| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
rsevinc

|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 11:04 am Mesaj konusu: KALP YAŞINIZI ÖĞRENİN |
|
|
KALP YAŞINIZI ÖĞRENİN
Neden bahsediyoruz?
Kalp Yaşı Nedir?
Sağlıklı yaşlanmak, kalbinize ne kadar iyi baktığınızla ilgilidir.
Yaşamınızda geride bıraktığınız her yıl, bazılarının kalbi için bir yıldan fazla gibidir. Fakat unutmayın: Daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaratmak için hiç bir zaman çok erken ya da çok geç değildir!
Nasıl Çalışır?
Bu araçla, kalbinizin yaşı ile gerçek yaşınızı karşılaştırabilirsiniz.
- Önce sağlığınızla ilgili sorular soruyoruz (Tansiyon ve kolesterol seviyeleri gibi).
- sonra ne kadar aktif olduğunuzu sorguluyoruz
- ve bilimsel olarak geliştirilmiş bir algoritmayla (Framingham Heart Study) kalp yaşınızı ortaya çıkarıyoruz. Bu yöntem, tüm dünyada hekimler tarafından da kullanılmaktadır.
Ya tansiyonumu ve kolesterol düzeyimi bilmiyorsam?
Bu bilgilere sahip olmasanız da kalp yaşınızı yaklaşık olarak tahmin edebiliriz. Yine de, bu bilgilerin de dahil edildiği bir hesaplama daha gerçekçi olacaktır.
Framingham Heart Study nedir?
In 1948 yılında ABD'de bulunan Framingham'da, kalp hastalıklarına neden olan faktörlerin incelenmesine yönelik olarak, 5.000 kişinin katıldığı bir araştırma başlatıldı. Araştırma, her katılımcının iki yılda bir çok detaylı biçimde muayene edilmesini de kapsıyordu. Bu araştırma halen sürmekte ve bugüne kadar tıp dünyasına, kalp hastalıkları konusunda çok önemli bilimsel katkılar sağlamış durumda.
Kalp yaşınızı ortaya çıkarmak için sorduğumuz sorular da bu araştırmada yer alan risk faktörlerini baz alıyor.
Kalp yaşınız kaç?
Artık daha fazla şey biliyorsunuz... O halde hemen kalp yaşınızı öğrenmeye ne dersiniz? Testin sonunda size daha genç bir kalp ve daha sağlıklı bir yaşam için ipuçları da sunuyor olacağız.
LİNK: KALP YAŞINIZI ÖĞRENİN _________________ "SEVGİ EMEK İSTER"
"SEVMEK İÇİN YÜREK; SÜRDÜRMEK İÇİN EMEK GEREK"
www.barsakforum.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1698 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 1:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Adam buraya moral bozmak için gelmiş sanki...
61 çıktı yaşım memnun oldunmu ramazan bey..
bide msn den nispet yapar gibi onun ... çıkmış (gayet iyi bir sonuç)
diye nispet yapıyo...
şaka bir yana benim iyi çıkmadı baktırmak lazım..:) _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
rsevinc

|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 1:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Ercan Zorlu yazmış: | Adam buraya moral bozmak için gelmiş sanki...
61 çıktı yaşım memnun oldunmu ramazan bey..
bide msn den nispet yapar gibi onun ... çıkmış (gayet iyi bir sonuç)
diye nispet yapıyo...
şaka bir yana benim iyi çıkmadı baktırmak lazım..:) |
Benimde 50 çıktı ( halbuki ben çok temiz kalpli biriyim, temizleye temizleye çok aşındırmışım galiba... ) ihtiyarladık mı ne!? Evet,Baktırmak lazım... _________________ "SEVGİ EMEK İSTER"
"SEVMEK İÇİN YÜREK; SÜRDÜRMEK İÇİN EMEK GEREK"
www.barsakforum.com |
|
| Başa dön |
|
 |
tuğba
|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 6:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
valla bende şaşırdım , benimki 27 çıktı.nasıl oldu hayret. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Hzr 28, 2008 10:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya arkadaşlar benim canımı sıktı bu doktor demesin mi bana da kalp yaşınız 42 şaka bir yana keyifli paylaşım elinize sağlık sevinç bey..
ALLAHA EMANET OLUN _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pzr Hzr 29, 2008 11:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar benim kalp yaşım 19 çıktı ,yani normal yaşımdan 5 yaş küçük
Dilim DAYIMA çekmiş ama;Allahtan kalp yaşım filan çekmemiş yani Allah burdan gülmüş yüzüme
Aslında elime diyet listesi verilipte Ü.K diyetine başladığım günden beri benim en büyük korkularımdan biri,sürekli protein ağırlıklı beslendiğim için ilerde kolestrol gibi,kalp hastalığı gibi sorunlarla karşılaşırmıyım diye içimde bir şüpe vardı;birde eğer öyle bir sorunla karşılaşırsam ben ne yerim diye düşünüyordum(proteinleride yiyemez olursam diye). Birde uzun bir süre kolestrol değerimin normal sınırların üzerinde gezdiğini hesaba katarsak.....içimde baya bir kuşku vardı. Birde bayanların kolestrol değerinin yüksek olmasında HDL (iyi kolsetrol)değerinin yüksek olmasın etkisi birde yediklerimden dolayı LDL'nin nerdeyse tavan yapması:) Bu etkenler sonucunda ,nerdeyse 20 yaşımda kendi çapımda kolestrol diyeti yapmaya başlıyordum:) Ama kolestrol değerimi normal sınırlar içine sokmanın yolunu bulmuştum,birde onun diyetini yapmadan Düzenli şekilde yürüyüşe başlayınca herşey düzene girmişti Allah'a şükür . Bu testin sonucuda gerçekten başarılı olduğumun kanıtı galiba :) |
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pts Hzr 30, 2008 11:19 am Mesaj konusu: |
|
|
paylaşım için teşekkür sevinç bey kalp yaşım 52 çıktı moral bozuldu tabiki ama neyseeeee  _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|