şimdi bazı zamanlar zor sabrediyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun.. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cmt Ekm 08, 2011 6:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Aramıza hoş geldiniz ve çok geçmiş olsun! _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|