www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

ibh ve giardia

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Bleda

MesajTarih: Pts May 03, 2010 9:32 pm    Mesaj konusu: ibh ve giardia Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba

Diskimda 2 ay aradan sonra yeniden giardia paraziti goruldu ve doktor (gastroenterolog degil) ibh hastalarinda giardianin cok daha ***** goruldugunu ve ibh tedavi edilmedikce bunun tekrarlayacagini belirtti.
Cunku bagirsak bagisikligimiz zayif imis.
2 ay once oldugu gibi Flagyl(metronidazol) verdi.

Doktorun soyledigine sizler katilir misiniz ? ve
Icinizde giardia paraziti olan ve tekrarini engelleyebilen oldu mu?
Bu parazit kroniklesir mi?

Tesekkurler.
Bleda-uk-Spesifik karbonhidrat diyeti
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
cengiz
Moderatör

MesajTarih: Sal May 04, 2010 9:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba, bende barsakta parazit durumu sadece hastalığımın teşhisinin konulduğu zaman (10 yıl önce) olmuştu ve ben de flagyl kullanmıştım. Ondan sonra bir daha çıkmadı parazit. Ama parazitin adını hatırlamıyorum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Sal May 04, 2010 11:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Bleda geçmiş olsun, daha önce yazdığım aşağıdaki satırlar size cevap teşkil edebilir diye tekrarlamakta fayda görüyorum.

Amip varlığı hastalığımızı aktivite ediyor ve kortizon kullanmak gerektiğinde ise; Kortizon amipi beslediğinden kullanamıyorsunuz.

Literatürde; "Amib denilen şeyin enteameoba histolitika olduğundan emin olmak gerekir. Bunun için E. histoliytica antijenine ve kanda özel antikoruna bakmak gerekir. E. Dispar ise aktif olarak steroid (kortizon) tedavisi vermekten kaçınmaya gerek kalmaz." deniliyor. Bu testler bende de yapıldı ve E. Dispar çıktığı için kortizona başlayabilmiştim.

Bazen amip olduğu halde çıkmayabiliyor, peşpeşe test yaptırmak en doğrusu. Bu durumları akarde edebilmek için ise bazen ezbere antibiyotiklere başvurulabiliyor. Ama antibiyotiklerde amiple birlikte barsakta yaşayan tüm yararlı organizmaları da uzaklaştırıyorlar. Bu durum da geçici de olsa oldukça sıkıntı yaşanabiliyor.

ÜLSERATİF KOLİTTE AMİP: HASTALIK AKTİVASYONUNDAKİ ROLÜ
http://www.barsakforum.com/ulseratif-kolitte-amip-hastalik-aktivasyonundaki-rolu-vt494.html?highlight=dispar

Ayrıca size;
- Düzenli İlaç kullanımı
- Sıkı bir diyet
- Balık yağı (omega III) desteği
- Son olarak bol bol kahkaha yani endorfin öneriyorum.

Saygılarımla.
Başa dön
Bleda

MesajTarih: Cum May 07, 2010 8:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayin Erdoz,

Yanitiniz icin tesekkurler.

Amip de iltihaplanmaya yol aciyor ama bu giardia daha cok ince bagirsakta yasayan bir parazit ve amipten farkli ama tetikledigi seyler konusunda ben de cok bilgili degilim. Flagly benim durumumda fayda etmedi gibi. (Belki 8 gun gibi kisa bir sure kullandigimdandir)

Bu parazite karsi farkli ilac, tedavi veya sureler deneyen oldu mu acaba?

http://en.wikipedia.org/wiki/Giardia_lamblia

Iyi ve saglikli gunler dilerim.

Bleda-uk-spesifik karbonhidrat diyeti
Başa dön
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Cmt May 08, 2010 8:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Bleda, Giardiazis tedavisinin 10 gün sürmesi gerektiği geçmemesi halinde de 1 hafta ara verip 10 günlük tedavinini daha uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Giardiazis tedavisinde metronidazole, ornidazole, tinidazole, quinacrine ve furazolidone gibi ilaçlardan biri tercih edilebilir. Metronidazole en sık kullanılandır. Çocuklara 10-15 mg/kg/ gün, erişkinlere 250 mg x 3/gün, 10 gün süre ile yeterlidir. Gebelerde özellikle ilk trimestirde kullanılmaz. Çocuklarda furazolidone (DiyareksR) denenebilir. Kistlerin kaybolmaması halinde bir hafta ara verip 2. kür gerekli olabilir.

Kaynak: http://hastarehberi.com/dahiliye/dahili4/amiplidizanteri.htm
Başa dön
Bleda

MesajTarih: Pzr May 09, 2010 5:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayin Erdoz yanitiniz icin cok tesekkurler
Verdiginiz bilgiye gore demek ki bu parazitin hemen gecmedigi durumlar olabiliyor.
Doktorumla da ilaci tekrar denemeyi konusacagim.

Bleda-uk-Spesifik karbonhidrat diyeti
Başa dön
tata

MesajTarih: Çrş Mar 02, 2011 8:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hepinize merhaba,

Son bir yıldır bir kabus içinde yaşıyorum.... Zaten safra kesemi almışlardı, 8 ağustos 2010 da apandist operasyou geçirdim. tahmin ediyorum 3 hafta sonrasında giardia parazitini kaptım... ( belki de yıllardır vardı da vücudum zsyıf düşünce ortaya çıktı ) Ardından 10 kasımba babam Kolon CA çıktı ve hemen amelyata alındı.... Ben eylül başından beri ishal, karın ağrıları kramplar ve su ana kadar 8 kg kaybetmekle meşkul iken bir de bu sorun için mücadeleye başladım...

Doktorlar kontraslı CT, Rontgen, kolonoskopi, endoskopi, ultrason ve 10 kadar kan tahlili yaptı... sonuç "PSİKOLOJİK !". Ben ağrıdan ve halsizlikten ölüyırum bana sorunun piskolojik olduğunu söylüyorlar... keşke öyle olsaydı... Sonnda kendim arştırmaya başladım. 2 hafta önce parazit için "gaita mikroskopisi" yaptırttım kendi isteğimle... GIARDIA KİSTİ " çıktı... 7 güm flagy 500mgx2 kullandım 5 gün ara vermiş durumdayım bir 7 gün daha kullnacagım. Hala agrılarım ve isal-kabız karışık durumum var.
Ha biede bana IBS teshisi konuldu? acaba ?

Çok birkin yorgun ve ümitsizim... hala iyileşmeyi bekliyorum. Giardia tedavisi olan arkadaşlar, tedaviye başladıktan ne kadar süre sonra sizde semptomlar kayboldu.
Teşekkürler.
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun