wikican
|
Tarih: Çrş Mar 24, 2010 4:36 pm Mesaj konusu: Merhabalar, crohn olduğumu öğrendim. Ancak ilerlemiş değil. |
|
|
Merhabalar, crohn olduğumu öğrendim. Ancak durumum hafif düzeyde.
Yani inşallah hiçbir zaman olmaz ama benim büyük yaralar, kanamalar, darlıklar veya fistüller gibi şikayetlerim yok.
Terminal ileum'a yerleşmiş küçük aftöz ülserler bulundu.
Neyse hukuksal yönüne gelince, benim ağır olmayan bir rahatsızlığım var, halsizlik bulantı eklem ağrıları kilomun standart kalması kronik ishal, karın ağrısı, ani besin zehirlenmesi gibi ataklar vs.. gibi şikayetlerim var. Bunların ve yazmadığım hepsinin sebebi de crohn muş.
Tesadüfen bu rahatsızlığın raporlandığını ve Vergi indiriminden faydalanma hakkımız olduğunu okudum ama,
Dediğim gibi hafif şiddette şikayetlerim var. Yani ağır hastalara bakıyorum onlar gibi değil durumum, onlara da şifalar dilerim. Ben 2 hafta yataktan kalkamadım ama şimdi toparladım ve iyiyim. En son 5 yıl önce ve 10 yıl önce yine 2 şer hafta perişan olmuştum ve sebebi bulunamamıştı. Besin zehirlenmesi zannediyorduk her seferinde tabiki doktorlar da öyle zannedim serum-ilaç gönderiyorlardı.
Benim durumumda olan birinin de vergi indirimi gibi hakları olabiliyor mu? Sonuçta bu hastalık bana da benim gibilere de hakikaten pahalıya patlıyor vergi indirimi gibi bir imkanım olacaksa ettiğimiz masrafların bir telafisi sayıp bu imkandan yararlanmakta fayda var diye düşünüyorum.
Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Saydığım gibi :
terminal ileumda bulunan aftöz ülserler sebebiyle .. bulantı, kronik ishal, iştahsızlık, halsizlik, bütün eklem yerlerinde ağrı, gözlerde kanlanma, karın ağrısı, şişkinlik .. gibi şikayetlerimle başlayan ve devam eden bir süreç.
Okuduğum ileri safhalardaki büyümüş ve ilerlemiş yaralar, delinmeler, kanamalar, yatağa düşmeler ben de yok. O sebepten komik duruma da düşmek istemem. Ya sen ne diyorsun senden beterleri var demesinler.
saygılarımla. |
|