www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Kolonoskopi'de ve Regtoskopi'de yatış pozisyonu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Sohbet
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
şirine

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 1:20 am    Mesaj konusu: Kolonoskopi'de ve Regtoskopi'de yatış pozisyonu Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar geçen hafta salı günü nedensiz yere(Ü.K adına hiç bir şikayetim olmamasına ragmen) birden kanamam başladı ve gün içinde gittikçe arttı. Çarşamba sabahı soluğu dokorlarımın yanında aldım,tahlil konusunda istem dahi yapılmadan Hoca olan doktorum kolonoskopi istedi,asistan doktorum regtoskopi yazdı ve geçen pazartesiye gün verdi. Ama kanamam çarşamba sabahı yeniden durdu ve tahlil sonuçlarım çok iyiydi CRP:3 SEDİM :2 'ydi. Bu sonuçları alınca doktoruma regtoskopiye gelmeyeceğimi söyledim ama;pazar gecesi geç bir saatte yeniden kanama başladı ve içime iyice bir şüpe düştü.Sonuç olarak sabah 8:00 olmadan kolonoskopi odasının kapısındaydım.

Regtoskopimin Sonucu ise: 40 Cm kadar ilerlendi( zaten benim bagırsagım hastalıktan dolayı 70-75 cm kadar) Remisyonda Ü.K + Anal Fissür+ Hafif Hemoroid. Doktorum kanamanın büyük ihtimalle hemoroidden ve anal fissürden kaynaklandığını söyle(kendi regtoskopimi kendimde izledim sahsen bende bagırsağımda aktifliği gösteren bir bulgu görmedim) bunu tedavi edici ilaçlar yazdı. Ama yinede kolonoskopi yaptırmamı istedi.

Bu işin sonuç kısmı ama;benim kafama takılan nokta şu oldu,bu regtoskopimde beni farklı pozisyonda yatırdılar(bu 8. deneyimimdi) daha önceki 7 işlemde hep sol kolumun üzerine yatırılıp,sağ bacağı karnıma çekip,sol bacağımı dümdüz uzatırken,bu kez yüz üstü yatmam istendi,benim söylediğim pozisyonu cerrahların uyguladığını söyledi doktorum;ama beni daha öncede hep gastrocular kolonoskopi yapmıştı.

Arkadaşlar merak ettiğim,sizler işleme girerken sizlerden hangi pozisyonda yatmanız isteniyor?

Bu regtoskopimle ilgilide şunu da eklemek isterim;diğerlerine göre çok daha az canım yandı(Gözümden yaş dahi gelmedi) ,bununla ilgili 3 ihtimal var kafamda:
1-) Artık remisyonda olduğum için bağırsak mukozam iyi durumda olduğu için canım çok yanmadı.
2-) Yüz üstü yatış pozisyonundan dolayı canım daha az yanmış olmalı,çünkü diğerlerinde hep sol tarafıma yatıyordum.
3-) Bu doktorum bana daha önce hiç ne kolonoskopi ne de regtoskopi yapmıştı,doktorumun eli çok hafif olabilir :) Ondan canım daha az yanmıştır:)

Bu konuyla ilgili deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız gerçekten çok sevineceğim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
tuğba

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 6:37 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba şirine,
bende iki kez kolonoskopi oldum.ikincisinde kolonoskopinin başlangıcında sola dönüp yattırdılar fakat sonradan yüz üstü yatırdı doktorum.karnımın altınada yastık koydular hatta.sonra parçalrı da o şekilde aldılar.doktorum gastroentaldi.bence bu bir tür uygulama olabilir ve illakide bir nedeni vardır ama o an bunu sormak insanın aklına gelmiyor.
sonuçlarının güzel çıkmasına sevindim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
İskender
Site Admin

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 8:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili Şirine,
Benim doktorumda senin bahsettiğin gibi kolonoskopi uygulamasında bulunuyor. Sol ayak dik ve sol kolonun üstüne yatar pozisyonda sağ ayak karına çekik. Bu yöntemle beş defa yaptırdım. İlk ve son uygulamada inanılmaz acı çektim. Çektiğim acıların sebebi, ilkinde yaraların ve ödemlerin çok olması, sonuncuda da gaz olayının fazla olmasına bağladım. İzmir'de tam kolon yaptıracağım. Ama genel anastazi istiyorum. Acıya dayanıklıyım fakat bu defa dayanacak gücüm yok. Bence barsak mukozasının iyi durumda olması acısız bir uygulama geçirme sebebin. Anal fistül bende de bir dönem sıkıntı yarattı. Umarım cerrahi müdahale olmadan bu fistül olayından kurtulursun. Tekrar geçmiş olsun.

Not: Artık okulun bitti. Seni aramızda daha çok görmek istiyoruz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 9:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Not: Artık okulun bitti. Seni aramızda daha çok görmek istiyoruz.
glasses10.gif glasses10.gif

Yeğenime lafı yine esirgememişin..
Ama benim aklıma gelmemişti helal iskenderim...

Kolonoskopilerde genellikle unutulan şey beyin..
Evet beyin çünki strezle yattığımızda emin olun kendimizi kasıyor
ve bazı şeylere kendimiz sebep veriyoruz..Dr eli de çok mühim birde barsaktaki durumlarla hepsi bize yansıyan - (negatif)ler olarak geri geliyor..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
oya

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 10:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben ne kolonskopimin nede rektoskopinin sayısını hatırlamıyorum ama önceleri rektoskopiyi aynen şirinecim seninki gibi yapıyorlardı fakat bu son gittiğim hastanede aynen kolonoskopi çekilir pozisyonda yatırıyorlar. cnm geçmiş olsun büyük bi ihtimalle kanama hemoroitdendir zaman zaman bendede oluyo.gözün aydın okulu bitirmene sevindim. friends.gif artık kutlarız cheers.gif
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
harharyas

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 1:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

iki kez kolonoskopi oldum. ikincide sırtüstü yatmış ayaklar karına cekik vaziyetteydi. ornekle açıklayım, kürtaj gibi! şüphelenmedim değil hani icon_mrgreen.gif

sonuçların iyi çıknış ya bu herşeye değer

selamlar
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Prş Hzr 26, 2008 6:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selam şirine,
Benide sol kolumun üzerime yatırıp kolonoskopi yapmışlardı..

iskender yazmış:
Ama genel anastazi istiyorum. .

Selam İskender,
Kolonoskopi de genel anesteziye gerek olmuyor.. Derin sedasyon yapmışlardı bana.. Yani uyutuyorlar sadece.

Ve hiç bir şey hissetmemiştim.. Kolonoskopi sonrası ağrımın olabileceği söylenmişti.. Ağrı da olmamıştı..

Derin sedasyon için bir link veriyorum..

http://www.cumhuriyet.edu.tr/edergi/makale/698.pdf
şirine

MesajTarih: Pts Hzr 30, 2008 12:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın İmre sizinde dediğiniz gibi son yaptığımız yazışmaların bu başlıkla bir bağlantısı kalmamıştı. Onun için bende bu başlığı ikiye ayırdım, artık çekişmelerimizi :) yeni açtığım başlık altında devam ettiririz sanırım :)
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Sohbet Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun