www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

İbh ve Osteoporoz (Kemik erimesi) Risk Testi

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Cum Ekm 16, 2009 2:07 pm    Mesaj konusu: İbh ve Osteoporoz (Kemik erimesi) Risk Testi Alıntıyla Cevap Gönder

İbh ve Osteoporoz (Kemik erimesi): İltihabi Barsak Hastalıklarında, Osteoporoz (Kemik erimesi), daha çok uzun süreli kortikosteroid (kortizon) kullanımı, hareketsizlik, sigara içilmesi, ince barsak hastalığı ve ince barsak rezeksiyonlarının sonucu olarak ortaya çıkar.

Klinik Bulgular: Klinik bulgu olarak genellikle sırt ağrısı, omurgada çökme kırıkları, kifozis ile kendini gösterir.

Tahlil ve Tetkikler: İBH olgularının serum Ca++,fosfor, idrarda Ca++, alkalen fosfataz düzeyleri takip edilmeli, kemik mineral dansitogramları çekilmelidir.

Tedavi: Tedavide ; hastanın yaşam biçiminde değişiklik , ekzersiz önerileri, sigarayı bırakma, güneş ışığı ile daha fazla temas, postmanapoz dönemindeki kadınlara östrojen desteği gerekir. Ayrıca hastanın beslenmesini düzenlemek, kalsiyum,fosfor, K vitamini , florür desteği yapmak gereklidir.

Alıntı kaynağı: İBHD

Kemikerimesi.net
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Cmt Ekm 17, 2009 10:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

değerli paylaşım için emeğinize sağlık sayın erdoz bey.ben bu testden 65 puan topladım yani orta riskli grubundayım..
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Ekm 18, 2009 11:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İmre hanım benim de ortaya yakın çıktı acelesi yok ama aklımın bi tarafına yazdım,
müsait olduğum bir zaman gerekli tetkik ve testleri olmak istiyorum,
Zaten kronik bir hastalığımız var yanına yenilerini eklememek için önceden tedbirli olmak buna
koruyucu tıp deniyor sanırım BİZLER için çok önemli diye düşünüyorum.

Kemik erimesi teşhis ve tedavisisi için FİZİK TEDAVİ (Fiziksel Tıp) VE REHABİLİTASYON
polikliniklerine müracaat edilmesi gerekiyor sanırım.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Ekm 18, 2009 1:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

haklısınız. ben bu aralar hastane tetkik derken fena bunaldım adını bile duymak firekanslarımı bozmaya yetiyor.diğer arkadaşlarında bu yönde kontröllü olmarı yararlı olur sanırım...kendinize iyi bakın.
şirine

MesajTarih: Pts Ekm 19, 2009 11:12 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merbalar

Benimki de 30 çıktı. yani düşük risk grubu.Ama daha Önce İbh teşhisi konulupta diyete başladığım dönemde süt ve süt ürünlerini hayatımdan çıkardığımda,osteoporozu ve risk gruplarını araştırmıştım.Okuduğum bir makalede,en büyük risk grubunu minyon yapalı , beyaz teni bayanların oluşturduğu söyleniyordu. huh.gif

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

resimli yemek tarifleri
manisa yapı denetim
lol oyun