| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 7:12 am Mesaj konusu: NALTREXONE-NALTREXON-LDN-LOW DOSE NALTREXONE |
|
|
1984 yılında FDA onayından geçmiş
uyuşturucu için kullanılırken 2005 yılında onlar üzerinde fazla etkin olmadığı ama alkolikler için etkin olduğu yayınlanmış
hatta sigarayı bırakanlarda bile kullanılıyormuş
low box naltrexone denen LDN formatı chron için kullanılıyormuş ...
İLAÇ Bristol myers squibb gmbh tarafından üretilen, Türkiye'de henüz yasal olarak bulunmayan opioid antagonist. Etken maddesi naltrexondur. Amerika ve İngiltere gibi çoğu ülkedeki muadili, etken maddeleri yine naltrexon olan, revia ya da vivitroldür... Naltrexone nispeten uzun bir etkileme süresi olan çok özel bir opioid antagonisttir.
| Alıntı: | Naltrexon.org öncülük ettiği,Dr.Jill Smith in önderlik ettiği geçen yılki araştırma Crohn hastalarında %90 varan başarı elde etmişti.Çalışma yine 2007 ocak sayısında American Gastroenterology dergisinde yayınlanmıştı.İkinci çalışmaya başlamak içinse 500.000 Amerikan doları gerekiyordu .Sonunda bu para bulunmuş ve kasım ayı itibariyla faz 2 çalışması başlamış.İlk etapta 40 crohn hastası çalışmaya dahil edilmiş.
irtbat adresi.[url] http://www.hmc.psu.edu/colorectal/research/naltrexone.htm [/url] |
TÜRKİYEDE yasal olarak var artık ethylex 50 mg 28 film tablet - http://www.ilacabak.com/ilacgoster.php?Id=7295 adresinde tesbitini yeni yaptım...
_________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
En son Ercan Zorlu tarafından Pts May 17, 2010 5:26 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Pts Mar 31, 2008 10:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
ethylex 50 mg 28 film tablet - to English
İlaç Firması : DEM
Barkod : 8699769090012
Fiyatı : 74,13 YTL. Ödeme sisteminde olmayabilir.
Etkin madde : naltrexone
BU BİLGİLERİ NİYE YAZDIN DİYECEKSİNİZ...
Belki birilerinin kulağına gider belki bir güm biri okur da ...Hani dua eder bize :wink:
Hala bazı sitelerde NALTROXEN'in ülkemizde yasak olduğu beyan ediliyor.Hatta sitelerin de hastalar bu ilacı fahiş fiatlara aldıklarını yazıyor ve editörleri bu iacı ve herşeyi fiatını dahi bildikleri halde yol göstermekten kaçıyorlar..
NEDEN ? diye sormaktan kendimi alamıyorum...NEDEN ?
Hadi bırakın kendinizi başkalarına acıyın,hastalara yol göstericez diye milletten gerçekleri bildiiğiniz halde saklamayın..!
YAZIK ....
AMA GERÇEK ŞU Kİ BALIK BAŞTAN KOKAR...BU YOLDAKİLER ZATEN KOKUŞMUŞ DÜZENİN YOLUNDA DEĞİLMİ?
BUYURUN BİR ÖRNEK SİZLERE....
DİKAT GOOGLE DAN ALINTIDIR... :cry:
| Alıntı: | Ölümü beklerkenYurtdışından 600 marka getirilen Naltroxane adlı ilacı kullanan Anatolia uzmanları, bu ilacı alan hastaların asla eroin kullanamayacağını savunuyor. ...
www.milliyet.com.tr/1997/10/07/yasam/dizi.html - 10k - Önbellek - Benzer sayfalar - Bunu not et |
MERAK ETTİM ÖN BELLEKTEN YAZIYI SİZLERE KOPİLEDİM.... :oops: :oops: :oops: :oops:
EVET UTANDIM İNSANLIĞIMIZDAN....YAZI AYNEN ALINTI YAPILMIŞTIR...BU YAZI 1997 DE YAZILAN BİR HABER OLUP.SAĞLIK BAKANLIĞI İLACA TAM 11 YIL SONRA 2008 DE İZİN VERMİŞTİR...VE HALA HAZIRDA NALTROXENİN KARABORSA SATILDIĞI DUYUMLARI VARDIR...
Ölümü beklerken
Bir "zehir" vuruyor bir de; tedavi merkezlerindeki astronomik fiyatlar, yeterli olmayan yatak sayısı ve ailelerin dışlaması...
Arife AVCU, Özlem ÖZTÜRK, Önder ŞUŞOĞLU - İSTANBUL
UYUŞTURUCU tuzağındaki bağımlı gençler, suçlu değil hasta olarak kabul edilmek istiyor ama, bu konudaki çaresizliğin pençesinden kurtulamıyor.
Yatak sayısı yeterli olmadığından tedavi için narkotik polisten yardım isteyen, aileleri dışladığı için para bulamayan gençler, uyuşturucu tedavi merkezlerindeki astronomik fiyatlar karşısında çaresiz ölümü bekliyor.
İstanbul'da belli başlı tedavi merkezlerinde bağımlılar için yatak sayısı sadece 141. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı çalışan 110 yataklı AMATEM'e her bölgeden başvuru olduğunu belirten yetkililer, yatak kapasitesinin azlığı nedeniyle tedavide sıra beklendiğini söylüyor.
AMATEM'de dört kişilik dördüncü sınıf bir odada tedavi görmenin aylığı, ilaçlar hariç 18 milyon, üçüncü sınıf odalara 21, ikinci sınıf odalara 27, birinci sınıf odalara ise 39 milyon lira ödemek gerekiyor.
Psikolojik tedavi
AMATEM Klinik Şefi Doç. Dr. Duran Çakmak, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi konusunda tesis ve uzmanın az olduğuna değinerek, "AMATEM bağımsız olmalı, ancak bu hayal" diye konuşuyor. Uyuşturucu bağımlılığının dünyanın her yerinde arttığını, bunun uyuşturucunun kanunu olduğunu belirten Çakmak, tek çareyi "önlem almak" olarak gösteriyor. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaklaşık sekiz ay önce AMATEM de dahil pek çok kuruluştan madde bağımlılığıyla ilgili bilgi istediğini sözlerine ekleyen Çakmak, uyuşturucuyla savaş ve tedavi konusunda devlet elinin önemine dikkat çekiyor.
Hastaları önce maddeden uzaklaştırıp, sonra psikolojik tedavi uyguladıklarını belirten Dr. Cem Tüz ise, "İlaçlı tedavi sürekli benimsediğimiz bir yöntem değil. Sonraki aşamalarda, bağımlılık yapmayan ilaçlar kullanıyoruz. Kimseyi geri çevirmiyoruz. Günde 5 - 10 kişi tedavi için başvuruyor" dedi.
AMATEM'in nisbeten mantıklı fiyatları bir yana, bazı uyuşturucu tedavi merkezlerindeki rakamlar tam anlamıyla astronomik.
Aylığı 600 milyon
Örneğin 31 yataklı Anatolia Klinikleri'nde bir gecelik yatak ücreti, ilaçlarla birlikte 20 milyon lira. Aylık tedavi 600 milyon lirayı buluyor. Anatolia Klinikleri'nde hem ilaçla tedavi hem destekleyici psikoterapi uygulanıyor. Yurtdışından 600 marka getirilen Naltroxane adlı ilacı kullanan Anatolia uzmanları, bu ilacı alan hastaların asla eroin kullanamayacağını savunuyor.Anatolia Klinikleri Şefi Doç. Dr. Mansur Beyazyürek, devletin uyuşturucuyla mücadele politikası olmadığını ileri sürerek, şöyle konuşuyor:
"Her gün ortalama bir kişi uyuşturucudan ölüyor. Mücadeleye belediyeler de girmeli. Bölgelerindeki bağımlı gençleri tespit edilebilirler. Diğer ülkelerde bağımlıları akıl hastanesine kapatmak ortadan kalktı, ama biz bu tür bölümler açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Akıl hastaları uyuşturucu kullananları istemiyor. Onlar da buralarda yatmak istemiyor. Etkin önlemler alınmazsa, korkunç bir tablo ortaya çıkacak."
Klinikte görevli Psikolog Metin Afat da, başka bir noktaya dikkat çekiyor. Arafat, bağımlılar için, "İsteyerek kullanmıyorlar, ama bırakmaya da güçleri yok. Buraya geldikten sonra, krizin ortalarında çıkmak istiyorlar. İknaya çalışıyoruz. Yüz kişiden ortalama 5'i çıkıyor" diyor.
Yaşayan ölüyüm
Tedavi merkezlerinin bu durumu, uyuşturucunun pençesine düşen gençlerin adım adım ölüme yaklaşmasının en büyük nedenlerinden. Bazısı tedavi olmaya çalışan, bazısı çaresiz ölümü bekleyen gençelerin hikayeleri içler acısı.
Esrahan Koçyiğit (22), eroinle üç yıl önce tanışmış. Dönülmez yolda olduğunu kabul eden Esrahan şöyle diyor:
"19 yaşına kadar birçok kez aşık oldum, ama kilolu olmam hep erkekleri uzaklaştırdı. Zayıflığına özendiğim bir arkadaşım eroin kullandığını söyledi. Zehirle tanıştım. Çok lüks ortamlarda güzel bir yaşam sürüyordum. Peşimde varlıklı erkekler vardı. Gittikçe batağa sürüklendiğimin de farkındaydım. Tedavi olmama rağmen zehirden kurtulamadım, çünkü çevreden kurtulamıyordum. Her defasında onların da etkisiyle tekrar başladım. Artık yaşayan bir ölüyüm. Kısa süre sonra benim de cesedimle karşılaşacaksınız. Gençler uzak dursun."
Tedavi için Anatolia Kliniği'ne 13. kez yatan 21 yaşındaki M.Y. de, ölüm yolculuğuna 14 yaşında çıkmış. M.Y., gözleri yaşlı yaşadıklarını anlatıyor:
"Anne ve babamla hiç diyalog kuramadık. Çalıştıkları için benimle ilgilenmiyorlardı. Bir arkadaşımla macera olsun diye başladık. Bir daha kurtulamadım. Ailem vazgeçirmek için zor kullandı, daha kötü oldu. Şimdi bunun bir hastalık olduğunu öğrendiler. Ailen seni eroinman olarak görüyorsa, dibe vuruyorsun, dışlanmış oluyorsun. Klinikte gereken herşey yapılıyor, ama sonuç size kalıyor. Seni her yerde gelip bulurlar, ama ödün vermemeli. O dönemde, hayat tatmin edici gelmiyordu. Yeter ki kayma! Hayata dönmek istiyorum."
"Kabus bitti"
Uyuşturucunun pençesinden altı yıl sonra kurtulabilen K.M. ise, 26 aydır eroin kullanmıyor. "O defteri artık kapattım. Düşünmek bile istemiyorum. Beyinden silmek çok zor. Çok büyük irade istiyor. Ama başardım" diyen K.M., Marmaris'te bar işletirken iflas edip, çevrenin etkisiyle eroine başlamış.
Onun yaşadıkları da şöyle:
"İki sene burundan kullandım, dört sene de iğne. Kurtulabilirim sandım, yanıldım. Ölmeyi bekliyordum. Sonra bir klinikte 15 gün yattım. Çıktıktan sonra eve kapandım, hap kullandım. Kızkardeşim trafik kazasında ölünce, 'Ben de ölürsem annem delirebilir' diyerek hapı da bıraktım. Kabus bitti, aşığım; evlenip yeni bir hayata başlayacağım."
Babanın feryadı
Aşırı dozda eroin alarak yaşamını yitiren Serkan Sizer'in ailesi de oğullarının bağımlı olduğunu kabul etmiyor. Askerlik yaptığı Güneydoğu'da çatışmada gözünü kaybeden gencin babası İbrahim Sizer, oğlunun eroin müptelası olmadığını, arkadaşlarının zoruyla bunu kullanmış olabileceğini söylüyor. Kim ne derse desin, sonuç değişmiyor. Zehirin pençesine düşenler irade göstermezse, kaçınılmaz ölüm onları bekliyor.
Uyuşturucuyla mücadele atağı
UYUŞTURUCUNUN yaygınlaşmasına karşı önlem almak için Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadele ve Takip Yönlendirme Üst Kurulu ilk toplantısını yaptı.
Yılda üç kez toplanacak kurulun başkanlığını üstlenen Devlet Bakanı Işılay Saygın, şu bilgileri verdi:
"Üst kurul, gençliğin uyarılması konusunda büyük rol oynayacak. İlk toplantıda halkı bağımlılık yapan maddeler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek eğitim programları görüşüldü. Öncelikle televizyonlarda gösterilecek spot filmlerin hazırlanması ve 'anahtar eğitici' adı altında eğitmenlerin yetiştirilmesi için program yapılması kararlaştırıldı." _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
nasahsat
Kayıt: 12 Nis 2009 Mesajlar: 33 Konum: İSTANBUL hstlk:ülseratif kolit
|
Tarih: Pts Nis 13, 2009 1:46 am Mesaj konusu: naltrexone |
|
|
|
bu ilaç ülseratif kolitte kullanılıyor mu? çünkü sitesinde ülseratif kolitinde adı geçiyor. ve en önemlisi nasıl 4,5mg olrak ayarlanabiliyor. yöntemi nedir? |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Pts May 04, 2009 6:18 pm Mesaj konusu: Re: naltrexone |
|
|
|
ben bu ilacı kullanmak istiyorum ük hastasıyım faydası olurmu ishalim durmuyor 3 ay kortizon kullandım iyiydim fakat bırakır bırakmaz aktif oldum dr birdaha kortizon dedi fakat ben başlamadım 7 aydır berbat durumdayım denemedim birşey kalmadı ne kantron yagı ne kudret narı fakat banamısın demedi 2 senedir sadece kortizon kullandıgım 3 ay iyiydim onun dışında hep evdeyim ercan beyden bir ricam var acaba ük te iyi geliyormu araştırırsa duacısı olurum bir çare lütfen |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts May 04, 2009 8:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
adresinde tüm açıklamalar mevcut..
ilacın ük ya iyi geldiği kanıtlanmış durum da ama ilk önce dr unuza danışmanız daha iyi olduğu kanısındayım..
ilacı tavsiye edilmesi değil sizin araştırıp kendinizin
karar vermesi gerekmekte.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts May 04, 2009 10:06 pm Mesaj konusu: Re: naltrexone |
|
|
| Zeynep28 yazmış: | | ben bu ilacı kullanmak istiyorum ük hastasıyım faydası olurmu ishalim durmuyor 3 ay kortizon kullandım iyiydim fakat bırakır bırakmaz aktif oldum dr birdaha kortizon dedi fakat ben başlamadım 7 aydır berbat durumdayım denemedim birşey kalmadı ne kantron yagı ne kudret narı fakat banamısın demedi 2 senedir sadece kortizon kullandıgım 3 ay iyiydim onun dışında hep evdeyim ercan beyden bir ricam var acaba ük te iyi geliyormu araştırırsa duacısı olurum bir çare lütfen |
Selam,
Balık yağı denediniz mi?
Kullanan bir çok kişi faydalı olduğunu söylüyor.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Pts May 04, 2009 10:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ben kullanmayı düşünüyorum ishallerimin kesilmesini çok istiyorum çünkü evliyim ve 3 çocuk annesiyim fakat onlarla dışarıya çıkamıyorum hepsi bıkmış durumda ileşmem lazım bu ilacı nasıl böldüre bilirim kuyumcu terazisi olabilirmi böldükten sonra nasıl muhafaza edebilirim |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Pts May 04, 2009 10:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
selam semi kullandım ishalimi bir türlü kesemedim |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pts May 04, 2009 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok geçmiş olsun sayın zeynep hanım. pirinç lapası ve ya haşlanmış patates çok iyi geliyor denedinizmi mutlaka deneyin.ama tuzsus . _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Sal May 05, 2009 9:59 am Mesaj konusu: |
|
|
|
ercan bey mesajı okuyamadım 2 yaşında olan kızım kapattı zahmet olmassa birdaha gönderrimisiniz ilginiz için çok teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal May 05, 2009 4:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
mesajı tekrar yolluyorum ..
eğer istanbuldaysanız telefonla da tam bilgi verebilirim...
yalnız http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
daki bilgileri tüm ayrıntılarınla okuyup bilgilenmeniz gerek..
saygılarımla.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Çrş May 06, 2009 11:24 am Mesaj konusu: |
|
|
|
mesajınızı aldım çok teşekkürker araştırdım allahın izniyle bulacam bulamassam yardımlarınızı esirgemiyeceginizden eminim teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeynep28
|
Tarih: Çrş May 20, 2009 5:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ercan bey ldn ye bugün başlıyorum iyi gelir inşallah ben ilacı sterilin suyla alıyorum ezzacım bana 10 günde bir 1 kapsül bölüp hazırlayıp gönderecek yanlız ben 5 mg bir şırıngayla içecem umarım güzel haberlerimi burdaki bütün arkadaşlarımla paylaşırım herkesten dua bekliyorum hastaların duası kabul olur derler |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Çrş May 20, 2009 7:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
inşallah şifa bulman dileğimle. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş May 20, 2009 11:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
SAYIN zeynep iyi gelmesi ve tüm iyi niyetlerimiz sizinle..
Eczacınızın tavsiye ettiği şekil de kullanım yaptığınızı anlıyorum..
yanılmıyorsam beni telefonla arayan eczacı arkadaş bayan ..
doğruysam ve araştırmayı yapanın ve kullanım şeklini belirleyenin de
eczacı hanım olduğu kesin..
Eğer doğru ise burada cevabınızı bekliyip gerekli bilgilendirmeyi yapacağım..
sebebi steril su ile değil alma şeklinizin ( emilimin ağızda başlaması gırtlakta
devamı midede asitlerle azalım ve barsağa geldiğin dede emilimin devamı)
kullanımınızda (emilimin dağılım kana karışımıile ilgili)
EKSİKLİKLERİ ORTAYA KOYACAK ..
KISACA YURT DIŞIN DA KULLANANLAR DAHİL..
SİZİN ŞEKLİNİZDE KULLANANLARIN % 9 FAYDA GÖDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYMAKTA..
BU YÜZDEN KULLANIM ŞEKLİNİZİ BİRAZ DAHA ARAŞTIRMANIZ SİZE EN SAĞLIKLI
YOLUN KAPSÜLLEME ŞEKLİNİN OLDUĞUNU ANLAMANIZI SAĞLAYACAKTIR..
ADRESİNDE BİRÇOK BİLGİ MEVCUTTUR..
SEVGİ- SAĞLIKLA KALIN.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|