www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Lütfen biri akıl versin, bu nasıl hastalık??

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Pis kokulu akıntı şikayetini hiç duydunuz mu?
Hiç duymadım!
53%
 53%  [ 7 ]
Bende/Tanıdığımda var fakat bu kadar sıkıntı vermiyor.
23%
 23%  [ 3 ]
Evet bu derece şiddetli iltahaplı akıntı olduğunu duydum.
7%
 7%  [ 1 ]
Bende aynı problemi yaşıyorum, hayatım aksıyıor, nerden geldi bu illet.
15%
 15%  [ 2 ]
Toplam Oylar : 13

Yazar Mesaj
codepenman

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 7:18 am    Mesaj konusu: Lütfen biri akıl versin, bu nasıl hastalık?? Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar, öncelikle böyle faydalı bir forumu açan yöneten üye olan herkese teşekkür ederim.
Benim çok meşakatli bir hastalığım var, hayatımı tam anlamıyla kararttı! Ama hala teşhis edilemedi.

Tetkikler yapıldı ama öncelikle belirtilerden bahsetmem daha uygun olur.

Yaklaşık 1 senedir bağırsağımdan pis kokulu iltahaplı akıntı geliyor. Özellikle yolcu otobüsünde iken (sabit pozisyonda oturdukça) bu akıntı geliyor ve sanki birisi yellenmiş gibi devamlı pis koku yapıyor. Çok mahçub oluyorum, bu sebeple şehirlerarası yolculuk yapamaz oldum. insanlar kokunun benden geldiğini anlıyorlar. icon_1112202169.gif
Son aylarda bu akıntı iyice arttı. Erkek olmama rağmen kadın pedlerinden koymaya başladım fakat çare etmiyor.
Fark ettim ki, endeskopi tetkikleri için lavman yaptıktan sonra, bu koku daha da artıyor. O gün belediye otobüsüne dahi binemiyorum. Ayaktayken bile koku yapıyor :((( lavman akıntıyı arttırıyor yada çabuk akıtıyor.

Son yıllarda ağzımın içerisinde beyaz yaralar çıkmaya başladı. Ağız temizliğime önem versemde ağız içinde, dudağımın arkasında bu aftlar çıkıyor, yemek yerken canımı acıtıyor. Hayvansal protein aldığım zaman 6-7 saat içinde bu yaralar yok oluyor. Gariptir ki, ne kadar protein alsam canım hala et süt vs istiyor, tavuk yemekten bıktım. Hala protein istiyorum. Anladım ki ağzımda protein eksikliğine bağlı aftlar çıkıyor. Tek kurtarıcım beyaz peynir et vs. hergün yemek ise çok pahalı.

Karnımda 1 gram yağ olmamasına rağmen çok şiş. Büyük tuvaletime çıktıktan sonra biraz iniyor ama gene şişiyor gün içinde.

Bunların hepsi kesinlikle bağlantılı, birde

vücudumda sürekli kaşıntı var. mantar tedavisi gördüm ama geçmedi.
idrar yaparken mesanede az miktarda idrar kalıyor, rahatsız hissettiriyor.
birde son yıllarda vücudumda renkli et benleri çıkmaya başladı. sağlıklı beslenmeme rağmen.
ayrıca kronik sinüzit ve geniz akıntısı var.

(Dışkımda kan yada gözle görülür iltahap yok, ishal kabızlık yada kanama da yok)

Tetkik ve tedavilere gelince;

İlk doktor görüşmemden sonra, dışkı tahlilimde "Entamoeba Coli" türü parazit çıktı. Parazit tedavisi gördüm ve parazit yokoldu. fakat aylardır aynı belirtiler devam ediyor hatta daha da arttı.

Sonrasında 2 defa flexible endeskopi çekimi oldu, patolojide iltahap bulundu.

En son, boyalı kolon filmi çekildi, kalın bağırsağımda ülser çıktı ama yeri belli değil.

Ülserin sebebi türü belli olsun diye detaylı kolonoskopiye yolladılar. Tetkik esnasında bayıltacaklarmış.
Bu önemli değil ama eylül ayına gün verdiler. crying.gif

Ben artık tedavi olmak istiyorum. Sürekli protein takviyesi almaktan bıktım. otobüse binmek seyahat etmek istiyorum.

Sizce ne yapmalıyım???

Bu hastalık neyin nesidir? Bir ülser bunlara yol açabilirmi sizce? Ülser biterse hastalık geçermi?
Bütün bunlara Entamoeba Coli virüsü mü sebep olmuş olabilir? Yoksa kronik sinüzit geniz akıntılarım bağırsakta birikip ülserleşti mi?

Peki bu tarz hastalık ve kokudan şikayetçi bir tanıdığınız varmı?

Behçet hastalığı olabilir mi?? Yoksa ülseratif kolit mi??

Bilen, herhangi bir fikri olan paylaşırsa sevinirim

Saygılarımla,
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
hüsniye

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 8:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmiş olsun gerçekten yaşadıklarınız kolay değil. Bildiğim kadarıyla ülseratif kolitte ishal ya da kabızlık olur ama sizin şikayetiniz başka. Böyle ağır durumlarla kendi başınıza mücadele etmeyin bence psikolojik destek almalısınız.
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 9:12 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmişler olsun...
ve teşekkürlerinize de sitemiz adına biz teşekkür ederiz..
işi bitip iyi olup hastalığının idrakine varıp bizi terk etmeyen
her üyemize binlerce teşekkürler..

gelelim sizin sağlığınıza ..hangi şehir hangi hastane gibi ufak ayrıntıları
yazarsanız size bazı tavsiyelerde gelebilir dr hastane vs hakkında..
kolonoskopi sonucu size cevap verecektir dr lar.
ama bence siz ilk önce bağışıklık sisteminizdeki kusurları araştırın aflar
geçmeyen ülser vs ler tamam bizim hastalığımız ama takviyelerimize dikkat etmeliyiz..

omega 3 yani balık yağı acilen başlayın.. sonrasını tekrar konuşuruz..
ACİL ŞİFALAR
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 11:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selam sayın codepenman Allah şifa versin inşallah .
codepenman

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 2:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

aleyküm selam; imre hanım, ercan bey, hüsniye hanım. desteğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
beni anlayan iyi dileklerde bulunan insanlar olduğunu görmek çok mutlu etti beni :)

hani olurda bir gün şu rahatsızlığın sebebini bulabilirsem, tedavi olup kurtulabilirsem, başımdan geçenleri forumda tek tek yazıp, benzer dertten muzdarip arkadaşlara yol gösterebilmeyi çok isterim. ama açıkçası ümidim de azaldı. çok fazla değişik türde sağlık problemim var, ve inanın hastalık hastası vs falan da değilim. sanırım bağışıklık sistemim çökmüş olmalı, bu sebeple tüm bunları yaşıyorum ve atlatamıyorum demekki.
zaten son 6 senedir kas kemik ve boy gelişimimin çok yavaş ilerliyordu ve anlam veremiyordum.

bu arada,

200mg Tribudat Forte (20 tablet)
Ekspaz 40 mg (30 tablet)

ilaçlarını herbirinden günde 3'er defa aç karnına fakat çakıştırmadan bir diğerinden yarım saat arayla kullandım ve vücudumdaki protein eksikliği ciddi derecede azaldı, ağzımdaki aftlar yokoldu. pazartesi tekrar gidip yazdıracağım ve kullanmaya devam edeceğim. bu iki ilaçtan memnun kaldım birtek.
bir eczacı arkadaşım da, her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı bal yememi tavsiye etti. ülseri çok çabuk tedavi edermiş.

Ercan bey, söylediğiniz üzere omega-3 haplarına en kısa zamanda başlayacağım.

Ve zaman zaman durumumu ve gelişmeleri buradan sizlere bildireceğim.

İlginiz ve yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür eder, cümlemize Allahtan acil şifalar dilerim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
şirine

MesajTarih: Çrş May 18, 2011 6:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldiniz.
En kısa sürede sıkıntılarınızdan kurtulup sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun