| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
love
|
Tarih: Cum Şub 11, 2011 12:17 am Mesaj konusu: love ük |
|
|
Merhaba arkadaşlar, hepimize çok geçmiş olsun. Bu forumda okuduklarımın gerçekten bana çok yardımı oldu. Umarım bundan sonra ben de buraya katkıda bulunacağım. Benim hikayeme gelince, 4 yıldır ülseratif kolit hastasıyım. Prednole bağımlı olduğum için imuran kullandım 1.5 yıl kadar remisyonda kaldım, ancak daha sonra başlayan atağım tam olarak geçmedi. 3 doz remicade tedavisi uygulandı, belirli bir yanıt alamadım. İmuran purinetholle değiştirildi. Purinethol önce 75 mg. başlandı ancak lökopeni olduğu için 50 mg.a düşürdük. Kortizona hızlı şekilde cevap veriyorum birkaç günlük dahi 32 mg.lık kullanmam ciddi şekilde atağımı azaltıyor, ancak dozu azalttığımda veya kestiğimde tekrar atak başlıyor. Şu an prednolü 12 mg.a düşürdüm ve atak yavaş yavaş başladığı için 3x2 olan salofalkı 4x2'ye, purinetholü de 75 mg.a çıkardık.4-5 ay kadardır ayrıca laroxyl de kullanıyorum. Balık yağı kullanıyorum. Fakat buna rağmen günde 4-5 kez tuvalet ihtiyacım oluyor, genelde mukuslu, bazen kanlı oluyor ve özellikle sabahları kramplarım var. Kortizonu kesmememe rağmen durum böyle. Kestiğimde daha kötü bir hale geleceğini düşünüyorum. Doktoruma göre de (Çapada tedavi oluyorum) medikal olarak denenecek çok fazla şey kalmamış ve durum cerrahiye doğru ilerliyor. Sizin görüşleriniz neler? Yurtdışındaki durumu araştırdığımda özellikle diyete çok önem verdiklerini gördüm. Spesifik karbonhidrat diyetini uygulamayı düşünüyorum son çare olarak. Bunun dışında siklosporini denemem gerekir mi acaba? Nasıl bir tedavi yolu izlemem gerekir bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim.. |
|
| Başa dön |
|
 |
eyde
|
Tarih: Cum Şub 11, 2011 2:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
siklosporin çok ağır bir ilaç ... acil ameliyat tablosunu geciktirmek için kullanılıyor sanırım ... zaten doktorun başvurusu üzerine sağlık kurulu raporuyla alabiliyorsunuz... eger kortizona bağımlıysanız ki bende o durumdaydım ... cerrahi müdahale kaçınılmaz oluyor ... |
|
| Başa dön |
|
 |
love
|
Tarih: Pts Nis 04, 2011 8:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
cevap için teşekkür ederim, eyde.. şu an 12 mg prednol, 75 mg. Purinethol ve salofalk kullanıyorum. buna rağmen günde 6 civarında wc ihtiyacım oluyor. Ayrıca karın ağrılarım var, normalde de sürekli sol tarafım ağrıyor gibi hiç huzurlu hissedemiyorum kendimi.. Doktoruma göre bu kötü bir durum değil! Ben anlayamadım valla, bu kadar ilaca rağmen böyle hissetmek normal mi.. Ki kortizon düştükçe gitgide kötüleşiyorum, ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum, artık umudumu da yitirmeye başladım, doktorlara da güvenim kalmadı, birinin kullan dediğini diğeri önermiyor bile.. umarım sen de cerrahi kararından memnun kalmışsındır.. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 5:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun.
En kısa zamanda remisyona girmeniz dileğiyle. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|