www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Merhabalar, ağır olmayan rahatsızlığımda bir iyileşme;

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
wikican

MesajTarih: Çrş Nis 27, 2011 10:42 am    Mesaj konusu: Merhabalar, ağır olmayan rahatsızlığımda bir iyileşme; Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar, daha önce birkaç katılımda bulunmuştum foruma;
Bana bazı tetkik ve tahliller sonucunda ki çok zor günlerdi; erken evre Crohn veya tam bilemediğimiz bir barsak rahatsızlığı şeklinde tanı konmuştu.
devlet hastanesi crohn raporu da verdi.
rahatsızlığım çok ileri evre değil onu belirteyim hemen ince barsakta minik minik ülserler bulundu bunlar dışında başka bir bulgu bulunamadı.
ama günde 5 kez tuvalete çıkıyor, halsizlik eklem ağrıları, bitkinlik, kilo kaybı vs. vs. her türlü sorunu yaşıyordum.

Neyse ben başka bişeyi yazacam.

Bir iki hafta yoğun çalıştım ve çalışırken bütün gün kulaklıkla müzik dinledim. iyi konsantrasyon sağlıyor.

iki hafta sonunda kulağım çınlamaya başladı ve 1 gün sonra işitme gitti %90 duyamaz oldu sol kulağım. doktora gittim hemen ani işitme kaybı dedi. zaten bi ton derdim var bi de bu mu dedim.

Bana hızlı bir reaksiyonla tedavi önerdi doktor. Yoksa işitme kaybı kalıcı olacak dedi. Nedir dedim.
1. Tek doz kortizon vereceğim dedi iğne.
2. Bir iki hap verdi vertigo vs. bilmemne için ve işitmeyle ilgili.
3. Oksijen tedavisine başlayacaksın hemen.

Bunların dışında ben crohn ilaçlarından iyice sıkılmaya başladığımdan bitkisel tedavi arayışına da girmiştim.

yemeklerden önce aç karna 2-3 kez Kudret narı almaya ve sabah kalkınca da bir çay kaşığı çörek otu yağı içmeye başlamıştım.

kortizon iğnesini yaptırdım. tek doz olduğu için bi sorun olmayacak diye iyice beni tatmin etti doktor.
ve oksijen tedavisine 10 seans gittim.
bu arada bitkisel ürünleri de ilaçlarımı bırakmadığım halde almaya devam ettim. günde 4x2 doz pentasa alıyordum.

oksijen tedavim bittikten sonra kulağım iyileşti ve tekrar rahat şekilde duyuyordum. Ayrıca bana bi rahatlama gelmişti. Çok iyi hissetmeye başladım.
yavaş yavaş pentasayı azaltmaya başladım bitkisellere devam ettim. sonrasında pentasayı tamamen bıraktım.
daha önce 3 kez bırakmayı denemiştim belirteyim her seferinde tuvalet sayısı artıp, ağrı vs. şikayetleri yükselmeye başlamıştı.
ama bu sefer bişey olmadı.
kaç ay oldu bilemiyorum yaklaşık 4-5 ay oldu sanırım. ilaç kullanmıyorum.
bitkiselleri de sık olmasa da kullanmaya devam ediyorum. bazen ara ara ufak şikayetlerim olsa da eskisinden çok daha iyi hissediyorum.

bana neyin iyi geldiğini bilemiyorum.
tek doz kortizon? oksijen tedavisi? bitkiseller? hepsi birden? hiçbir fikrim yok. ama iyiyim.

bilginiz olsun diye paylaşayım dedim. bu hastalığın sinsi olduğunu zaman zaman dip yapıp geçti sanıldığını bi gün bi yerde bir üzüntü bir keder bir şok veya yorgunluğun ardından yine vücudu düşürdüğünü biliyorum bu bir geçici evre midir? yoksa yukarıdakiler iyi mi geldi onu da bilmiyorum.

hepinize sağlıklı günler.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
hüsniye

MesajTarih: Çrş Nis 27, 2011 11:22 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

iyi olmanıza sevindim. ilaçsız günleriniz daim olsun...
mutsuz

MesajTarih: Prş Nis 28, 2011 7:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok geçmiş olsun wikican,remisyonlu günlerinizin daim olması dileğiyle size bir sorum olacaktı.
çörek otu yağını nereden ve nasıl temin ettiniz?
Başa dön
wikican

MesajTarih: Prş Nis 28, 2011 9:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür ederim,
aktardan temin ettim. ama çörek otu yağının orjinalini bulmak zor endişesindesiniz diye tahmin ediyorum.
koyu kıvamlı, boğazı yakan yoğunlukta olanını tercih edip, güneş görmeyen yerde saklayın.
kullandıklarım %100 müdür inanın ben de emin değilim. piyasa malum. ama hiç yoktan iyidir, en fazla zeytinyağı karışımlı olabilir bu yağ zaten.
onun da zararı yok çörek otu biraz da olsa sonuçta faydası olacaktır.
çünkü tavsiye edilen miktarı günde sadece bir çay kaşığıdır. fazlasının hiçbir faydası yok. bir çay kaşığı yağ ise oldukça az bir miktar.
ama hergün aynı saatte ve düzenli kullanım ile vücuda fayda sağlıyor.
Başa dön
codepenman

MesajTarih: Cmt Nis 30, 2011 3:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çok çok geçmiş olsun wikican.
bu tip kafa karıştıran komplike rahatsızlıklar çok huzursuz edici gerçekten.
ama iyi olmana sevindim. Şifa'n daim olsun.
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Hastalık Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun