| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pts May 31, 2010 12:38 pm Mesaj konusu: İBH VE Göz Hastalıklarından: Episklerit |
|
|
SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..
pazar günü güzel bir günün ardın dan,
gözümdeki kanlanma ile e bir batma ile
devreye giren bir durum söz konusu...
daha evvelde belirttiğim gibi zaten sol gözde zaten arızam vardı...
makula dejenerasyonu
hemen bu gün dr a gittim ..
her zaman derim dr un iyisine rastlamak lazım diye..
çok güzel muayene sonrası bu rahatsızlığımın normalde çok
geçikmiş olduğunu ve çok da hafif seyirli olduğunu anlamış olduk..
bir damla ile müdahele edilecek ve kısa zamanda da iyi olacak...
BİZLERİ BEKLEYE BİLECEK HASTALIK GURUBU
OLARAK SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM....
Episklerit Nedir?
Gözün sklera (beyaz kısım) ve konjonktiva (göz kapağı içi)
arasında kalan vaskülarize (damarlı) episklera tabakasının
çoğunlukla nedeni bilinmeyen mikropsuz yangısıdır.
Hastaların 1/3′ünde her iki gözde de belirtiler mevcuttur.
popülasyonu arasında anlamlı bir fark yoktur.
Episklerit Nedeni: Episkleritli hastaların %70′inde neden
bilinmemektedir. Hastaların %30′unda eşlik eden bir sistemik
(vücudu yaygın olarak tutan) hastalık mevcuttur
(bunlar çoğunlukla romatoid artrit, bir inflamatuar bağırsak
hastalığı olan Crohn Hastalığı, Rozasea, Gut ve Herpestir).
Episkleritin sık görülen nedenleri:
■Kollajen vasküler hastalıklar
■romatoid artrit, poliarteritis nodosa, sistemik lupus eritamatozus (SLE), wegene granulo-atozisi
■Gut
■Enfeksiyöz nedenler (Enfeksiyonlar)
■Herpes zoster virüs (suçiçeği), Herpes simpleks virüs (HSV),
Lyme hastalığı, sifiliz, hepatit B
■İnflamatuar bağırsak hastalığı (Chron, Ülseratif Kolit)
■Rozasea
■Atopi
■Tiroid hastalığı
Belirti ve bulgular:
Hastalık çoğunlukla asemptomatik (başka bir belirti vermeyen)
kırmızı gözle ortaya çıkar. Episkleral damarlardaki genişlemeye
bağlı olarak bir veya iki gözde bölgesel (daha az sıklıkla yaygın)
kızarıklık görülür. Episkleral enjeksiyonun bulunduğu alanda hafiften
orta dereceye kadar hassasiyet ve alttaki sklera üzerinde hafifçe
hareket ettirilebilen bir nodül görülebilir. Göz içinde yabancı cisim
varmış hissi ve fotofobi (ışığa bakamama)
olabilir. Ön üveitle ilgili olması ve kornea tutulumu nadirdir.
Görme normaldir.
Episklerit iki şekilde görülebilir:
1. Basit episklerit: En sık görülen biçimidir.
Yaygın veya bölgesel kızarıklık şeklinde kendini gösterir.
Bir iki hafta içersinde kendiliğinden düzelebilir.
2. Nodüler episklerit: Üzeri damarlı bölgesel bir nodul şeklinde
ortaya çıkar. İyileşmesi basit episklerite göre daha uzun sürer.
Tanı:
Diğer bir kısım hastalıklarla birlikte görülebileceğinden hastalar
iyi sorgulanmalıdır. Biyomikroskopik muayene tanıda önemlidir.
Ayıncı tanıda sklerit ve konjonktivit düşünülmelidir.
Tedavi:
Hastalık hafifse suni göz yaşı ile tedavi edilir.
Orta derece veya şiddetli ise hafif steroidli (kortizonlu) damlalar
sıklıkla rahatsızlık hissini giderir; nadiren daha güçlü ve daha sık
steroid kullanımı gerekir. Steroidin iyilik sağlamadığı olgularda ağız y
olundan steroid olmayan antiinflamatuar ilaçların (NSAİİ) verilmesi tercih edilebilir.
Suni gözyaşı ile tedavi edilen hastaların rahatsızlık hissi devam
etmedikçe veya kötü-leşmedikçe birkaç hafta sonra kontrolleri yeterlidir.
Steroid damla alanlar belirtileri iyileşinceye kadar haftada bir kontrol edilir.
Sonra steroid kullanımı azaltılabilir.
Episklerit aynı gözde veya diğer gözde tekrarlayabilir. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts May 31, 2010 6:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Geçmiş olsun Ercan Bey.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pts May 31, 2010 10:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler..sağolasın,
pazartesi kontrol var..makulaya kadar bakılcak..
yanlız dikkat çeken bir olay var geçen kontrolüm
3 sene evveldi gözüm de yakın ve uzak da
1,5-2 derece düşme var...vucut kendini onarıyor... _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Sal Hzr 01, 2010 8:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Benim gözlerimde de kızarma damarlarda belirginleşme çok oluyor ama böyle bir hastalık ihtimali olabilceğini hiç düşünmemiştim.Çoğunlukla sürekli bilgisayar başında oturuyorum ondandır ya da alerji olayı iyice ilerledi ondandır diye düşünüyordum.
Dayıcım çok geçmiş olsun.
Banyodan sonrada gözlerinde kızarıklık oluyormu şikayetlerin yeniden ortaya çıkıyor mu? Tabi göze şampuan ,sabun kaçırmadan dolayı olan kızarıklığı kast etmiyorum? :) _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Hzr 01, 2010 10:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
SAĞOL YEĞENİM..
ZATEN BANYO SONRASI ÇIKIYOR...
SICAK SU SOĞUK SU TETİKLİYOR...
SENDE BİR GÖSTER GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN HASARLAR BIRAKABİLİYOR.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Sal Hzr 01, 2010 10:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
İleri derecede alerjı teshisi konuldu(imuran ve kortizon sağ olsun) yakın zamanda birde Episklerit teşhisi konursa tam olacak  _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Sal Hzr 01, 2010 11:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Biz hastalıklara alışığız.. Ne çıkarsa çıksın hepsini yeneceğiz.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Çrş Hzr 02, 2010 10:27 am Mesaj konusu: |
|
|
| semi yazmış: | | Biz hastalıklara alışığız.. |
Ben alıştımda ailem bir türlü alışamadı  _________________ K51 / Pankolit
|
| Başa dön |
|
 |
safak01
|
Tarih: Çrş Hzr 02, 2010 1:48 pm Mesaj konusu: göz |
|
|
ercan abi bendede oluyor sürekli gözdoktoruna çok gittim sunu göz damlası verdi başka zaman da alercan isimli bir kaç değişik damla verdi kışın daha çok oluyor.doktora hergittiğimde ülseratif kolit rahatsızlığımı söyledim gözde de tutulum oluyormuş dedim üveyt diye hasalık oluyormuş dedim muane etti üveyt de göz bebeğinin etrafında kırmızı bir halka olursa hemen gel dedi ama ben tahmin ediyorum ülseratif kolitden olduğunu sizin bahsettiğinizi ve bende saçlarımda aşırı kepek e benzer kocaman buğday kabuğu renginde deri oluyor kepek gibi ve çok kaşınıyor çok şampuan denedim faydasız ve yıkıyorum kuruyana yine oluyor ve kafa derimde parmak kalınlığında bölümler oldu bazan dizlerim ağrıyor bazan dilimde değişikler oluyor bunların hepsi ülseratif kolitten oluyor bu hastalığın vucudda belirtileri ve rahatsızlıkları çok aşırı koku almada var herkese geçmiş olsun ama çok şükür rem isyondayım 1 yıla yakın herkese uzun yıllar remisyonlu yıllar dilerim saygılarımla _________________ beterin beteri var haline şükret dostum |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Hzr 04, 2010 9:16 am Mesaj konusu: |
|
|
GEÇMİŞLER OLSUN ...
BOL SUU İÇİN NORMAL İNSAN 2 LT BİZİM İSE EN AZ 3 İÇMEMİZ LAZIM...
SAĞLIKLAR SİZİNLE OLSUN.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
|