| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Cum Ekm 16, 2009 2:07 pm Mesaj konusu: İbh ve Osteoporoz (Kemik erimesi) Risk Testi |
|
|
İbh ve Osteoporoz (Kemik erimesi): İltihabi Barsak Hastalıklarında, Osteoporoz (Kemik erimesi), daha çok uzun süreli kortikosteroid (kortizon) kullanımı, hareketsizlik, sigara içilmesi, ince barsak hastalığı ve ince barsak rezeksiyonlarının sonucu olarak ortaya çıkar.
Klinik Bulgular: Klinik bulgu olarak genellikle sırt ağrısı, omurgada çökme kırıkları, kifozis ile kendini gösterir.
Tahlil ve Tetkikler: İBH olgularının serum Ca++,fosfor, idrarda Ca++, alkalen fosfataz düzeyleri takip edilmeli, kemik mineral dansitogramları çekilmelidir.
Tedavi: Tedavide ; hastanın yaşam biçiminde değişiklik , ekzersiz önerileri, sigarayı bırakma, güneş ışığı ile daha fazla temas, postmanapoz dönemindeki kadınlara östrojen desteği gerekir. Ayrıca hastanın beslenmesini düzenlemek, kalsiyum,fosfor, K vitamini , florür desteği yapmak gereklidir.
Alıntı kaynağı: İBHD
Kemikerimesi.net |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Ekm 17, 2009 10:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
değerli paylaşım için emeğinize sağlık sayın erdoz bey.ben bu testden 65 puan topladım yani orta riskli grubundayım.. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Pzr Ekm 18, 2009 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
İmre hanım benim de ortaya yakın çıktı acelesi yok ama aklımın bi tarafına yazdım,
müsait olduğum bir zaman gerekli tetkik ve testleri olmak istiyorum,
Zaten kronik bir hastalığımız var yanına yenilerini eklememek için önceden tedbirli olmak buna
koruyucu tıp deniyor sanırım BİZLER için çok önemli diye düşünüyorum.
Kemik erimesi teşhis ve tedavisisi için FİZİK TEDAVİ (Fiziksel Tıp) VE REHABİLİTASYON
polikliniklerine müracaat edilmesi gerekiyor sanırım. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pzr Ekm 18, 2009 1:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
haklısınız. ben bu aralar hastane tetkik derken fena bunaldım adını bile duymak firekanslarımı bozmaya yetiyor.diğer arkadaşlarında bu yönde kontröllü olmarı yararlı olur sanırım...kendinize iyi bakın. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pts Ekm 19, 2009 11:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Merbalar
Benimki de 30 çıktı. yani düşük risk grubu.Ama daha Önce İbh teşhisi konulupta diyete başladığım dönemde süt ve süt ürünlerini hayatımdan çıkardığımda,osteoporozu ve risk gruplarını araştırmıştım.Okuduğum bir makalede,en büyük risk grubunu minyon yapalı , beyaz teni bayanların oluşturduğu söyleniyordu.  _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|