www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Nerden başlamalı???

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
yorgun savaşçı

MesajTarih: Sal Tem 12, 2011 9:43 am    Mesaj konusu: Nerden başlamalı??? Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese merhaba,

bu forum sitesinde henüz yeniyim. Bu yüzden bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Ever, ben de barsağımla sorun yaşayanlardanım. Benimle ne alıp veremediği var bilemiyorum ama kendime verdiğim isimden de anlamak zor olmasa gerek, artık çok yoruldum...
Önceden de anlam veremediğim ishal ve kusma nöbetleri (veya atakları diyeyim) geçirirdim, ama herşey asıl ciddiyetiyle geçtiğimiz Kasım ayında başladı. Bir sokak kedisinin beni ısırması nedeniyle kuduz ve karma aşı oldum, işte o aşılardan sonra ne olduysa oldu. 2-3 gün iyiysem geri kalan günlerde ishalim, ve ishal olduğum zamanlarda kusuyorum da. Bu zaman zarfında tam 20 kilo verdim. Göbeğimin hemen sağ yanının birazcık altında tuhaf, anlam veremediğim karmaşık bir ağrı oluyor. Mesela midesi ağrıyanlar o ağrıyla gergin, sanki diken üstünde gibi uyanık olurlar ya, bendeki tam tersi, bu ağrıyla uyuşuyorum sanki, sanki tüm enerjim akıp gidiyor.

Bir doktora gittik, poliklinikte dahiliye uzmanıydı, sadece eli ile muayene ederek ve şikayetlerimi dinleyerek, hastalığımın Crohn olduğunu söyledi ve bir ilaç verdi, çoğunuzun bildiği bir ilaçtır sanırım. Arada kontrole gelirsin, bu ilaçtan başka tedavisi yok dedi. Kabul ettim, ama daha sonra aşırı ağrı şikayetiyle acile gittiğimizde, başka bir doktor, yine de uzman bir gastroenteroloğa görünmemi tavsiye etti. Gittim.
Bir sürü kan tahlili, antikorlarda yükselmeye dair bir bulgu yok, endoskopi; reflüye işaret ediyor, kolonoskopi; aşırı daralmadan dolayı, şikayetlerimin asıl olduğu bölümün yakınına bile gelemeden yarıda bırakılmış... Sonuç; benim kolonoskopi hastası olmadığım ve o bölümle ilgili farklı bir kurumda baryumlu kolon grafisi çektirmem ve reflü ile barsak sıkıntısına dair çokça ilaç.

Şikayetlerim ilaçlarla geçmedi, ve bir müddet sonra yeni bir doktora gitmeye karar verdim. Doktor, önceki bulgulara bakarak, ilk olarak gaita tahlili istedi, belki parazit vardır dedi, ve aynı zamanda gizli kan araması da yapıldı. Sonuç; parazit yok ama gizli kan var.
Bu durumda, kolonoskopiden önce MR çekilsin dedi, üst ve alt batın MR'ı çekildi. Raporumu görünce gülsem mi ağlasam mı bilemedim...
Raporda barsaklarımla ilgili anormal hiçbir şey görülmüyor, ancak hiç şikayetimin olmadığı kadın hastalıkları ile ilgili birsürü şey yazıyor.
Bu duruma doktor da anlam veremedi, doğru kadın hastalıkları uzmanına, MR isteyen doktorum, kadın hastalıkları doktoru ve ben rapor üzerinde hep birlikte konuşuyoruz. Kadın hastalıkları uzmanının söylediğine göre, benim şikayetlerimin hiç birinin rapor bulgusu ile alakası yok, bunlar tipik Crohn belirtisi diyor, diğer doktorum da haklı buluyor. Sonuç mu? Yine muamma, birazdan, vitamin takviyemi yutup, biraz güç kazanıp bir diğer radyoloğa göstermek üzere MR görüntülerimle birlikte tekrar hastaneye gideceğim, jinekolojik açıdan da, ne olur ne olmaz diye muayene edileceğim. Yoruldum artık. Her geçen gün zayıflamaktan, her geçen gün umudumu toplamaya çalışmaktan ve yine de yılmamam gerektiğini bilmekten yoruldum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, biraz uzun bir yazı oldu galiba ama, beni anlayan insanların olduğunu bilmek, içimi dökmeme neden oldu sanırım.
Herkese güzel bir gün diliyorum.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
güzelderya

MesajTarih: Sal Tem 12, 2011 1:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba yorgun savaşçı.Önce geçmiş olsun.Benim size bir tavsiyem olacak.Yaptırdığınız tüm tahlil ve incelemelerin sonuçlarını dosyalayın,atmayın.Farklı doktora gittiğinizde hepsini gösterin bu sizi lüzumsuz tetiklerden ve boşuna zaman kaybından kurtaracaktırDoktorunuza ayrıntılı bir şekilde şikayetlerinizi anlatın.Soru sormaya korkmayın.Gerekirse daha iyi bir gastpoentereoloğa görünün.Tıp çok ilerledi.Çareler tükenmez.Bugünkü sonuçlarınızı yazın.Sevgiler.
Başa dön
denge

MesajTarih: Sal Tem 12, 2011 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

geçmiş olsun. Allah şifa versin hepimize.
Başa dön
sesene

MesajTarih: Çrş Tem 13, 2011 12:46 am    Mesaj konusu: Re: Nerden başlamalı??? Alıntıyla Cevap Gönder

yorgun savaşçı yazmış:
Herkese merhaba,

bu forum sitesinde henüz yeniyim. Bu yüzden bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Ever, ben de barsağımla sorun yaşayanlardanım. Benimle ne alıp veremediği var bilemiyorum ama kendime verdiğim isimden de anlamak zor olmasa gerek, artık çok yoruldum...
Önceden de anlam veremediğim ishal ve kusma nöbetleri (veya atakları diyeyim) geçirirdim, ama herşey asıl ciddiyetiyle geçtiğimiz Kasım ayında başladı. Bir sokak kedisinin beni ısırması nedeniyle kuduz ve karma aşı oldum, işte o aşılardan sonra ne olduysa oldu. 2-3 gün iyiysem geri kalan günlerde ishalim, ve ishal olduğum zamanlarda kusuyorum da. Bu zaman zarfında tam 20 kilo verdim. Göbeğimin hemen sağ yanının birazcık altında tuhaf, anlam veremediğim karmaşık bir ağrı oluyor. Mesela midesi ağrıyanlar o ağrıyla gergin, sanki diken üstünde gibi uyanık olurlar ya, bendeki tam tersi, bu ağrıyla uyuşuyorum sanki, sanki tüm enerjim akıp gidiyor.

Bir doktora gittik, poliklinikte dahiliye uzmanıydı, sadece eli ile muayene ederek ve şikayetlerimi dinleyerek, hastalığımın Crohn olduğunu söyledi ve bir ilaç verdi, çoğunuzun bildiği bir ilaçtır sanırım. Arada kontrole gelirsin, bu ilaçtan başka tedavisi yok dedi. Kabul ettim, ama daha sonra aşırı ağrı şikayetiyle acile gittiğimizde, başka bir doktor, yine de uzman bir gastroenteroloğa görünmemi tavsiye etti. Gittim.
Bir sürü kan tahlili, antikorlarda yükselmeye dair bir bulgu yok, endoskopi; reflüye işaret ediyor, kolonoskopi; aşırı daralmadan dolayı, şikayetlerimin asıl olduğu bölümün yakınına bile gelemeden yarıda bırakılmış... Sonuç; benim kolonoskopi hastası olmadığım ve o bölümle ilgili farklı bir kurumda baryumlu kolon grafisi çektirmem ve reflü ile barsak sıkıntısına dair çokça ilaç.

Şikayetlerim ilaçlarla geçmedi, ve bir müddet sonra yeni bir doktora gitmeye karar verdim. Doktor, önceki bulgulara bakarak, ilk olarak gaita tahlili istedi, belki parazit vardır dedi, ve aynı zamanda gizli kan araması da yapıldı. Sonuç; parazit yok ama gizli kan var.
Bu durumda, kolonoskopiden önce MR çekilsin dedi, üst ve alt batın MR'ı çekildi. Raporumu görünce gülsem mi ağlasam mı bilemedim...
Raporda barsaklarımla ilgili anormal hiçbir şey görülmüyor, ancak hiç şikayetimin olmadığı kadın hastalıkları ile ilgili birsürü şey yazıyor.
Bu duruma doktor da anlam veremedi, doğru kadın hastalıkları uzmanına, MR isteyen doktorum, kadın hastalıkları doktoru ve ben rapor üzerinde hep birlikte konuşuyoruz. Kadın hastalıkları uzmanının söylediğine göre, benim şikayetlerimin hiç birinin rapor bulgusu ile alakası yok, bunlar tipik Crohn belirtisi diyor, diğer doktorum da haklı buluyor. Sonuç mu? Yine muamma, birazdan, vitamin takviyemi yutup, biraz güç kazanıp bir diğer radyoloğa göstermek üzere MR görüntülerimle birlikte tekrar hastaneye gideceğim, jinekolojik açıdan da, ne olur ne olmaz diye muayene edileceğim. Yoruldum artık. Her geçen gün zayıflamaktan, her geçen gün umudumu toplamaya çalışmaktan ve yine de yılmamam gerektiğini bilmekten yoruldum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, biraz uzun bir yazı oldu galiba ama, beni anlayan insanların olduğunu bilmek, içimi dökmeme neden oldu sanırım.
Herkese güzel bir gün diliyorum.

Aklima takilan su; Kolonoskopi cekilirken, cekim yarida birakildi. Nedeni de anormal daralma (bu da bagirsagin kalinlasmasi demektir). Ve bagirsaginizda 1 sey yokmu dendi. ?

Nacizane tavsiyem : Maddi durumunuzu bilmiyorum. Musait olursaniz eldeki bulgularida alarak 1 kac hekime danisin.

1 kac dedigime de bakmayin, onceki postlari karistirin benim hikayemi okuyun. Ben 6 doktora gittim (Genel Cerrah di hepsi), bende timor var diye kesiceklerdi beni.

Crohn teshisi guc 1 hastalik. Bana teshis kondugu zaman 1 suru turev hastalik da ekarte edilmesine ragmen 2 tane daha Profesore bulgularimi gosterip teyit ettirdim.

Sizi zor gunler bekliyor. Sabirlar diliyorum. Gecmisler olsun.

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari.
Başa dön
yorgun savaşçı

MesajTarih: Prş Tem 14, 2011 8:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Son cevaba istinaden söylemek istediklerim şunlar:
Evet yarıda kesme nedenleri barsağımın daralmış olması ve delinme riski gördükleri için transvers kolondan sağa doğru gidememeleri. Bunu kendileri söylediler.
Sebebi ise farklı bir şeye bağladılar, bence oldukça baştan savma bir cevap ama, spastik kolon diyip çıktılar işin içinden, sen kolonoskopi hastası değilsin, elimizde kalıyordun, o kısmı icelemek için baryumlu kolon grafisi çektirmen gerek dediler. Ki bu gragi çeşidi de artık çoğu yerde çekilmiyor bile.

Spastik kolon (ibs), edindiğim bilgilere göre aşırı kilo kaybına neden olmuyormuş, ve dahi benim gaita tahlilimde gizli kan pozitif, bu tahlili daha sonra başka bir doktor istedi. Ve durumun Crohn olması olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.
Ancak isteği üzerine çektirdiğim MR'da barsaklarım normal görünüyor, özel kurumun radyologlarına göre, ben de gittiğim hastanedeki radyoloğa tekrar gösterdim. Tüm iç organları görmekte başarılı olan MR, maalesef barsağı görmekte, incelemekte yetersiz kalıyor dedi, aynı şekilde baryumlu kolon grafisi de hem yetersiz hem de artık çoğu yerde çekilmeyen bir tetkikmiş.
Bu doktorun da bana tavsiyesi, o bölgeye kadar kolonoskopi ile ulaşıp parça alınması gerektiği. Korkuyorum, bir müddet ara mı versem doktora gitmeye diyorum....Sanki şu ara atağım dindi gibi, bu durumun tadını mı çıkarsam dinlenerek???
Başa dön
şirine

MesajTarih: Pzr Tem 24, 2011 4:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhalar
Öncelikle aramıza hoş geldiniz ve çok geçmiş olsun.
Olanlardan, yaşadıklarınızdan dolayı yılmayın elbet bütün sorunlarınız çözülecek kesin bir remisyon dönemine gireceksiniz şimdilik bu karmaşık dönemi isyan etmeden sabırla geçirmeye çalışın.
Hikayenizi bütün yazıdıklarınızı baştan sona okudum ve kesinlikle İBS değilsiniz, İBS İBH'yi taklit eder ama İBS'de asla gaitada kan çıkmaz ve bağırsaklarda daralma gibi bulgular ortaya çıkmaz. Bağırsaklarınızda daralma var, bundan dolayı kolonoskopiniz yarım bırakılıyor ve bağırsaklarınızla ilgili bir sorun yok şeklinde bir açıklama yapılıyor !!!! Bu gerçekten çok komik bir açıklama bunu söyleyen doktoru gerçekten görmek isterdimm. Bağırsaklarda herşey normalde daralma niye var pekii,bu açıklamayı yapan doktora öncelikle bunu sormak gerek bence!
Bu doktorun bu tanımına göre herkeste bağırsak daralması olabilir ve çok normal bişey :)
En kısa zamanda iyi bir gastroentologa gitmenizi tavsiye ederim.Profesor olan gastroentologlara gidebilirseniz kesin bir teşhisi daha kolay koydurabilirsiniz diye düşünüyorum.
Yeniden geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
yorgun savaşçı

MesajTarih: Cum Tem 29, 2011 11:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar,

ben de burda sizlerle tanıştığım için çok memnunun sevgili şirine.
Birkaç gün önce kudret narı içtiğimden ve iyi geldiğinden dem vurmuştum sevinçten dört köşe. Tabii bu esnada, uzun zamandır yiyemediğim sebze ve meyve yemeyi denedim tekrar.
Sonuç hüsran oldu. Tuvalete ne kadar sık çıktığımı hatırlamıyorum bile artık, ve sanki bütün barsak ve sindirim sistemim sökülür gibi bir ağrı, hatta barsaklarımın son kısımları bile ızdırap verdi, oturamadım bile.
O doktor bana barsakların beyinle çok ilgili olduğunu söyledi. Barsağımın daralması ve IBS olduğuma dair kuşkularını şu sözleriyle savundu "Neyi takıyorsun kafana, neye sıkılıyorsun, barsaklarını sıka sıka daraltmışsın, aşırı gerilmiş, kolonoskopi bile yapılamıyor, sen kolonıskopi hastası değilsin, elimizde kalıyordun."
Bense; acaba kafama taktığım bişey var mı diye düşündüm o esnada, ama cidden yoktu...Hem zaten Kolonoskopi sırasında beni uyutmuşlardı, nasıl gerebilir insan barsaklarını hem de şuuru kapalıyken???
Sonraki doktorlar ise hala teşhise yaklaşıp da teşhisi bi türlü koyamadıklarından dolayı, inanın tüm umudumu kudret narına bağlamıştım, ama o da, eğer yediğime dikkat etmezsem (sebzeye kaçarsam) hiç etki etmiyor bunu anladım.
Bu sabah oldukça yorgun uyandım. İki dudağımın birleştiği yerde, ağzımı açınca bir acı hissettim, aynaya gittim baktım, hem alt hem de üstü kaplayan uçuk gibi bişey olmuş, ama neden ve ne ara oldu şimdi bu bilemiyorum??? Acaba bağışıklık sistemimizin oynadığı garip oyunlara bu da mı dahil?
Başa dön
sesene

MesajTarih: Pzr Tem 31, 2011 12:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yorgun savaşçı yazmış:
Merhabalar,

ben de burda sizlerle tanıştığım için çok memnunun sevgili şirine.
Birkaç gün önce kudret narı içtiğimden ve iyi geldiğinden dem vurmuştum sevinçten dört köşe. Tabii bu esnada, uzun zamandır yiyemediğim sebze ve meyve yemeyi denedim tekrar.
Sonuç hüsran oldu. Tuvalete ne kadar sık çıktığımı hatırlamıyorum bile artık, ve sanki bütün barsak ve sindirim sistemim sökülür gibi bir ağrı, hatta barsaklarımın son kısımları bile ızdırap verdi, oturamadım bile.
O doktor bana barsakların beyinle çok ilgili olduğunu söyledi. Barsağımın daralması ve IBS olduğuma dair kuşkularını şu sözleriyle savundu "Neyi takıyorsun kafana, neye sıkılıyorsun, barsaklarını sıka sıka daraltmışsın, aşırı gerilmiş, kolonoskopi bile yapılamıyor, sen kolonıskopi hastası değilsin, elimizde kalıyordun."
Bense; acaba kafama taktığım bişey var mı diye düşündüm o esnada, ama cidden yoktu...Hem zaten Kolonoskopi sırasında beni uyutmuşlardı, nasıl gerebilir insan barsaklarını hem de şuuru kapalıyken???
Sonraki doktorlar ise hala teşhise yaklaşıp da teşhisi bi türlü koyamadıklarından dolayı, inanın tüm umudumu kudret narına bağlamıştım, ama o da, eğer yediğime dikkat etmezsem (sebzeye kaçarsam) hiç etki etmiyor bunu anladım.
Bu sabah oldukça yorgun uyandım. İki dudağımın birleştiği yerde, ağzımı açınca bir acı hissettim, aynaya gittim baktım, hem alt hem de üstü kaplayan uçuk gibi bişey olmuş, ama neden ve ne ara oldu şimdi bu bilemiyorum??? Acaba bağışıklık sistemimizin oynadığı garip oyunlara bu da mı dahil?

1 dakika..

Onceki yazimda, bagirsagin daralmasini baska turlu yorumladim..

Crohn hastalarinda bagirsak daralir ama.. bagirsak derisi kalinlasir. Kalinlasma oldugundan dolayi bagirsak daralir.

Ya siz yanlis anlatiyorsunuz ya ben yanlis anliyorum..

Sizde sadece bagirsak kaslarinin gerilmesinden kaynakli daralma varsa, yukardaki sozlerimi geri aliyorum. IBS olabilirsiniz.

Bagirsak daralirken, bagirsagin yuzeyi kalinlasmasi gerekir (Crohn icin). UK de bu durum soz konusu degildir.

Umarim ben yanlis anlamisimdir.

Tam anlasilsin diye kendimi ornek vereyim..

Benim bagirsak daraldi, ama bagirsagin dis yuzeyi 12cm uzunlugundaki bolumu 1,8cm kalinlasti. Bu kisim hasta olan kisim zati.

Sizin durum tamamen degisik..

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
yorgun savaşçı

MesajTarih: Pts Ağu 01, 2011 9:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli şirine,

Yanlış anlattığımı sanmıyorum, o doktor aynen bunları demişti, ancak kendisi de kuşkuda kalmış olcak ki, barsağının bakamadığımız kısmında ne olduğunu anlayabilmemiz için baryumlu kolon grafisi çektirmen gerekir, ancak o da her yerde yapılan bir tetkik değil dedi.
Başka doktora gittiğimde herşeyi, diğer doktorun anlattıklarıyla ve tetkik sonuçlarıyla doktora sundum. Ancak bu doktor da, IBS'de böyle bir kilo kaybının olmayacağını, şikayetlerimin daha çok Crohn yönünde ipuçları verdiğini, söyledi. Gaita testi istedi benden ve bu testte gizli kan bulundu. Bu doktor, IBS'de gizli kan bulgusunun olmadığını da belirtti.
Crohn ve kanser şüphesiyle (ki istek kağıdında yazıyordu) MR istedi. MR sonucunda ise barsaklarda anormal bir durum yok. bu sonucu 2 farklı radyolağa daha gösterdim, MR'ın barsak görüntülemede çok yeterli olmadığını, gerçek bir teşhisin ancak şikayetimin olduğu bölgeye kadar kolonoskopi ile girilerek parça biyopsi alınarak koyulabileceğini belirttiler. Ağrımın olduğu bölge zaten belli, göbeğimin sağ tarafının çok az aşağısı. Buradaki ağrı sürekli. Ancak önceki doktorun söylediklerinden sonra korkuyorum yeni bir kolonoskopiden.

Durum böyle. Görüşmek üzere, hayırlı Ramazanlar...
Başa dön
yorgun savaşçı

MesajTarih: Çrş Ağu 10, 2011 1:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tekrar merhabalar herkese,

Sonunda kolonoskopim yapıldı, hem de gayet başarılı bir şekilde. Raporda terminal ileum mukozasının hafif ödemli olduğunu söylüyor. Başka hiçbir yerde de anormal bulgu yok. Bu ödemli kısımdan da biyopsiler alınmış. Henüz sonucu çıkmadı.

Şimdi sizlere sormak istiyorum, benim bütün ağrılarım ve şikayetim zaten bu kısımdaydı ve sadece bu kısımda ödemin görülmesi sizce tesadüf olabilir mi? Son 1 ay boyunca kudret narı kullanmıştım, acaba o, buradaki hastalığın gerilemesine sebebp olmuş olabilir mi? Kısacası hafif ödemli terminal ileum biyopsisinden patolojik açıdan doğru sonuç kesin olarak alınabilir mi, yoksa bir yanılma payı var mıdır?
Bunları soruyorum çünkü, doktorum %80 ihtimalle birşey çıkmayacak dedi. Ben aslında bu duruma seviniyorken, bir taraftan da acaba hafifleme dönemine girdim de hastalık kendini saklamaya mı başladı diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten sizler de biliyorsunuzdur yaşadıklarınızdan, çok çektiriyor bu şey her neyse. Bir sorum da şöyle, acaba IBS'de Terminal ileum'da ödem görülüyor mudur?

Ayrıca, sormak istediğim bir şey daha var. Dudağımda, önceden uçuk olduğunu sandığım şey galiba uçuk değil. Tam iki dudağımın birleştiği sağ köşede her sabah yenilenen, yeniden kabuklanan bir tür yara. Bununla ilgili bilgileri, deneyimleri olan var mı acaba? IBH'da, özellikle Crohn'da bu tür cilt değişimleri yaşayanlar var mı? Bu yara acaba Crohn'da eşlik edebilen angular stomatitis olabilir mi? Kafam karışık yine...Yardım bekliyorum.

Teşekkür ederim. Sağlıkla kalın...
Başa dön
sesene

MesajTarih: Cmt Ağu 27, 2011 10:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yorgun savaşçı yazmış:
Tekrar merhabalar herkese,

Sonunda kolonoskopim yapıldı, hem de gayet başarılı bir şekilde. Raporda terminal ileum mukozasının hafif ödemli olduğunu söylüyor. Başka hiçbir yerde de anormal bulgu yok. Bu ödemli kısımdan da biyopsiler alınmış. Henüz sonucu çıkmadı.

Şimdi sizlere sormak istiyorum, benim bütün ağrılarım ve şikayetim zaten bu kısımdaydı ve sadece bu kısımda ödemin görülmesi sizce tesadüf olabilir mi? Son 1 ay boyunca kudret narı kullanmıştım, acaba o, buradaki hastalığın gerilemesine sebebp olmuş olabilir mi? Kısacası hafif ödemli terminal ileum biyopsisinden patolojik açıdan doğru sonuç kesin olarak alınabilir mi, yoksa bir yanılma payı var mıdır?
Bunları soruyorum çünkü, doktorum %80 ihtimalle birşey çıkmayacak dedi. Ben aslında bu duruma seviniyorken, bir taraftan da acaba hafifleme dönemine girdim de hastalık kendini saklamaya mı başladı diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten sizler de biliyorsunuzdur yaşadıklarınızdan, çok çektiriyor bu şey her neyse. Bir sorum da şöyle, acaba IBS'de Terminal ileum'da ödem görülüyor mudur?

Ayrıca, sormak istediğim bir şey daha var. Dudağımda, önceden uçuk olduğunu sandığım şey galiba uçuk değil. Tam iki dudağımın birleştiği sağ köşede her sabah yenilenen, yeniden kabuklanan bir tür yara. Bununla ilgili bilgileri, deneyimleri olan var mı acaba? IBH'da, özellikle Crohn'da bu tür cilt değişimleri yaşayanlar var mı? Bu yara acaba Crohn'da eşlik edebilen angular stomatitis olabilir mi? Kafam karışık yine...Yardım bekliyorum.

Teşekkür ederim. Sağlıkla kalın...

Biyopsi %100 dogru sonuc vermez. O patalojiyi inceleyen de insan, yanilma payi her zaman olur.

Terminal Ilium Crohn'un en cok sevdigi bolge. Oransal olarak en cok orayi tutar.

Crohn hastaliginda klinik bulgularda olmazsa olmazlar var. Mesela bagirsak da daralma, bagirsak yuzeyinde "kaldirim tasi izlenimi" gibi.

Bu hastaligin evreleri varmi bilmiyorum. Mesela sizdeki gibi once odem olusur sonra baska isler olur gibi...

Benim ince bagirsak da odem yok mesela, 12cm uzunlugunda 1.8cm kalinliginda bagirsak kalinlasmasi var. Bildigim kadar ile Crohn da bu olmazsa olmaz 1 durum.

Crohn olan kiminle konussam, mutlaka tuttugu yerin (hasta ettigi yeri), derisinin 3 katmanininida hasta ediyor ve orasini kalinlastirip, bagirsak ici gecisi daraltiyor.

Bagirsagi kalinlasmayan Crohn duymadim.

Odem konusuna gelince ; Odem durdu yere olmaz. Mutlaka nedenleri arastirilmali.

Keske klinik bulgular 1 sey ifade etse de sizde ne oldugunuzu bilseniz.

Tum temennim Crohn ve/ya baska 1 hastalik olamamasi.

Crohn cok zor hastalik.. Bunu ben anladigimda inanin gec kaldim.

Ilk teshisimi teyit ettirmek icin gittigim "Sadettun Hulagu" hoca, zor 1 yasam seni bekliyor demisti.

Kortizon, vb yangisal ilaclarla hafif duzelince, hocanin sozunu abarti bulmustum..

Gordum ki ;Az bile soylemis.

Arkadan 1 hastalik daha, arkasindan 1 daha..

Ve..

Berbat 1 yasam.

Velevki Crohn oldugunuz anlasilirsa, lutfen ama lutfen yediginiz,ictiginiz her sey dikkat edin.

Siz 1 ozurlusunuz (cogu bunu kabul etmez) ama siz kabul edin. Ve kac paralik insan oldugunuzu bilerek yasayin. Anir-gurur etmeyin ki "ADAM GİBİ" yasayasiniz.

Dertlendim. Mazur gorun.

Hastalik bendemi agir seyrediyor, herkesmi ben gibi bilmiyorum..

Turkcesi, Canimdam bezdim..

Rahatladim..

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
ApoLLoNx

MesajTarih: Pzr Ağu 28, 2011 10:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sizin belirtileri okurken benim rahatsızlığıma çok benzediğini fark ettim, umarım crohn değilsindir. Benimde göbek deliğinin alt sağ kısmındaydı daralma bendeki çekum düzeyindeydi, ve 25 temmuz 2010 tarihinde delindiğini farkeden doktorlar sorunlu yeri (33 cm) gece acil ameliyat ile aldılar, 5 ay kolostomi poşeti takılı kaldıktan sonra 22 aralık 2010 tarihinde tekrar bağırsağı içeri aldılar ve şuan çok iyiyim Allaha şükür. He bu iyileştim mi demek mi? Kesinlikle HAYIR. Sadece rahatsızlık geçirmeden geçireceğim bir kaç yıl demek oluyor. Umarım sizinki böyle bişey değildir.

Hayat öyle yada böyle devam ediyor neticede, crohn aktif döneminde öldürmüyor ama resmen süründürüyor. sesene arkadaşımızda bu hastalığı ciddi yaşayanlardan ve bu doğrultuda efkarlanması çok doğal, bazen bende çok efkarlanıyorum. Umarım şu kök tedavisi bir çözüm olurda kurtuluruz şu illetten. Bu arada sesene sadettin hülagü benimde doktorum, ünibel kapanınca kendine ayrı bir ofis açtı izmitte trafik şubenin orda bilgin olsun.
sesene

MesajTarih: Sal Ağu 30, 2011 1:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ApoLLoNx yazmış:
Sizin belirtileri okurken benim rahatsızlığıma çok benzediğini fark ettim, umarım crohn değilsindir. Benimde göbek deliğinin alt sağ kısmındaydı daralma bendeki çekum düzeyindeydi, ve 25 temmuz 2010 tarihinde delindiğini farkeden doktorlar sorunlu yeri (33 cm) gece acil ameliyat ile aldılar, 5 ay kolostomi poşeti takılı kaldıktan sonra 22 aralık 2010 tarihinde tekrar bağırsağı içeri aldılar ve şuan çok iyiyim Allaha şükür. He bu iyileştim mi demek mi? Kesinlikle HAYIR. Sadece rahatsızlık geçirmeden geçireceğim bir kaç yıl demek oluyor. Umarım sizinki böyle bişey değildir.

Hayat öyle yada böyle devam ediyor neticede, crohn aktif döneminde öldürmüyor ama resmen süründürüyor. sesene arkadaşımızda bu hastalığı ciddi yaşayanlardan ve bu doğrultuda efkarlanması çok doğal, bazen bende çok efkarlanıyorum. Umarım şu kök tedavisi bir çözüm olurda kurtuluruz şu illetten. Bu arada sesene sadettin hülagü benimde doktorum, ünibel kapanınca kendine ayrı bir ofis açtı izmitte trafik şubenin orda bilgin olsun.

Hastaligimi teshis eden doktor Sakarya'da Huseyin Demirsoy adli cok cok iyi Gastrontolog. Hastaligi kesinlestirmek icin Kocalie UNI. de "Entroklosizt" cihazina yollamisti.

Ilk klinik bulgularin hastaligin dogrulugunu teyit icin Sadettin HULAGU hocaya gostermistik. 1 defa daha kontrole gittim. hastaligimin takibini su anda Sakarya da Huseyin Hoca takip ediyor.

Sadettin Hoca, Polis memuru olan 1 Crohn hastasindan soz etmisti, beni surekli o kisi ile karistiriyordu..

O siz olmayasiniz. ?

2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
Başa dön
ApoLLoNx

MesajTarih: Çrş Ağu 31, 2011 9:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sesene yazmış:
ApoLLoNx yazmış:

Hastaligimi teshis eden doktor Sakarya'da Huseyin Demirsoy adli cok cok iyi Gastrontolog. Hastaligi kesinlestirmek icin Kocalie UNI. de "Entroklosizt" cihazina yollamisti.

Ilk klinik bulgularin hastaligin dogrulugunu teyit icin Sadettin HULAGU hocaya gostermistik. 1 defa daha kontrole gittim. hastaligimin takibini su anda Sakarya da Huseyin Hoca takip ediyor.

Sadettin Hoca, Polis memuru olan 1 Crohn hastasindan soz etmisti, beni surekli o kisi ile karistiriyordu..

O siz olmayasiniz. ?

Yok hocam o kişi ben değilim, polis değilim yani :)
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun