| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ahmet_55
|
Tarih: Prş Mar 03, 2011 4:57 pm Mesaj konusu: NE YAPMALIYIM...? TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM! |
|
|
Herkese merhaba,
2008 yılında İngiltere'de Ülseratif Kolit'le tanıştım. Bir dönem orada tedavi gördüm.
Yaklaşık 3 yıldır kabullenmeye çalışıyorum. Tedavi süreci "umut" ve "hayal kırıklıkları" yla dolu.
Salofalk, imuran ve dönem dönem kortizon alıyorum ( yılda 3 kez 2 ay süreyle )
Doktorum: İmuran'a direnç kazandığımı, kortizonla ise bu şekilde devam etmemin doğru olmadığını söylerek Yüksek İhtisas Hastanesi'ne
görünerek ameliyatı düşünebilirsin dedi. İmuran ve Kortizon'a bağlı ciddi yan etkiler ile henüz karşılaşmadım. tahliller alt ve üst sınırlara biraz yakın.
Ameliyat olmamın veya olmamamın "artı" ları ve "eksi" leri nelerdir...?...ya da ne tavsiye edersiniz...şimdiden teşekkürler...
Geçmiş olsun... _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
love
|
Tarih: Cum Mar 04, 2011 11:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle.. ben de sizinle aynı durumda olduğum için yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum. eğer vücut kortizona bağımlıysa diğer ilaçlarla tam remisyon sağlanamıyorsa doktorlar genelde ameliyatı öneriyorlar. Ancak bence bu kararı acele bir şekilde vermeyin. Remicade veya Humira gibi TNF bloklayıcısı olan ilaçlar var doktorunuza bu ilaçları kullanıp kullanamayacağınızı danışabilirsiniz. Belki o ilaçlarla remisyon sağlanabilir. Veya Imuran yerine 6MP türevi Purinethol var. Bence şu an ilaçların yan etkisi çok görülmüyorsa (kemik erimesi veya kan değerlerinde önemli düşüşler gibi), farklı ilaçları da deneyebilirsiniz. Ayrıca bu süre içinde sağlıklı beslenmeye çalışın, katkısız şeyler yiyin. Balık yağına başlamanızı tavsiye ederim. Eğer psikolojik olarak etkileniyorsanız belki antidepresan tarzı bir ilaçla biraz daha rahatlarsınız ve semptomlarınız gerileyebilir. Bütün bunları denedikten sonra belirgin bir gelişme göremiyorsanız o zaman cerrahiyi ciddi anlamda düşünün derim. Tekrar geçmiş olsun.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Cmt Mar 05, 2011 10:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkür ederim "love"...Kimse cvp. yazmayınca yine depresyona girecektim sanırım.
Dürüst olmak gerekirse, bir diyetim yok daha doğrusu beceremedim yapmayı herşeyi yedim. iyi olduğumu düşündüğüm dönemlerde şımardım hemen.
Son hafta stresli bir olay yaşadım gerildim biraz, yani bu kadar etkileyebiliyor mu...?...kötüye gittim hemen.
Pztsi doktoruma görünecem, bahsettiğin ilaçları konusucam ( gerçi ağzından laf almak çok zor! )
Senden birşey rica etsem, ben de diyet listesi var ama çok seçenekli değil, tavsiye edebleceğin başka liste var mı...?
Ve son olarak, sen şu an hangi ilaç kombinasyonu ile rahat durumdasın ve kaçıncı yılın...( burda yeniyim daha önce yazdığın şeyleri sormuş olabilirim affet şimdiden ) _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Mar 05, 2011 1:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ameliyat olup sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız oduğu gibi, rahatlayan ve daha önce neden olmadım düşüncesine
kapılan arkadaşlarımız da var. Ama bu konuda karar vermeden önce bütün seçenekleri deneyip
sonuç alınamıyorsa bu yöntemin uygulanmasında yarar var diyorum. Sıkı bir diyetin hayatımızda yeri
olması gerektiğine inananlardan değilim. BALIK YAĞI "love" arkadaşımızın da dediği gibi önerebileceğim alternatiflerden. Sıkıntı, stres, üzüntüden uzak durun. Hayatınızı dolu dolu yaşamayı deneyin. Farklı ilaç kombinelerini gözardı etmeyin. Çok geçmiş olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Cmt Mar 05, 2011 3:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim "iskender"...balık yağı ...peki deniyeceğim...yapım gereği stres i çıkarmak zor hayatımdan...antidepresan tavsiye edermisiniz...yani tavsiye derken şayet denediyseniz işe yaradı mı...? _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
mutsuz
|
Tarih: Cmt Mar 05, 2011 5:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
sn ahmet_55 çok geçmiş olsun ,acil şifalar diliyorum.
sizin yaşadıklarınızın hepsini aynen bende yaşadım. Şuan günde 7,5 mg kortizon,3x2 pentasa,1x1 balık yağı kullanıyorum.Size tavsiyem 'balık yağı' olacak,bana iyi geldi diyebilirim.
tekrar çok geçmiş olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pzr Mar 06, 2011 12:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Antidepresana ben karşıyım. Hastalığa yakalandığım dönemlerde kullandım. O dönemlerde hastalığı kabullenmem
zor oldu. Agresif, sinirli ve huysuz biriydim. Çevreme ve kendime daha fazla zarar vermemek için yaklaşık olarak
altı ay kadar kullandım. Faydası oldu mu bilemiyorum.
Sitresten uzak, relax bir yaşam olmaz sa olmazımız. Kafanızı bazı kuruntularla yormayın ve hayatınızı akışına bırakın. Kendinizi yorduğunuz kadar, hastalık da sizi yoracaktır. Ruh sağlığınızla, hastalığınızın seyri doğru orantılıdır. KABULLENİN  |
|
| Başa dön |
|
 |
love
|
Tarih: Pzr Mar 06, 2011 2:14 am Mesaj konusu: |
|
|
|
ben şu an 20 mg. prednol, 75 mg. Purinethol ve 4x2 Salofalk kullanıyorum. Ama şikayetlerim hala tam olarak geçmiş değil, kortizonu kesince atak daha büyük şiddetle başlıyor. Ben zamanında Remicade'i de denedim, bende işe yaramadı ama bu ilaçtan faydalanan hastalar çok var. Bu yüzden size dedikleri gibi bana da ameliyatı önermeye başladı doktorlar.. Belki remisyondayken sıkı bir diyete gerek olmayabilir, ben de şu ana kadar hiç diyete önem vermemiştim (4 yıldır!) ancak artık ceraahi sözkonusu olduğu için en azından remisyona girene kadar bir de diyeti denemeliyim diye düşündüm. Bal dışında yapay şeker kullanmamaya çalışacağım, işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışacağım. Ayrıca stresle sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bir terapi almanızın faydası olabilir. Ben de bu seçeneği düşünüyorum, sonunda iyi olmak varsa her şeyi denemeye değer bence. Küçücük yaşlarda bile bu hastalığa yakalananlar var, özellikle yabancı sitelere bakabilirseniz hastalığın yaygınlığını göreceksiniz. (gerçi bu duruma üzülmemiz mi gerekir, yoksa yalnız değiliz diye sevinmemiz mi bilemiyorum ya..) Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım çünkü kafanızdaki soruları kaygılarınızı tahmin edebiliyorum. Henüz 22 yaşındayım böyle zor bir hastalıkla bir ömür nasıl geçecek ben de onu düşünüyorum :) Sanırım en güzeli 'beterin beteri vardır' diye düşünüp, her şeye şükretmek ve elimizden geleni yapabilmek de.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Pts Mar 07, 2011 11:16 am Mesaj konusu: |
|
|
"love", "iskender", "mutsuz"...çok teşekkür ediyorum...iyi ki varsınız diyeceğim, dilim varmıyor...:)...keşke böyle buluşmasaydık:(...
3 yıldır benimle birlikte bu hastalık ve hala yakınımdaki insanlar bunun mide ülseri olduğunu zannediyor...:)..anlatmakta zorlanıyorum.
En azından şimdi konuşabilecek birileri var...ve inanıyorum ki bir gün bu hastalıklar sıradanlaşacak...biz ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum...:)
Yurt dışında bu hastalıkla ilgili örgütlenme inanılmaz...sadece bu konuda uzmanlaşmış hemşireler bile var...yayınlar,yayımlar çok geniş safhada...
Buraya döndüğümde yalnız hissettim kendimi...eğer şu an dünyanın bir yerinde bu konuyla ilgili bir çalışma yürütülüyorsa gidip orada gönüllü olarak
çalışabilirim bile...ya da bir sabah uyandığımda haberlerde "ü.k." hastalarına müjde! son gelişme!..şeklinde haber almak istiyorum artık...:)
"love"...purinethol'u imuran ın yerine alıyorsun sanırım...?...
"iskender" antidepresan konusunda sanırım beklemeliyim, kullanmayı düşünmek bile beni strese sokuyor:)...havalar düzelsin balığa çıkarım...
"mutsuz" balık yağını deniyeceğim...pentesa' yı bilmiyorum faydalı oldu mu?... _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
mutsuz
|
Tarih: Pts Mar 07, 2011 5:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
"pentasa" uzun süreli iyileşmeyen ü.k ve crohn hastalığının tedavisinde kullanılıyor.Ben artık salofalk tablete karşı duyarsızlaşmıştım.Yani tedaviye bir cevap alamıyordum. o nedenle doktorum ilacı değiştirmeye karar verdi. Bir nevi salofalk tablet yerine diyebilirim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1699 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Prş Mar 10, 2011 8:12 am Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | "love", "iskender", "mutsuz"...çok teşekkür ediyorum...iyi ki varsınız diyeceğim, dilim varmıyor...:)...keşke böyle buluşmasaydık:(...
3 yıldır benimle birlikte bu hastalık ve hala yakınımdaki insanlar bunun mide ülseri olduğunu zannediyor...:)..anlatmakta zorlanıyorum.
En azından şimdi konuşabilecek birileri var...ve inanıyorum ki bir gün bu hastalıklar sıradanlaşacak...biz ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum...:)
Yurt dışında bu hastalıkla ilgili örgütlenme inanılmaz...sadece bu konuda uzmanlaşmış hemşireler bile var...yayınlar,yayımlar çok geniş safhada...
Buraya döndüğümde yalnız hissettim kendimi...eğer şu an dünyanın bir yerinde bu konuyla ilgili bir çalışma yürütülüyorsa gidip orada gönüllü olarak
çalışabilirim bile...ya da bir sabah uyandığımda haberlerde "ü.k." hastalarına müjde! son gelişme!..şeklinde haber almak istiyorum artık...:) |
TEŞEKKÜRLER SAYIN AHMET 55 KARDEŞİM....
BİR VESİLE SAYENİZDE BİR NOTUMU TEKRARLAMAK İSTİYORUM
SİTE SAKİNLERİMİZE....
NOT:
BİR VESİLE TÜM SİTE SAKİNLERİMİZE DE DUYURUM OLACAK...
SİTEMİZ BÜYÜK BİR OLUŞUMA SOKULDU YAKIN BİR ZAMANDA SİTEMİZDE
HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİN DE SİZLERE DEVAMLI CEVAP VERECEK
BİR BRANŞ DR U BULUNACAK..ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR..
SPONSORUMUZ TÜM İMKANLARINI BİZE YÖNLENDİREREK BÜYÜK BİR OLUŞUMA BAŞLADI..
AMA TEK BİR ŞEYDE DİRETMEKTE DEVAM EDİYORUM Kİ...
HAKLILIĞIMI GÖSTERİYOR..
HASTALAR KENDİNE SAHİP ÇIKMAZSA BİZE KİMSE SAHİP ÇIKMAZ...
VE DİYORUM Kİ İYİLEŞTİM DİYE DAHA YENİ HASTA OLAN KARDEŞLERİMİZE
YARDIMI KESME HAKKINIZ YOK..
BU HAKKI SİZLERDE BU SİTEDE KULLANDINIZ..
BİR ÇOĞUNUZUN BENDEN ÇOK EMEĞİDE GEÇTİ BU SİTEYE..
SORUYORUM BU SİTEYE HİÇ Mİ VEFA BORCUNUZ YOK..
HİÇ Mİ DOSTLUKLARA SAYGINIZ YOK..
HİÇMİ ARKADAŞLIK KARDEŞLİK TADMADINIZ BURADA...
EĞER BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMADI DİYENLERDEN SENİZ ..
DİYECEK BİRŞEY YOK....
SAYGILARIMLA... _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Pzr Mar 13, 2011 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
bizler size teşekkür ediyoruz ercan bey, bu oluşuma sahip çıkan herkese teşekkürler... _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
cnn34
|
Tarih: Pts Mar 14, 2011 5:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Merhabalar çok geçmiş olsun... Bende hassas olduğum için hafif derece antıdeprasan kullanıyorum ıkı haftadır.. Kolit hastalığımın dışında çok acı olaylar yasadım uzun süredir... Bu yüzden almam gerektiğini düşünüyordum... Hastalığa neden olan tetikleyen şeyleride araştırmak lazım... yemek alışkanlıklarınız nasıl bunu da gözden geçiirin.. kendi deneyimlerim yaşadıklarım özelikle süt ürünleri , acı , ve kabuklu sebze ve meyveler den uzak durmam gerektiğiydi...Acil şifalar dilerim |
|
| Başa dön |
|
 |
ahmet_55
|
Tarih: Pts Mar 14, 2011 10:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim..."cnn34"...acı larınızı umarım geride bırakırsınız yakın zamanda...:(...söylediğiniz şeylerden pek uzak durabildiğimi söyleyemem...ama "acı" yemiyorum...hayatın yaşattığı "acı" lara gelince, yeyip yememek bizim elimizde değil:)...dokunup dokunmayacağını da sormuyor hayat...herneyse antidepresanı şimdilik bekletiyorum ama deneyebilirim ileride... _________________ Ya "sorunun" bir parçasısındır ya da "çözümün" ikisinin arası yok... |
|
| Başa dön |
|
 |
tuğba
|
Tarih: Çrş Mar 16, 2011 8:44 am Mesaj konusu: |
|
|
hastalığa aynı yıl yakalanmışız.artık üç yıl olacak.alıştık değil mi?doktorunun ağzından cevap çıkmıyorsa bence o doktoru değiştirmelisin.çünkü uzun süren hastalıklarda insanlar kolay iletişim kurabilecekleri doktorları seçmeliler bence..
antidepresan kötü bir şey değil...ben 2008 den beri ara ara kullanıyorum.fakat tek başına depresan içmek çözüm değil.psikiyatristlede konuşmak şart...konuştuğun zaman törpileniyorsun ve karekterinden gelen bir takım eksi yönler için çaba gösteriyorsun...kafan çok sıkıntılıysa, depresandan kaçma bence...depresan öyle uyutan, hayatı bitiren bir şey değil...hayat aynen devam ediyor ama sadece sen daha huzurlusun... |
|
| Başa dön |
|
 |
|