www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Merhaba arkadaşlar

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ebruli

Konum: İstanbul Hastalık:Ülseratif kolit (kalın bağırsağı alınmış)

MesajTarih: Pzr Ekm 09, 2011 4:04 pm    Mesaj konusu: Merhaba arkadaşlar Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba arkadaşlar ben Ebru,aranıza yeni katıldım.Ben 31 yaşındayım,yaklaşık beş yıl önce kanlı ishal şikayetiyle doktora başvurdum.Yapılan kolonoskopi sonucunda ülseratif kolit olduğum ortaya çıktı.Hemen salofalk ve prednole başladılar.Çünkü yapılmaması gerekenlerden biri olan kuvvetli bir ağrı kesiciyi içmiştim ve kanama iyice artmıştı.Neyse ki 2,5 aylık kortizon tedavisinden sonra kanama kesildi.Bir yıl sonra hastalık tekrar alevlenmeye başladı bu sefer salofalk ve prednolün yanına bir de imuranı eklemişlerdi.Bu seferki kortizon tedavim 3 ay sürdü ama sonunda kanama kesildi.Aradan yaklaşık bir yıl geçti ve yine hastalığım alevlendi.Yine kortizon tedavisi yapıldı ve kanama durdu.Bunca kortizonun sonucunda ben tam 20 kilo aldım.Bir yılın sonunda ben yine alevlenme yaşadım fakat daha fazla kilo almak istemediğim için doktorumun tavsiye ettiği remicade isimli ilacı kullanmaya başladım.İkinci haftanın sonunda kanama azalmaya başlıyor derken kuvvetli bir amip kaptım ve tedaviyi kesmek zorunda kaldık.Dört ayın sonunda amiplerden kurtulabildim ve remicadeye devam etmeye başladım.Üzerinde yaklaşık üç ay geçti ve ben tekrar amip kaptım.Meğerse remicade vücuduma yan etki yapıp bünyemi zayıflatmış.İki aylık amip tedavisinden sonra kortizon kullanmaya devam ettim.Bu seferki kortizon tedavisi bayağı ağırdı ve ben müthiş derecede şiştim.Artık yüzümü aşağı eyemez oldum çünkü yüzüm çok şişmişti ve geriliyordu.Neyseki dört aylık kortizon tedavisinden sonra kanama durmuştu.Bir yıl sonra tekrar alevlenme yaşadım.Yapılan kolonoskopi sonucunda hastalığın rektum dahil bütün bağırsağı kapladığı ortaya çıktı ve kan tahlillerimin sonucunda imuranın yan etkilerini göstermeye başladığı ortaya çıktı.Doktorum artık sana kortizon da veremem bağımlı olma yolundasın şu anda elim kolum bağlandı tek çaremiz ameliyat dedi.Bir ilaç daha var denemediğimiz ama bünyen ilaçlardan dolayı çok zayıfladı ve bağırsağında çok kötü durumda toparlanacağını sanmıyorum dedi.Bende artık kurtulmak için ameliyat olmak istediğimi söyledim ve ameliyat oldum.Şu anda ilostomi torbasıyla yaşıyorum ve ikinci ameliyatla ilostomimi kapatmalarını bekliyorum.Ameliyat zor bir dönem fakat sancılı tuvalet nöbetlerinden kurtuldum.Bir de stomamdan kurtulursam değmeyin keyfime.:) İkinci ameliyatı beklemek çok heycan verici.İki ameliyat arası yaşanan zorluklar bazen oldukça yoruyor ama inşallah sonu güzel olur.
Hepinize çok geçmiş olsun diyorum arkadaşlar.Bu hastalık oldukça yorucu inşallah hepimiz bu hastalıkdan kurtuluruz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
fisun

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 11:08 am    Mesaj konusu: ülseratif kolit Alıntıyla Cevap Gönder

mrb çok geçmiş olsun.bende sizinle aynı yaştayım benimde az bir yerde ama bayağı yordu beni.neyseki iyileşme durumu iyi ve kortizon hiç kullnmadım çok şükür.şimdilik herşey yolunda gidiyor ama bu hastalığın ne zaman ne yapçağını bilemem.yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler Rabbim şifa versin.İnşallah en yakın zamanda aynı sağlığınıza kavuşursunuz.bişey sorcam sizin ülseratif kolit hangi bölgede kolon olarak?sağlıcakla kalın
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 11:48 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

paylaşımınız için teşekkürler..
sağlık ve remisyonlu günler dileriz..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ebruli

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 5:19 pm    Mesaj konusu: Re: ülseratif kolit Alıntıyla Cevap Gönder

fisun yazmış:
mrb çok geçmiş olsun.bende sizinle aynı yaştayım benimde az bir yerde ama bayağı yordu beni.neyseki iyileşme durumu iyi ve kortizon hiç kullnmadım çok şükür.şimdilik herşey yolunda gidiyor ama bu hastalığın ne zaman ne yapçağını bilemem.yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler Rabbim şifa versin.İnşallah en yakın zamanda aynı sağlığınıza kavuşursunuz.bişey sorcam
sizin ülseratif kolit hangi bölgede kolon olarak?sağlıcakla kalın

Geçmiş olsun hastalığınızın iyiye gitmesine çok sevindim.Rabbim acil şifalar versin inş.Kortizon kullanımına gerek duyulmuyorsa ilaçla remisyona girersiniz allahın izniyle.Benim hastalığım sol kolonda idi.Ama sonradan bütün bağırsağı kapladı yani ülseratif pankolit oldum.
Başa dön
ebruli

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 5:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ercan Zorlu yazmış:
paylaşımınız için teşekkürler..
sağlık ve remisyonlu günler dileriz..

Teşekkür ederim...
Başa dön
şirine

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 10:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar
Çok geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldiniz!

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ebruli

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2011 11:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

şirine yazmış:
Merhabalar
Çok geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldiniz!

Teşekkür ederim hoş bulduk...:)
Başa dön
fisun

MesajTarih: Sal Ekm 11, 2011 4:41 pm    Mesaj konusu: Re: ülseratif kolit Alıntıyla Cevap Gönder

ebruli yazmış:
fisun yazmış:
mrb çok geçmiş olsun.bende sizinle aynı yaştayım benimde az bir yerde ama bayağı yordu beni.neyseki iyileşme durumu iyi ve kortizon hiç kullnmadım çok şükür.şimdilik herşey yolunda gidiyor ama bu hastalığın ne zaman ne yapçağını bilemem.yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler Rabbim şifa versin.İnşallah en yakın zamanda aynı sağlığınıza kavuşursunuz.bişey sorcam
sizin ülseratif kolit hangi bölgede kolon olarak?sağlıcakla kalın

Geçmiş olsun hastalığınızın iyiye gitmesine çok sevindim.Rabbim acil şifalar versin inş.Kortizon kullanımına gerek duyulmuyorsa ilaçla remisyona girersiniz allahın izniyle.Benim hastalığım sol kolonda idi.Ama sonradan bütün bağırsağı kapladı yani ülseratif pankolit oldum.

cevap için teşekkürler sağlıcakla kalın
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun