| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Çrş Eyl 23, 2009 10:31 pm Mesaj konusu: Kudret Narı |
|
|
Kudret Narı'nın Kolite iyi geldiği, yara ve iltihap giderici olduğu belirtiliyor.
Diğer İsimleri : Papara, Acayip elma, Momordica charantina, Balsam apple, Momordica
Botanik Bilgi : Kabakgiller familyasından; tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır.Meyveleri 8-15 cm uzunluğunda, 4-10 cm eninde üzeri çıkıntılı ve uclara doğru sivricedir. Önce yeşil olan meyve, sonra olğunlaştıkca yavaş yavaş sarı ve nihayet altın sarısına dönüşür ve içinde 20-30 adet koyu kırmızı renkte fasulyeye benzer tohumları vardır. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.
Yetiştirildiği Yerler : Vatanının doğu Hindistan olduğu tahmin edilen kudretnarı Afrika ve Asyanın tropik bölgeleri ile Türkiye ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerindede yetiştirilmektedir. Türkiyenin genelikle Yalova ve Bursa civarında yetiştirilmektedir.
Toplanması-Saklanması : Sonbaharda toplanan meyveleri taze olarak yendiği gibi tohumlarından kudretnarıyağı veya macunu yapılabilir.
Faydaları
Kolit - Ülser - 12 parmak - Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder, Karaciğeri destekler, Egzama ve sedefe fayda verir, Yara ve iltihapları giderir, Barsak tembelliğini giderir,
Olgun Meyve Hücre yeniler,
Yanık ve yaralara lapası vurulur.
Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içerir.
Kullanım Şekli :
1.) Taze meyve için : Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
2.)Tazesinin olmadığı zaman : Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.
Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.
Hariçten Kullanımlar İçin
Yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılıyor.
Zeytinyağında bekletilmiş kudret narı, açık yaralar için ise en çabuk iyileştirici olarak biliniyor.
Egzama, yara gibi cilt hastalıklarında da iyileştirici özelliğe sahip.
sifalibitkiler.us |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 9:05 am Mesaj konusu: |
|
|
|
ben kullandım hiçbir faydasını görmedim |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 9:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Zeynep hanım ne zaman, hangi süre, hangi dozda kullandınız?
Kullanmak isteyebileceklere tecrübelerinizi aktarabilirseniz seviniriz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Cum Eyl 25, 2009 7:28 am Mesaj konusu: |
|
|
|
ben 6 hafta kullandım sabahları aç karnına bir tatli kaşıgı bir faydasını görmedim ben ballısını kullandım fakat başkasına yaramıyacak diye birşey yok bana ldn de yaramadı ama çogu insana yaramış o yüzden benimkisi bir paylaşım sağlıcakla kalın |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Eyl 25, 2009 7:52 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Zeynep hanım, siz imuran kullandınız mı? Ben kortizon tedavisiyle remisyonda kalamayınca dr.um imuran başladı, yaklaşık 1,5 yıl önce o günden beri remisyondayım. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Cum Eyl 25, 2009 5:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ben imuran kullanmadım dr kullanmamı söyledi fakat şuan hazır degilim korkuyorum herşeyi deniyecem umarım gerek kalmaz |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Eyl 25, 2009 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu kadar imurandan neden korkuyorsunuz?
Şayet yan etkilerinden çekiniyorsanız,
zaten sürekli kan tahlilleriyle takip edileceksiniz.
İstenmeyen bir durum olursada dr.nuz imuranı bıraktıracaktır.
Bu konuda ki teredütlerinizi paylaşabilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Cmt Eyl 26, 2009 10:55 am Mesaj konusu: |
|
|
|
ben yan etkilerinden korkuyorum dogru bide ben 4 senelik ük hastasıyım sanki bütün ilaçları kullansam ilerki yaşlarda kötü olsam kullanacak birşey kalmıyacakmış gibi geliyor bir örnek vereyim ilk kortizon kullandıgımda 1,5 sene remisyonda kaldım hiç ilaç kullanmadım zaten ileştim diye düşündüm bu rahatsızlıgıda bilmiyordum tekrar aktif oldu ve ben 3 ay kortizon kullandım kullandıgım sürece remisyondaydım bırakır bırakmaz aktif oldum sırada imuran var ve ben umarım olmaz ama bıçak kemiye dayanmadan kullanmak istemiyorum inşallah gerek kalmaz |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Eyl 29, 2009 3:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
İnşallah gerek kalmaz, Aslında, kısa zamanda bu hastalığın kesin çaresi bulunur da ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalmayız. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Sal Eyl 29, 2009 5:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
AMİN |
|
| Başa dön |
|
 |
m.turan
Kayıt: 21 Ksm 2008 Mesajlar: 13 Konum: Balıkesir-Hastalık Crohn
|
Tarih: Çrş Eyl 08, 2010 11:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
başka arkadaşlardan varmı bu kudret narını kullanıpta fayda gören |
|
| Başa dön |
|
 |
yorgun savaşçı
|
Tarih: Prş Tem 14, 2011 9:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun diyorum.
Ben Şu anda kudret narı içiyorum. Sızma zeytinyağlı olanından. Bunu, Chron hastalığı ile tanışıp sonra kudret narını öğrenen bir amcadan duydum. Amca, kudret narını düzenli olarak içmeye başladıktan 1,5 ay sonra profesöre gittiğinde, profesör kendisine ne yaptığını sormuş, amca kudret narı kullandığını söylemiş ve profesör o halde aynen devam etmesini söylemiş. Ben bu amcayla bire bir tanıştım, konuştum, şu anda hatta saksıda kudret narı yetiştiriyor :) Hiçbir şeyim kalmadı diyor.
Bana da evde önceden yaptıklarından bir kavanoz verdiler ve nasıl içmem gerektiğini de anlattılar. 1 Hafta oldu içiyorum, 2 gündür ishalim kalmadı.
Ancak belli kuralları var dedi amca; aynen sizlerle paylaşacağım, zaten ben de bu şekilde kullanıyorum. Ne bileyim bir umut oldu.
Kudret narını aç karna içebilirseniz 1 çorba kaşığı dolosu içiyorsunuz. Ben sabah aç karna 1 tatlı kaşığı, akşam da yediklerimi sindirdikten sonra 1 tatlı kaşığı içiyor ve sonra dinleniyorum uzanarak.
Bu amca bana bu süre içerisinde çiğ domates, kayısı, üzüm, zeytin yemememi söyledi. Ben de zaten yiyemiyordum, isabet oldu.
Dediğim gibi, sanki atağımı kontrol altına aldı, o yüzden size yazıyorum, ancak şunu da belirtelim, kudret narı yoğun kullanıldığında karaciğere yükleniyor. O yüzden ben sabah 1 akşam 1 tatlı kaşığı içiyorum sadece.
O kadar ilaç içiyoruz zaten, denemekten ne çıkar dedim, sizinle paylaşıyorum.
Umarım faydalı olabilmişimdir. Sevgiler |
|
| Başa dön |
|
 |
mutsuz
|
Tarih: Cum Tem 29, 2011 5:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
bende ü.k hastasıyım ve ballı olan kudret narından 1 hafta kadar kullandım,hiç faydasını görmedim.Zeytinyağlı olanını kullanmadım bir faydası olur mu acaba ?aktarlardan temin etsek olur mu?Sn: yorgun savaşçı bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
yorgun savaşçı
|
Tarih: Cmt Tem 30, 2011 9:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle geçmiş olsun,
ben kudret narının zeytinyağlı olanını içiyorum hala, bir sıra iyiyye gidiyor gibi oldu, aradan 1,5 hafta geçtikten sonra 3-4 gün boyunca iştahım bile açılmıştı, ben de haliyle çok mutlu bir şekilde sebze yedim (malum, sebzeden yoksun bir beslenme şekli bizimki), biraz meyve yedim ve daha sonra gerçekten kötü oldum yine, ishal başladı, hem de çok şiddetli, karın ağrısı eşlik etti duruma, elbette hemen sebzeden ve meyveden vazgeçtim.
Doğrusu mutsuz arkadaş, ben hala devam ediyorum kudret narına, ama bazen iyi geliyor gibi olsa da, beslenmede sebzeye biraz dönsem atak geri geliyor. Yine de hem yememe dikkat edip hem kudret narı içtiğimde karnımda (hiç değilse ağrı bakımından) bir rahatlama hissediyor gibiyim. Nasıl kullandığımı konunun başında anlatmıştım. Dilerseniz deneyin, ama tam bir çözüm değil galiba, denemeye devam ediyorum, tecrübelerimi paylaşacağım. |
|
| Başa dön |
|
 |
mutsuz
|
Tarih: Cmt Tem 30, 2011 12:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkürler sn:yorgun savaşçı ,sizede çok geçmiş olsun ....
Bende şuan çörek otu yağı kullanıyorum,çörek otu yağıda başlarda bana çok iyi gelmişti .kanamalı ishalım zamanla kesilmişti.Fakat daha sonra yediğim besinlerden mi bende bilemiyorum tekrar kanlı ishal başlıyor,beslenmeme dikkat edince (sizin gibi)tekrar düzeliyorum.Dediğiniz gibi yemeklerden yarım saat önce 1 yemek kaşığı dolusu yemek gerekiyor.
Bende kendimi sebze, meyve,protein ağırlıklı beslenince iyi hissediyorum.makarna, pilav vb.karbonhidrat ağırlıklı beslenmek bana iyi gelmiyor diye düşünüyorum ne derece doğru teşhis bilemiyorum.
Crohn ve ü.k hastalarının beslenme şekilleri farklı mı acaba bir bilginiz var mı?
Bu mübarek günlerde Allahım tüm hasta kullarına şifalar versin inş..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|