www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Kefiri deneyen varmi ???

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cnn34



Kayıt: 11 Şub 2010
Mesajlar: 16

MesajTarih: Pzr Şub 14, 2010 12:47 am    Mesaj konusu: Kefiri deneyen varmi ??? Alıntıyla Cevap Gönder


Ben simdi hatirliyorum yavas yavas dusundukce aklima geliyor kusura bakmayin ... gecmis senelerde hastaligimin ilk senelerinde tekrarlama donemlerinde cok yakin arkadasimin tavsiyesi ile kefir ictim ve kanamalarim bitti ...sonra uzun zaman olmadi ...

Kefirin insan sagliina iyi etkileri oldugunu bliyorum... icenlercok... Bu yakiniminin tanidiginin rahminde kist varmis onu iyilestirmisti ...

Kefir hakkinda ulserait kolit hastaligina etkilerini duydunuzmu ???
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
oya



Kayıt: 29 Arl 2007
Mesajlar: 232
Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit

MesajTarih: Çrş Şub 24, 2010 7:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BEN HASTALIGIMIN İLK ZAMANLARINDA ÇOK İÇMİŞTİM AMA Bİ FAYDASINI GÖRMEDİM SADECE BALIK YAGI KAPSÜLÜ İYİ GELDİ..
_________________
Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır....
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
cengiz
Moderatör


Kayıt: 28 Arl 2007
Mesajlar: 311
Konum: Ankara Hast:Crohn

MesajTarih: Prş Şub 25, 2010 12:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ben de Oya Hanımın dediklerine katılıyorum, birkaç kez ben de kefir içtim ama öyle bariz bir faydasını ya da zararını görmedim. balık yağı ise çok iyi geldi.
_________________
1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
a.b.



Kayıt: 06 Şub 2010
Mesajlar: 46

MesajTarih: Sal May 25, 2010 1:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kefirin Gastrointestinal Rahatsızlar Üzerine Etkileri

Laktoz intorelans kişilerde: Etnik orijine bağlı olmakla birlikte, yetişkin insan popülasyonunun %15 ile %80 arasında değişen oranlarda, bağırsak mukozalarında ß-galaktosidaz (laktaz) aktivitesi düşüktür. Bu durumda, laktozun bağırsağın ilerleyen kısımlarına ulaşmasıyla birlikte ozmotik etkiden kaynaklanan ve tolere edilmeyen bazı belirtiler ve rahatsızlıklar ortaya çıkarmaktadır. Sindirilmemiş laktozun bakteriyel fermantasyonu ile uçucu bazı bileşikler açığa çıkar. Bunlar organik asitler, karbondioksit, metan ve hidrojen olarak sayılabilir. Birçok laboratuar çalışmasıyla laktobasil içeren fermente süt ürünleri tüketildiğinde laktozu bağırsaklarda hidrolizinin arttırılabileceği kanıtlanmıştır(Zubillaga ve ark., 2001).

Patojen bakterilere karşı: Sürekli içildiğinde kefirle birlikte vücuda alınan yararlı bakteriler, özelliklede laktobasiller bağırsaklara yerleşerek, buradaki mikroflorayı düzeltmekle ve ürettikleri asit, hatta antibiyotik bileşiklerle hastalık yapan bakterilerin ortadan kalkmasını sağlamaktadırlar (Anonymous., 1998). Yapılan bir çalışma ile koliform bakterilerin, doğal kefir mikroflorasında bulunan bakteriler tarafından inhibe edildiği gösterilmiştir. Shigella ve Salmonella gibi patojen bakteriler süt ile kefir starteriyle birlikte katıldığında, söz konusu patojenlerin gelişemedikleri görülmüştür (Nefedjeva ve Sedova, 1975). Kefir ishale yol açan E.coli ve Salmonella gibi patojen mikroorganizmalara karşı antimikrobiyel etkisiyle onların gelişimini önlemekte ve ishale iyi gelmektedir (Karagözlü, 1990). Laktik asit bakterileri ve mayaların mikroflorada bulunmalarından dolayı,kefir dış kaynaklı bağırsak mikroorganizmalarına karşı yüksek derecede antibiyotik etki gösterir. Ayrıca kefirdeki bakteriler tarafından üretilen laktik asit, asetik asit ve antibiyotik maddeler, ince bağırsaklarda saprofit bakteriler tarafından oluşturulan bozulma ve çürümeleri önler (Libudzisz ve Piatkiewicz, 1990).

Çeşitli hastalıklar yada antibiyotik tedavisi sonucunda bozulan bağırsak florasının yeniden düzenlenmesi amacıyla kefir tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanında kefir, bağırsakları çalıştırıp temizleyen, dışkının kolayca dışarı atılmasını sağlayan bir özelliğe sahiptir (Anonymous, 1998).

Kefir, gastrik salgı (mide suyu) ile birlikte Salmonella typhimurium’u 1 saat sonra tamamen inhibe edilebilmektedir. Kefir patojen mikroorganizmaların gelişimini önleyici birtakım antimikrobiyel bileşikleri ihtiva eder ve bu özelliği insan gastrik salgısı ile atmaktadır (Zubillaga ve ark., 2001).

Kefir antibakteriyel aktivitesini daha çok gram-pozitif kokler, Stabhylococcus ve gram- pozitif basillere karşı göstermektedir. Kefir taneleri kefire göre daha yüksek bir antibakteriyel aktivite gösterir. Aynı zamanda kefir Candida, Saccharomyces, Rhodotorula, Torulopsis, Mikrosporum ve Trichopyton türlerine karşı antifungal aktiviteye sahiptir. Elde edilen sonuçlar kefirin antibakteriyel, anntifungal ve antineoplastic (kanser hücrelerinin hızlı çoğalmasını ve tümörlerin büyümesini önleyen yada engelleyen bir ajan) aktiviteleri sahip olduğunu göstermiştir(Çevikbaş ve ark.,1994).

Enterohaemorrhagic E.Coli 0-157 enfeksiyonunun kefir tüketilerek engellenebileceği bildirilmiştir. Enterohaemorrhagic E.Coli 0-157 h7, verotoksin 1 (VT1) ve verotoksin 2 (VT2) üretmektedir. Bu Toksinler de akut zehirlenmeye ve hemolitik üremik sendromu (HUS) gibi komplikasyonlara neden olmaktadır. E.coli 0-157’den kaynaklanan zehirlenmelerden korunmanın bazı yolları vardır. En etkili ve kolay korunma yöntemi ise yoğurt ve özellikle de kefir tüketilmesi bağırsaklarda çok sayıda bifidobakteri ve laktik asit bakterilerinin kolonize olmasını sağlamakta ve E.coli 0-157 enfeksiyonundan insanları korumaktadır(Ota,1999). Ayrıca oral yoldan alınan kefirdeki probiyotik mikroorganizmalar sadece bağırsaklar üzerinde etki yapmakla kalmazlar, aynı zamanda bu bakterilerin bazı suşları diğer organlarda meydana gelen bakteriyel, fungal yada viral enfeksiyonları vücudun immün sitemini stimüle ederek yavaşlatırlar yada tamamen engellerler (De Vrese ve Schrezenmeir,2002).

NOT: BEN 1 HAFTADIR İÇİYORUM ÇOK İYİ GELDİ.
ŞİŞKİNLİK VE DÜZENSİZ BARSAK HAREKETLERİ SONA ERDİ
TABİ YAŞADIĞIM TECRÜBELERDEN KISA SÜREÇLERDE ÇOK FAZLA DEĞERLENDİRME YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ ANLADIM
İLERLEYEN ZAMANDA NE SONUÇLAR VERECEKSE BURDA SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ercan Zorlu
Süper Moderatör


Kayıt: 28 Arl 2007
Mesajlar: 1823
Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Çrş May 26, 2010 7:09 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

uzun süre kullandım...
eee neden bıraktın diyeceksiniz...
zamanla baarsak düzeni bozukluğu meydana geldi bu tabii ki kefirden olmaya bilir...
başka faktörlerin de etkisi ile birleşmiş de olabilir..

Yanlız bildiğim tek gerçek tüm kullandıklarımıza zamanla vucut

bağışıklık kazanıyor ve eskiye dönüş başlıyor galiba zamanın da

remicade için bunu savunuyordum şimdi daha yeni dr lar kabul ediyor...

sevgiler...
_________________
Kampanyanın muhatabı:
SAYIN RECEP AKDAĞ
sağlık bakanlığından: inflamatuvar bağırsak hastanesi poliklinikleri kurulmasını talep ediyoruz....
destek için...
http://www.change.org/tr/kampanyalar/sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1ndan-inflamatuvar-ba%C4%9F%C4%B1rsak-hastanesi-poliklinikleri-kurulmas%C4%B1n%C4%B1-talep-ediyoruz?utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition
ADRESİNE BİR İMZA ATINIZ..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
a.b.



Kayıt: 06 Şub 2010
Mesajlar: 46

MesajTarih: Prş Tem 01, 2010 12:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

düzenli olmamakla beraber 1 aydır kefir kullanıyorum
benim genelde ishal şikayetim vardı
bu süreçte bu şikayetimde belirli oranda düzelme oldu
ancak sol tarafımda hissettiğim tutulum hissi çoğaldı
acaba diyorum normalleşme durumu hastalıklı bölgeye baskıyı çoğaltmış olabilirmi
yumuşak gaita bağırsağın hastalıklı yüzeyine daha az zarar veriyorduda şimdi normale dönüşüm yüzdenmi bu hassasiyetim arttı
bu hastalıkta fikir yürütmek o kadar zor ki
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ercan Zorlu
Süper Moderatör


Kayıt: 28 Arl 2007
Mesajlar: 1823
Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Prş Tem 01, 2010 1:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

cevap vermek güç..

başka sebeplerde olabilir dediğinizde...

deneme yanılma yöntemine baş vurun en güzel yol....
_________________
Kampanyanın muhatabı:
SAYIN RECEP AKDAĞ
sağlık bakanlığından: inflamatuvar bağırsak hastanesi poliklinikleri kurulmasını talep ediyoruz....
destek için...
http://www.change.org/tr/kampanyalar/sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1ndan-inflamatuvar-ba%C4%9F%C4%B1rsak-hastanesi-poliklinikleri-kurulmas%C4%B1n%C4%B1-talep-ediyoruz?utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition
ADRESİNE BİR İMZA ATINIZ..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
semi
Moderatör


Kayıt: 28 Arl 2007
Mesajlar: 918
Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Prş Tem 01, 2010 9:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kefir içmenin dinen sakıncası var mıdır diye soruldu kanal a da...
Tazesi içilirmiş. Ama aşırı mayalanmışı dinen günahmış.. Hastalık için olsa bile içilmezmiş..
Allah akıl fikir versin bazı insanlara :(
_________________
Eylül 2007 Crohn
K50.1
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
a.b.



Kayıt: 06 Şub 2010
Mesajlar: 46

MesajTarih: Çrş Tem 07, 2010 12:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

herşeyi layıkıyla yaptıkta kefirin içindeki alkol miktarı günahmı onu tartışıyoruz öylemi
ne kadar dindar insanlarız gözlerim yaşarıyor
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Turkey & Erdem Çorapçıoğlu