| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
eylem
|
Tarih: Pzr Mar 27, 2011 8:16 am Mesaj konusu: İHB ile apandist ilişkisi varmı? |
|
|
10 yıldır ülseratif kolit hastasıyım. 2 aydır mide bulantısı ve aşırı halsizlik şikayetlerim var. 1 haftadır sağ alt karnımda ağrı var. Bu ağrı dayanılmaz değildi, biraz sırtıma ve kalçama da yansıyordu. 2 gündür ağrı arttı ve sürekli oldu. Ağrının yeri sağ kasığım ve uykumdan uyandırıyor. Apandist olma ihtimali nedir? Gaz ağrısına benzettiğim için başta önemsemedim. Ama benim gaz ağrım genelde sol tarafımda olur, hiç uykumdan uyandırmaz ve bu kadar uzun süreli olmaz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pzr Mar 27, 2011 9:33 am Mesaj konusu: |
|
|
crohn teşhisi konmadan bir çok hastamızın apandist ameliyatına alındığını duyduk.
ama apandisitle alakasını daha duymadım..
ama ağrıyı yabana atmadan dr unuza bildirmenizde fayda var..
saygılarımla.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Prş Mar 31, 2011 6:53 am Mesaj konusu: |
|
|
eylem hanım...bende buna benzer bir ağrı yaşadım, 2 ay kadar sürmedi 1-2 gün ve sonunda çok şiddetli bir ağrıyla acile kaldırıldım...böbrek kumu imiş...ben de apandisim patladı patlıcak endişesiyle çok korkmuştum..:)...gerçi kum dökmek de erkeklerde çok ağrılı geçiyor...neyse kumu 10 günde idrar yoluyla döktüm...ilaç almadım bol su tükettim sadece...aldığım kortizonlar ve diğer ilaçların yan etkileri böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebiliyor ve kum oluşabilliyor...sizde de kum olmasa bile "taş" olabilir..ama her iki durumda da korkulacak bişey yok, vücuttan atabilirsiniz...doktorunuza başvurun böbreklerinize baktırmanızı tavsiye ederim... _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
Engin ATEŞ Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 177 Konum: Şişli / İSTANBUL Hastalık: Crohn
|
Tarih: Prş Mar 31, 2011 3:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
6 ay süresince Plastrone Apandist tanısı ile tedavi gördüm. Günde 2 gr antibiyotik vs ... Yanlış teşhis çıktı. Sakın Gastro görmeden cerrahlara kestirme kendini. |
|
| Başa dön |
|
 |
eylem
|
Tarih: Cum Nis 08, 2011 7:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bizler çok fazla hastaneye gittiğimiz, sıra beklediğimiz ve tahlil yaptırdığımız için artık birçok şeyi ihmal ediyor ve son ana kadar bekliyorum. Çünkü yoğun iş temposu içinde bunlara vakit ayırmak enerji gerektiriyor. Gene de hastanelerimiz ve doktorlarımız eksik olmasınlar. Ben de sizinle yakın zamandaki bir deneyimimi paylaşmak istiyorum.
Nihayet geçen hafta tıp fakültesinde gastroya gittim. Benim doktorum artık prof. olduğu için onunla görüşmek zor ve pahalı hale geldi. Eskiden ayak üstü bile benle ilgilenir tahlillerimi yaptırır, raporumu çıkartmak için yardımcı olurdu (yeni çıkan yasalardan dolayı doktorlar haklı olarak rahatsızlar ve sınırlı sayıda hastayla ilgileniyorlar) Ben de poliklinikten sıra aldım ve bekledim. Gastro asistanı olan doktor yaklaşık 2 dakika rahatsızlıklarımı dinledi ve ülseratif kolit hastası olduğumu bildiği halde, (yaklaşık 1 senedir kan tahlili de yaptırmadım) kan değerlerimi bile görmek istemeden, bana mide koruyucu yazdı. sorunumun gaz olduğu söyledi. Tamam bunda haklı olabilir, ama muayene etmedi. Ayrıca 2,5 aydır çektiğim mide bulantılarının nedeni hakkında yorum yapmadı. Tek söylediği ilaçları kullanın, geçmez ise 10 gün snr gelin, muayene edelim, gereken şeylere bakalım dedi. Ben şimdi mide koruyucuyu içiyorum, ama mide bulantım devam ediyor, elim ayağım titriyor güçsüzlükten. İsyan etmiyorum ama zaten yeterince ilaç kullanan insanlar olduğumuz için gereksiz yere ilaç kullanmak da istemiyorum. Ve inanın başka bir doktora gitmeye ne isteğim, ne de vaktim var. Özel hastanelere güvenmiyorum. Fatura kabartmak için herşeyi yapıyorlar. Üniversite personeli olduğum için en uygun yer gene tıp fakültesi....
Konu başka bir yere gitti, ama benimle benzer şeyler yaşayan sizlerle paylaşmak istedim. Böbrek kumu döküyor olabilirim. En iyisi bir sağlık ocağına gidip, aile hekimimize görünüp, tahlil yaptırmak :) |
|
| Başa dön |
|
 |
|