www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

içinizde crohn olup ameliyat olan varmıııııııııııııııııııııı
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
teodora

MesajTarih: Çrş Oca 19, 2011 9:53 am    Mesaj konusu: içinizde crohn olup ameliyat olan varmıııııııııııııııııııııı Alıntıyla Cevap Gönder

daralmalar sonucu ameliyat olan varmı arkadaşlar.????????????
ApoLLoNx

MesajTarih: Prş Oca 20, 2011 1:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Daralmalardan dolayı değilde delinmeden dolayı mecburi ameliyat oldum ve daralan kısımlarıda ameliyat ile aldılar.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ApoLLoNx

MesajTarih: Prş Oca 20, 2011 11:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sizin darlık nerede, ince bağırsakmı yoksa kalın bağırsaktamı? Benimki kalın bağırsakın çekum düzeyindeydi yani ince bağırsağın bittiği kalın bağırsağın başladığı yerde. Ve daralan yerin hemen yanından delindi bağırsağım temmuz ayında sonra 25 temmuzda acil ameliyat oldum ve daralan kısımla beraber bağırsaklardan 33 cm kestiler (ince-kalın bağırsak karışık). Ameliyat sonrası karnın orta kısmını dikine kestikleri için biraz zor oluyor çünkü karın kasları zedeleniyor ve 1 ay yataktan çok tedbirli kalkmanız gerekiyor yada birilerinden bir yardım almanız yararınıza olur. Bende ileostomi için karnıma poşet takıldı bilmiyorum sizde takılacakmı? Benim poşetide aralık ayındaki ameliyat ile bağırsakları içeri alıp kurtardılar. Ameliyat sonrasindaki süreçte yeniden doğmuş gibi oldum ağrı yok sızı yok özlediğim duygulardı bunlar ve hala o duyguları yaşıyorum. Ama elbetteki bu rahatsızlık yeniden nüksedecek bundan kaçış yok er yada geç. Bu işin önemli kısmı moral motivasyon, ameliyattanda çok korkma ben 6 ay içinde 2 ameliyat oldum ve hiç korkmadım zaten korkulacakda bişey yok, yatıosun ameliyat uyanıosun herşey bitmiş:) Sadece dediğim gibi karın kasları kesildiği için ilk 2 ay rahat hareket edemiosun yardım aldığın zaman o da sorun olmuyor, ben 1 ay boyunca evde dizileri ezberlemiştim tv başında sende öyle yap:) Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.
teodora

MesajTarih: Prş Oca 20, 2011 12:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BENİM İNCE BARSAKLARDA 8 YERDE DARLIK VAR.TAHLİLLER DEĞERLER AÇIKLAMALARI BÖLÜMÜNE RAPORUMU YAZDIM.8 YERDE DARLIK OLMASI BENİ KORKUTAN.8 AYRI YERDEYMİŞ SÖYLEDİKLERİNE GÖRE.AYRI AYRI MÜDAHELE EDİLECEK SANIRIM.MORAL VERDİĞİN İÇİN SAOL AMA AKLIMDAN ATAMIYORUM İNAN.
ragıp

MesajTarih: Prş Oca 20, 2011 2:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu 8 yerdeki darlık teşhisini ince bağırsak grafisi sonucunda mı verdiler ??? Çok geçmiş olsun.. Moralinizi yüksek tutun...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
teodora

MesajTarih: Prş Oca 20, 2011 3:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

EVET CERRAHPAŞADA ENTEROKLİZ OLDUM.AMELİYAT DİYORLAR.O YÜZDEN ŞİMDİ ARAŞTIRMADAYIM.AMELİYAT OLACAĞIM DOKTORU İYİ ARAŞTIRMAM LAZIM.NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİM AÇIKÇASI.
fahriye24

MesajTarih: Çrş Hzr 08, 2011 4:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benım ablamda ıkıncı amelıyatı oldu bagırsak delındıgı ıcın şimdi durum fena degıl.ama ılk amelıyattan sonra omur boyu kuzorllanması gereken ılacı bırakmasaydı hıc bu acıları cekmeyecektı.ne olur ılaclarınızı duzenlı kullanın ve bırakmayın.bu hastalık gercekten cok zor hepiize gecmıs olsun
Başa dön
ApoLLoNx

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 7:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Geçmiş olsun. İlaç kullanmak çok önemli. İlaç kullanırken diyette çok önemli, bana mesela doktor süt haricinde ne yersen ye dedi ama ben hala çok dikkat ediyorum meyve sebze ve kuruyemişi çok az tüketiyorum, acı ekşi asitli zaten hiç tüketmiyorum. Ameliyat oldum "ben iyiyim artık" moduna girip hata yapmamak çok önemli. Sonuçta ameliyat dahi olunsa vücutta crohn devam ediyor ve ilaçlar zamanında aksatılmadan kullanılmalı.
teodora

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 9:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu başlığı açalı 6 ay olmuş:)))ben ameliyat olalıda 5 ay olmuş:)))evet ilaçlarımı aksatmıyorum ameliyattan sonra ama pek diyet yapmıyorum desem yeridir.iştahım acayip açıldı ameliyattan sonra:)))şimdilik iyiyim hamd olsun...umarım birdaha olmaz.herkese bol remisyonlu günler...
fahriye24

MesajTarih: Cum Hzr 10, 2011 2:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ablam cok kılo kaybettı.bbırde sunu sormak ıstıyrum arkadaslar.crohn hastası olup yuzunde leke olan varmı.nu hastalıga yakalananlarda lekede oluyomus.ablamda yogun bı sekılde var.sun bızde capaya gıtmeye basladık inşallah derdımıze derman olurlar
Başa dön
ApoLLoNx

MesajTarih: Pts Hzr 13, 2011 10:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Leke olayını bilmiyordum, kullanılan ilaçlarla falan alakalı olmasın? Ben 4 yıldır crohn'um ama leke problemi yaşamadım. Ablanızın kilo vermeside ameliyat öncesine denk gelmiştir ama artık kilo alır yavaş yavaş. Benim boyum 1.86 ve 2010 temmuz ayında yani ameliyat dönemimde 63 kiloya kadar düştüm, Allaha şükür şimdi 93 kiloyum. Ablanızında sağlığı ve iştahı hızla yükselecektir moralinizi yüksek tutun ve ilaçlarını ihmal ettirmeyin ablanızın. Tekrar geçmiş olsun.
ayça

MesajTarih: Sal Mar 20, 2012 7:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın fahriye24,

Lekelerden kastınız "Vitiligo" ise benim eşimde de var. Bunların kullanılan ilaçlarla alakası yok, çünkü biz crohn tedavisine başlamadan birkaç yıl önce oluşmaya başladılar.

Ama, crohn hastalığı cildi de etkiliyor ve sanırım eşimde gelişen vitiligonun sorumlu su da crohn.

Şunu da söyleyeyim, şimdiye kadar gittiğimiz hiçbir cildiye doktorunun böyle bir bilgiye sahip olduğuna şahit olamadık. Yani teşhisi kendimizi koyduk, tedavisini de araştırıyoruz.
immuran

MesajTarih: Çrş Mar 21, 2012 12:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yazılanları dikkatle okudum hele o 93 kiloya çıkan arkadaşa gıpta ettim.benim oğlum chron hastası 10 yıl önce ince barsaktan 40 cm alındı şimdi yine sıkıntıları var hastaneye gidip geliyor hepinize geçmiş olsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
mrhn

MesajTarih: Cum Mar 23, 2012 5:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu crohn hastalığin etkisi kişiye göre değişken.6 sene önce ameliyat oldum ince de kalın barsakdan da alındı bi parça.
2 hastane (tıpda dahil) ilaçları bırakmamamı söyledi.
Özel hastanedeki dr um 3/ 4 sene önce gerekirse kullanırız dedi ve ben 3/4 senedir ilaç kullanmıyorum.
Çokda abartılı bir şikayetim olmadı.
Başa dön
immuran

MesajTarih: Cum Mar 23, 2012 9:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bana cevap yazdığınız için öncelikle teşekkür ederim.benim oğlum 10 yıldır immuran kullanıyor şu anda sıkıntıları çok fazla ne yapacağımızı bilemiyoruz ankarada yüksek ihtisasta ameliyat olmuştu şimdi mesa hastanesinde tedavi görüyor remicade diye bir ilaç uyguluyorlar onunda yan etkileri var bakalım gerisi allaha kaldı allah herkese yardım etsin
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun