| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kadermdr
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 2:57 am Mesaj konusu: Nasıl Yardım Edebilirim |
|
|
Aşağı yukarı oniki yıl önce hastalığımın ishal belirtisi ortaya çıktı. Doktor doktor, hastahane hastahane dolaşmam dört ay sürdü. Beşinci ayda ishalimi kesen ve bana ülseratif kolit(ÜK) teşhisini koyan doktora ulaştım. Bu doktor bana bu hastalığın bir kanser olmadığını ve bu hastalıklarda istatistik olarak yüzde iki
(%2) düzelme olduğunu söyledi. Bir süre bu doktorun kontrolunda tedavimi sürdürdüm. Bir kontrol sırasında da bana bu hastalığımın geçmiyeceğini ancak
onun kontrolunda tedavi görürsem yirmi-otuz yıl daha yaşaya bileceğimi söyledi.
Daha sonra durumumun iyiye gitmediğini gördüğümden onun tedavisine son verdim.
Daha sonra gittiğim hastahaneler ve doktorlar hastalığımın crohn olduğunu söylediler. Ve onların önerdiği tedaviyi uyguladım. Ve bu hastalığa yakalandığımda
Yetmişlerde olan kilomun altmışlara, otuzdört(34) olan hematokrit değerinin yirmialtıya(26) düştüğünü gördüm. Bu durum beni iyice ümitsizliğe doğru sürüklüyordu. Bazı dostlarımın alternatif tıb(bitkisel maddeler) önerileri, inernetten edidindiğim bazı bilgiler, geçirdiğim bazı rahatsızlar sonucunda, doktorların önerdiği ilaçları tamamen bıraktım.....
Bugün geldiğim noktayı şöyle özetliyebilirim. Crohn için herhangi bir tedavi uygulamıyorum. Dışkılama ihtiyacımı istediğim zaman yapıyorum. Bağırsaklarımda kanamam zaten yoktu. Yani bana ÜK teşhisi koyan doktorun söylediği %2 içindeyim.
Benim bu hastalık sırasında neler yaşadığım,neler içtiğim,neler yediğimi merak edenler olabilir, benim tecrübelerimden yararlanmak istiyenler olabilir. İşte bu konuda düşündüklerim.
1.Benim bir yaşam düzenim var, bu düzenimin bozulmasını istemem. Yani her isteyene hemen olumlu bir yanıt veremiyebilirim.
2.Ben bir doktor değilim. Beni bir vaka olarak görsünler.
3.Ben ancak yüz yüze geldiğim kişilere bilgi verebilirim.
4.Bu şartlarda benden yardım isteyecekler bana özelden mesaj atabilirler.
Herkese sağlıklar dilerim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Akif
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
SLM Kader mdr iyi guzelde bu gizem niye herkes seninle ayni sehirde ulkede olmayabilir eger cözduysen arizamizi (Crohn UK hastalari olarak )uzun uzun yazmana gerek yok, karala suraya iki satir. Belki bir sey kacirmisizdir |
|
| Başa dön |
|
 |
nasahsat
Kayıt: 12 Nis 2009 Mesajlar: 34 Konum: İSTANBUL hstlk:ülseratif kolit
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ewet bilgilerinizi burada yazarak paylaşsanız daha güzel olur.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1699 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 5:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
BURASI BİR PAYLAŞIM SİTESİDİR..
EĞER BİR FAYDANIZ DOKUNACAKSA BURDAN OLMALI VEDE HERKEZ FAYDALANMALIDIR..
ÖZELDEN VS OLAYINA NE YAZIK KARŞIYIM VE ALTINDA ART NİYET ARARIM..
Kİ DAHA ÖNCE ÇOK ÖRNEĞİNİ YAŞADIK.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
erdem
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 8:21 pm Mesaj konusu: Re: Nasıl Yardım Edebilirim |
|
|
[gördüm.tecrübelerimden yararlanmak istiyenler olabilir. İşte bu konuda düşündüklerim.
1.Benim bir yaşam düzenim var, bu düzenimin bozulmasını istemem. Yani her isteyene hemen olumlu bir yanıt veremiyebilirim.
2.Ben bir doktor değilim. Beni bir vaka olarak görsünler.
3.Ben ancak yüz yüze geldiğim kişilere bilgi verebilirim.
4.Bu şartlarda benden yardım isteyecekler bana özelden mesaj atabilirler.
Herkese sağlıklar dilerim.[/quote] ARKADAŞIM YAZINI VE SİTEDE DAHA ÖNCEKİ YAZDIKLARINIDA BÜYÜK BİR DİKKATLE OKUDUM HATIRLARSANIZ SADET ZİNCİRİ OLUŞUMUNDAN BAHSEDİYORSUNUZ İYİ GÜZELDE SİZİN BU BİLMECE ŞEKLİNDEKİ YAZINIZ SAADET ZİNCİRİ ALINTISI OLMUYORMU PAYLAŞACAĞINIZ BİRŞEY VARSA AÇIKCA BİZLERLE PAYLAŞIRSANIZ BEKLENTİLERİNİZİN KARŞILANMAYACAĞI ENDİŞESİMİ TAŞIYORSUNUZ HASTALIĞI YAŞADIĞINIZI SÖYLÜYORSUNUZ AMA SİZİNLE AYNI IZDIRAPLARI YAŞAYAN BİNLERCE İNSANDAN BİLDİKLERİNİZİ SAKLIYORSUNUZ !!!!! bak büyük halk ozanımız aşık veysel ne ( HER KİM OLURSA BİR SIRRA MASHAR DÜNYADA BIRAK ÖLMEZ BİR ESER) dünya işi işte kimi için maddiyat ön planda gelir kimi içinde insanlık |
|
| Başa dön |
|
 |
Bleda
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 8:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Ozel muayenehanesi olan bir doktor sanirim bu arkadasimiz.. Sadece ozel gorusuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
kadermdr
|
Tarih: Çrş Arl 14, 2011 10:07 pm Mesaj konusu: Yanıtlar |
|
|
Akif’e
Özel bir formülüm yok. 8-10 yıllık yaşantımın sonucudur. Şöyle bir prensip geliştirdim. Bana iyi gelen şeyleri tuttum. Yaramıyanları bıraktım. Devamlı arayış içinde oldum.
Tıb biliminde şöyle bir prensip vardır: ‘’Hastalık yoktur. Hasta vardır’’. Benim hastalığım için doğru olan bir başka hasta için yanlış olabilir. O nedenle önce karşıma çıkan hastayı tanımak isterim. Özel hayatımı sanal aleme aktarmamı kimse beklemesin.
Ercan Zorlu’ya
Bu bir paylaşım değilmidir? En azından crohn hastaları bu hastalığın geçebileceğini öğrenmiş oluyorlar.
Ayrıca herkese faydalı olduğuna inandığım bilgilerimi ‘’Hayattan Alıntılar’’ bölümünde paylaşmaktayım. Yeri geldiğinde yine paylaşacağım.
Yüksek sesle konuşmanızı size sana yakıştıramadım.
Erdem'e
Benim eğer imkan olur da bazı hastalarla buluşursam, bunu para karşılığı değil, sadece, onlara yardımcı olmak için yapacağım.
Ayrıca bu hastalar da benim gibi yaparlarsa o zaman da hastalar SAADET ZİNCİRİ olacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1699 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 7:57 am Mesaj konusu: |
|
|
bırakın saadet zinciri vs leri...
buranın ve hastalığımızın kuralı acık olmak
sömürecek olanlardan saklı gizliden uzak olmak..
BURANIN DA BİR KURALI VAR.. YA BURDA BİZLE BERABER AÇIK SEÇİK..
YADA HİÇ TEK KELİME İLE OYUN OYNAMADAN VERİN CEVABINIZI.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
güzelderya
|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 10:41 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Ne olursunuz bu tarz kişilere kulak vermeyin.Kendisi sitedeki tüm yazılardan yararlanıp kendi çikar peşinde.Ne yazık ki bunlar her yerde var.Sevgiler ve saygılar tüm üyelere. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
SESİMİ YÜKSELTTİĞİMİ HERALDE YANIMDAYDINIZDAMI ANLADINIZ..
YOKSA ALAYCI BU USLUBUNUZ İLE BİZİ BASTIRMAYAMI ÇALIŞTIĞINIZI ZANNEDİYORSUNUZ..
PAYLAŞILACAK BİR ŞEYİNİZ VARSA BUYRUN ACIK AÇIK PAYLAŞIN ..
YOKSA BU ZİHNİYETLE DEVAM EDERSENİZ HAYATIMDA İLK DEFA BİR
SİTE SAKİNİNİN SİTEYE GİRİŞİNİ ENGELLEMİŞ OLACAĞIMI BİLDİRİRİM.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
güzelderya
|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 5:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
ERCAN BEY KİME CEVAP VERDİNİZ ANLAYAMADIM.BENİM SÖZÜM KADEMİRDR E Dİ.YİNE DE YANLİŞ BİR ŞEY YAZDIYSAM ÖZÜR DİLERİM. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 5:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
size değil rica ederim...
LAF KENDİNİ ORTAYA ATIPTA ÖZELDEN KONUŞALIM DİYENLERE..
O ZAMAN BURDA NE İŞİMİZ VAR HERKEZ ÖZELDEN GÖRÜŞSÜN..
BAŞKALARI İLE PAYLAŞMAYALIM.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
|
| Başa dön |
|
 |
ercan
|
Tarih: Prş Arl 15, 2011 9:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Bence bu özelden konuşalım vs. yaklaşımında olan insanlara burada fazlaca dolaşım hakkı verilmese iyi olur . Burda herkes tecrübelerini paylaşıyor. Paylaşmayacak kişiye burada yer yok. Yada efendice paylaşılanları takip et. Daha önce de oldu Ercan Beyin dediği gibi tahminimce pazarlama taktiği. Dikkate almamakta bir çözüm. Sinir bozucu. |
|
| Başa dön |
|
 |
kadermdr
|
Tarih: Cum Arl 16, 2011 2:30 am Mesaj konusu: Veda |
|
|
Otuzbeş yıl kadar önceydi mide operasyonundan sonra (midemin 2/3 alınmıştı) sık sık mide kanaması geçiriyordum. Bu sıklık iki ayda bire kadar düşmüştü. Ameliyat eden doktoru aradım ''Ne olacak benim bu durumum ?'' diye sordum. Bana ''Yapacak bir şey yok,senin bünyen kanama yapar.'' dedi. Bir dostum mide hastalıkları konusunda çok iyi olduğu söylenen bir doktor tavsiye etti. O doktora gittim. Doktor beni muayene etti. Şikayetlerimi diledi. Sonra da ''Ben ameliyatlı hastalara bakmıyorum.'' dedi. Hani bir deyim vardır:''Ört de ölem'' işte tam o noktadaydım. Ailemde benden başka geliri olan olsa bunu dert etmiyeceğim. 'Kader' deyip geçeceğim. İki de yavrum var.
O zaman şöyle düşündüm: ''İki kanama arasını nasıl deçiriyorsam bundan sonra devamlı o şekilde davranayım''. Kendimi iyileşmez bir hasta yerine koydum. Yemeklerimi midemde sorun çıkarmıyacak şekilde seçtim. Onları iyice öğütmeden mideme gönderdim.Yatakta midemi koruyacak pozisyonda yattım. Bu şekilde iki kanaması arasını uzatmış oldum... Ve bugünlere geldim.
Bu örneği kendisini çaresiz hisseden hastalara yol göstermek için yazdım. Bazen yakalandığımız hastalık tüm umutlarımızı tüketecek derecede kötü olabiliyor. Bu durumda size yapacak iki yol kalıyor ya kaderim deyip durumu kabullenmek ya da acaba ne yapabilirim diye çaba sarfetmek.
Beş ay kadar önce bu siteyi keşfettiğimde crohn hastalığımı henüz tam olarak atlatamamıştım.O zaman bu hastalıktan tamamen kurtulabileceğimi de ummuyordum. Çünkü kocakoca! doktorlar bu hastalık geçmez demişlerdi. Burada hem yazmak hem de yazılanları takip etmek benim için oyalayıcı oluyordu. Bu sırada hastalık hikayelerini okuduğum iki forum üyesne özel mesaj atarak yardımcı olmak istediğimi bildirmiştim. Çünkü bu hastaların şikayetleri benim bu hastalığa yakalandığım zamanki şikayetlerime benziyordu. Ve forumda kendileri ile yazışmanın doğru olmıyacağını düşünmüştüm. Birisi ile bir müddet yazıştık. Diğerinden bir yanıt alamamıştım. İşte o zaman ki niyetim ve tarzım ne idiyse bu başlığı açarken de odur.
Burası bir sanal hastane ise ve ben de iyi oldu isem bu hastanede ne işim olabilir? Bunun yanıtını size bırakıyorum.
Bundan sonra -eğer hastalığım tekrar etmezse-sitenize uğramıyacağım.
Bana cevap olarak yazı yazmayı düşünmeyin; çünkü onları okumayacağım.
Benimle ilişki kurmak isteyen olursa onlara tek bir yol kalıyor: syn süper moderatörünüzden ricada bulunmak.
Hepinize acil şifalar dilerim.
Hoşça kalın. |
|
| Başa dön |
|
 |
ercan
|
Tarih: Cum Arl 16, 2011 10:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Güle güle efendi yolun açık olsun. Şifa Allah'tan arkandan ağlayacak değiliz. Sana şifa veren Allah bize de verir İnşallah. Yalnız mesajlaştığınız kimdi merak ettim. Rica etsek bu arkadaş kimliğini ve ne tavsiyelerde bulunduğunuzu yazsada, bu kadar ağıra satacak ne varmış öğrensek. |
|
| Başa dön |
|
 |
|