| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
m.turan
Kayıt: 21 Ksm 2008 Mesajlar: 13 Konum: Balıkesir-Hastalık Crohn
|
Tarih: Pzr Ksm 23, 2008 9:07 pm Mesaj konusu: Omeprol |
|
|
arkadaşlar kortizon kullanıyorsanız bu ilacı alabilirsiniz günde 1*1sabahları aç karnına tabii önce doktorunuza danışın çünkü banada doktorum vermişti
yararıda hemen yazayım mide yanması ve ekşimesini önlüyor benim başıma geldi çünkü bir gün omeprol bitmişti
iki gün almamıştım midemde korkunç yanma oluyordu özellikle geceleri uykudayken. |
|
| Başa dön |
|
 |
ademer27
|
Tarih: Cum May 28, 2010 4:48 pm Mesaj konusu: Baş Ağrısı Yapıyor |
|
|
|
doktorlarım banada tavsiye ettiler aldım fakat felaket derecede baş ağrısı yapıyordu o yüzden bu ilacı değiştirdiler onun yerine protonex kullanıyorum ve çok iyi omeprole göre daha az yan etkisi var |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Cum May 28, 2010 10:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Slm ademer27,
Aramıza hoşgeldiniz.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Sal Hzr 01, 2010 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Oral yoldan kortizon alınırken mide ilacı kullanmak bir zorunluluktur.Çünkü steroid mideye çok fazla zarar veriyor.Durum böyle olmasına rağmen maalesef çoğu doktor bu önemli noktayı göz ardı edip kortizon kullanılırken mide ilacı vermiyor. Ayrıca steroid kullanıldığı dönemde 1 ayda bir kullanılan mide ilacı değiştirilmelidir. İçerisindeki etken madde mideyi ancak 1 ay koruyabiliyor maalesef.1 aydan fazla aynı mide ilacını kullanırsanız sanki mide ilacı almıyormuşcasına mide şikayetleriniz devam ediyor maalesef.
Benim ilk mide ilacımda Omeproldü sonrasında Lansora geçtik.Omeprol,Lansor,sonrasında bir ilaç daha vardı şu anda adını hatırlayamıyorum,bu 3 ilaç arasında 1 ayda bir ilaçları değiştirerek bir dönem mide ilacı kullanmıştım.
Oral yoldan steroid alan herkesede mide ilacını atlamamasını öneririm. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|