| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 86 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Sal Ksm 15, 2011 12:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yigit Merhaba,
Yukaridaki diyetle ilgili netlestiremedigim bir kac sey sormak istiyorum;
1- Bahsi gecen protein hazir protein mi? yani toz seklinde satilanlardan mi ve olcusu nedir?
2- Bakteri ve BCAA diye sozu gecen urunleri nereden temin ediyorsunuz? eczanelerde var midir?
3- Glutamine eczaneden mi alinir?
4- Aksam yemegi olarak ne yiyorsunuz?
Yanitlar icin simdiden tesekkurler
Saide _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Sal Ksm 15, 2011 2:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar,
1- Hayir. Kesinlikle protein tozu yasaktir. Proteinden kasit (Deniz urunleri, Tavuk, Hindi). Et simdilik demiyorum. baslangic diyetinde kullanmayin. Tavsiyem 2-3 ay sonra kullanmaniz.
2-BCAA >> bir amino asittir. GNC storede bulunabilir. Bakterileri eczande bulabilirsiniz.
3-Suan icin , patates+Protein ogelerinden bazilari.
Bu isin kilit noktasi HUMIC ACID tir
Selamlar
Yigit
________ _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 86 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Sal Ksm 15, 2011 4:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam,
Hizli yanit icin cok tesekkurler. Ben diyete basladim bile ama sadece besinle ilgili olan kismina basladim.
Digerlerini de en kisa zamanda tedarik edip diyetime ekleyecegim. Bu arada cok yakinda LDN kullanmaya
baslayacagim. Su anda Turkiye' de mumkun olan EPA ve DHA degerleri en yuksek olan balik yagini bulmaya
calisiyorum. Tabi fiyati da onemli. Henuz bizim hastaliklarda rutin olarak kullanilan hicbir ilaci almadim.
Eger alternatif cozum var ise ilac almak istemiyorum. Cunku en basit antibiyotikler bile (ki 36 yillik yasamimin son 3 ayinda bu hastalik yuzunden kullandim onlari) beni daha cok hasta etti..
Dedigim gibi ben bu oglen diyete basladim ve ilk ogun olarak cok az yagla pisirdigim pirinc pilavi ile 80 gram
zeytinyagli iri ton baligi yedim(en iyi ve guvenilir markanin ton baligini aldim). Ekmek yiyemedigim icin pilavi biraz fazla yemek zorunda kaldim doyabilme icin. Umarim sakincasi olmamistir. Aksama da, firinda kabugunda
kozlenmis patates ve yaninda yine firinda izgara olara pismis tavuk gogsu yemeyi planladim :) Hadi hayirlisi..
Bu arada ben bu sekilde neyi nasil yedigimi yazmak istedim, cunku eger yanlis birsey olursa Yigit arkadasim
beni uyarir diye dusundum..
Hepimize sonsuz remisyonlar ve saglikli uzun bir yasam diliyorum.. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Sal Ksm 15, 2011 5:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar,
Lutfen Pilavi ilk etapta yeme.
Patateside firinda yapma ve kabuklari ile yeme.
Patates haslanmali.
Ekmek ve hamur urunleri yasak.
Selamlar
Yigit _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Sal Ksm 15, 2011 6:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
SOLGAR 950 OMEGA 3 ,,
EFA S -1200 ŞUAN TÜRKİYEDE EN GÜVENİLİR OLANLAR.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
serenat0175
|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2011 12:50 am Mesaj konusu: ercan zorlu balık yağı |
|
|
|
ercan bey ben ülseratif kolit has asıyım.saloflk tablet ve lavma kullanmaya başladım.balık yağı nın ne gibi bir faydası var.ve ilaçlardan yüzümde kaşıntı ve pullanmalar oldu.balık yağının ilaçların yan etkisini azaltma gibi bir etkisi var mı?ayrıca balık yağı kilo aldırır mı?teşekkür ederim geçmiş olsun |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2011 7:02 am Mesaj konusu: |
|
|
BALIK YAĞI KULLANIMI DERKEN 4-5 GR DAN BAHSEDİLİYOR..
YÜKSEK DOZ DİYORUZ BUNA BİZ TEDAVİ EDİCİ..
EMİLİMİN ARTMASI VE TEDAVİi etmesi devamlılığin dada
tabiki kilo alım sağlanır.. çünkü emilimi artttırıyor. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2011 11:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Seranat, ben de ulseratif kolitim. Su anda Solgar 950 Omega 3 gunde 4 adet kullaniyorum. Benim kanamami kesti ve acikcasi barsaklarimda iyilesmeyi hissetmeye bile basladim. Cok fazla kilo kaybetmistim, sanirim basladigimdan bu yana ki 2 hafta oldu baslayali, yarim kilo kadar aldim. Cunku artik yemek yemekten korkmuyorum :) Ama ben ayni zamanda LDN kullaniyorum son 14 gundur. Baska hic bir ilac da almiyorum kolitim icin. Tavsiye ederim balik yagini mutlaka yuksek doz olarak kullanin. Ama lutfen kaliteli ve emin oldugunuz bir marka secin. Piyasada ucuz olup da hic bir ise yaramayan bir suru marka var. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
zeynepulu11
|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2011 2:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Saide hanım mrb. Bu kullandıklarınızın ishal üzerine bir etkisi oldumu ? Yani ishalinizi kesti mi ? |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Prş Arl 01, 2011 8:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Zeynep merhaba, ishalim konusu biraz karisik acikcasi. Ama kisaca soyle anlatayim: Gunde 20 ila 30 arasi tuvalete kosuyordum ve saliselerle yetisiyordum tuvalete. Simdi ise gunde en fazla 6 kez tuvalete cikiyorum ve kosmadan, kontrollu bir sekilde cikabiliyorum. Diski halen daha yumusak kivamli, henuz sekillenmedi ama siddeti ve diskilama sikligi bu sekilde azaldi. Hele de istirahat eder ve soguga cikmazsam unde 2 ya da 3 kez cikiyorum ve o zaman kivaminin da katilasmis oldugunu oruyorum. Ha bir de sunu diyeyim ben diyet yapmayi beceremedim acikcasi. Sut, bulgur ve kuru baklagiller disinda her turlu meyve ve sebze de dahil olmak uzere herseyi yiyorum. Belki biraz diyet yapsam ishalim de tamamen duzelebilir diye dusunuyorum. Bir de ayrica zamanla daha da iyi olacagima inaniyorum. Ustelik de ben de hem UK hem de Amebik Kolit var ve birlikte seyrediyor. Bu sebeple de ben sizlerin kullandiginiz lavman ya da tabletleri (salofalk gibi) kullanamiyorum. Ilac olarak sadece Nidazol kullaniyorum, o da amip icin.. Umarim sorunu yanitlayabilmisimdir..
Hepimiz icin acil sifalar en buyuk dilegimdir. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
zeynepulu11
|
Tarih: Cmt Arl 03, 2011 1:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Teşekkür ederim ... Diyet benim içinde sorun. Normalde yemeyi çok seven bir insan değilim ama hastalık aklıma gelince aksine canım yemek istiyo zararlı şeyleri bile. Biraz olsun rahatlamış olmanıza sevindim. İnşallah tamamen düzelirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
selimerkonak
|
Tarih: Prş Arl 29, 2011 2:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Saccharomyces boulardii içeren bitkisel kapsülleri Türkiye'de nereden bulabiliriz.? Çünkü Solgar satmıyor. Ben yabancı bir sitede buldum
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Akif
|
Tarih: Cmt Arl 31, 2011 12:46 am Mesaj konusu: merak ettim arastirdim bu ne diye iste sonuc |
|
|
Giriş: Antibiyotiğe bağlı ishale yol açan olay antibiyotiklerin barsaktaki bakteri florasını bozmasıdır. Clostridium difficile'nin yol açtığı ishalin özelliği toksinlerin aracılık ettiği inflamatuar bir reaksiyon olmasıdır. Saccharomyces boulardii bir tür fındık (lychee meyvesi) kabuğundan izole edilen non-patojenik bir mayadır ve probiyotik olarak kullanımı son yıllarda yaygınlaşmıştır.Amaç: Çocukluk çağında Saccharomyces boulardii etkinliğinin belirlenmesine yönelik yeterli çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışmada, Saccharomyces boulardii'nin sulbaktam-ampisilin ve azitromisin gibi sık kullanılan iki antibiyotikte çocukluk yaş grubunda antibiyotiklerin sebep olduğu ishal üzerine etkinin belirlenmesi amaçlandı.Materyel ve Metod: Prospektif, kontrollü çalışma ile 466 olgu antibiyotiğe bağlı ishal, probiyotiklerin ishali engellemesi ve Clostridium difficile toksin A yönünden araştırıldı.
Bulgular: Sadece antibiyotik kullanan hastaların %18.9'unda ishal gözlenirken, antibiyotiğin yanısıra probiyotik kullanan olguların %5.7'sinde ishal gelişti (p<0,05). Clostridium difficile toksin A pozitifliği tespit edilen tüm olgular sulbaktam-ampisilin kullanan hastalardı. Sadece sulbaktam-ampisilin kullanan hastalarda ishal gelişme oranı %25.6 iken sulbaktam-ampisilin yanısıra probiyotik olarak Saccharomyces boulardii kullanan hastalarda ishal oranı %5.9 idi (p<0,05). Probiyotik kullanımının ishal gelişme riskini dört kat azalttığı gözlendi (p<0,05). Yaş grupları değerlendirildiğinde sulbaktam-ampisiline bağlı ishallerin 1-5 yaşlarında anlamlı olarak sıklaştığı ve Saccharomyces boulardii'nin ishali önlemede etkisinin 1-12 yaş grubunda anlamlı olduğu gözlendi (p<0,05).
Sonuç: Antibiyotiğe bağlı ishal özellikle pediatrik yaş grubunda sık karşılaşılan bir klinik tablodur. Saccharomyces boulardii özellikle sulbaktam-ampisilin kullanan hastalarda antibiyotiğe bağlı ishalin önlenmesinde ümit verici bir biyoterapik ajandır.
Anahtar Kelimeler: Saccharomyces boulardii, Antibiyotiğe bağlı ishal, Probiyotik, Clostridium difficile |
|
| Başa dön |
|
 |
can123
|
Tarih: Sal Oca 03, 2012 4:00 am Mesaj konusu: boulardi |
|
|
REFLOR olarak piyasada bulunuyor,
antibiyotiğin sebep olduğu Candida mantarını yiyor kendisi bir tür maya... |
|