| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
a.b.
|
Tarih: Sal Oca 03, 2012 10:44 am Mesaj konusu: on sene sonra kolonoskopi yaptırdım |
|
|
karnımın alt kısmında bir batma ve idrar sorunları nedeniyle artan şikayetler sonucu ilk kolonoskopide ülseratif kolit teşhisimin ardından on sene geçmiştiki tekrar yaptırmaya karar verdim mecvuren
on sene sonra çok karamsardım ve korkuyordum
sonuç şaşırtıcıydı
ülseratif kolit,cron yada anal fistül hiçbiri yoktmuş bende
sadece spastik kolit ve iç hemoroid varmış birde sigmid kolonda iki adet 3-4mm polip alınmış biopsi sonucu on gün sonra
peki dedim doktoruma nasıl olur biopsi sonucu ülseratif teşhisi kondmuştu bana yanılma payı varmıdır dedim
o da bana ülseratif kolit teşhisi kolonoskopik incelemeyle beraber konur sadece biopsi olmaz dedi
aldığımız bazı antibiyotikler barsak florasını bozup hücre yapısında geçiçi değişikliğe sebebiyet verebiliyorlarmış
kolonoskopi öncesinde içtiğimiz o iğrenç surup bile içinde yazıyo zaten
neyse çok rahatladım hemoroid için fitil ve gaz giderici hap verdi
on senedir boşuna dert etmişim doğru teşhis çok önemli istanbul avrupa yakasında yaşayanlar için doktor tavsiyesi yapabilirim ben çok memnun kaldım en başta insan biri psikolojiden anlıyor bu çok önemli herkese sağlık mutluluk dolu yıllar dilerim
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hüsniye

Kayıt: 01 Mar 2010 Mesajlar: 109 Konum: istanbul 10 yıldır ü.k
|
Tarih: Prş Oca 05, 2012 5:02 pm Mesaj konusu: Re: on sene sonra kolonoskopi yaptırdım |
|
|
| a.b. yazmış: | peki dedim doktoruma nasıl olur biopsi sonucu ülseratif teşhisi kondmuştu bana yanılma payı varmıdır dedim
o da bana ülseratif kolit teşhisi kolonoskopik incelemeyle beraber konur sadece biopsi olmaz dedi
|
İyi olmanıza çok sevindim ama anlayamadım yukarıda yazdıklarınızı ben 12 senedir ülseratif kolitim ve her kolonoskopide biyopsi alıyorlar. _________________ http://mutluannevecocuk.blogspot.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
a.b.
|
Tarih: Prş Oca 05, 2012 5:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
şimdi söyle oluyor hüsniye hanım
sadece biopsi sonucu ülseratif kolit teşhisi doğru sonuç vermiyor
bunun kolonoskopik inceleme neticesiyle desteklenmesi gerekiyor
kolonoskopiyi yapan doktor kendi gördüklerini biopsi sonucuyla birleştirip teşhisi o şekllde koyuyor
bu sefer anlatabildim sanırım
sizdede sağlık sıhat mutluluk dilerim
iyi günler  |
|
| Başa dön |
|
 |
hüsniye

Kayıt: 01 Mar 2010 Mesajlar: 109 Konum: istanbul 10 yıldır ü.k
|
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 89 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Oca 07, 2012 1:06 am Mesaj konusu: |
|
|
Peki 10 yıldır herhangi bir ilaç kullanmış mıydınız UK için? _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
a.b.
|
Tarih: Çrş Oca 11, 2012 9:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| saide yazmış: | | Peki 10 yıldır herhangi bir ilaç kullanmış mıydınız UK için? |
ilaç kulllanmadım sadece rahatsızlığımın aktif dönemlerinde sabahları aç karnına sarmısaklı bal yedim
birde arada keten tohumu zencefil zerdeçal öğütülmüş üzüm çekirdeği karışımı yapıyordum
bu şekilde düzeldim her seferinde iyiye gitti belkide pisikolojikti bilemiyorum
ama şunu söylemek isterim antibiyotikler doğal barsak florasını kalıcı olarak bozabiliyor
özellikle diş hastalığı için verilenler |
|
| Başa dön |
|
 |
ApoLLoNx
|
Tarih: Pzr Oca 15, 2012 3:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
| a.b. yazmış: | | saide yazmış: | | Peki 10 yıldır herhangi bir ilaç kullanmış mıydınız UK için? |
ilaç kulllanmadım sadece rahatsızlığımın aktif dönemlerinde sabahları aç karnına sarmısaklı bal yedim
birde arada keten tohumu zencefil zerdeçal öğütülmüş üzüm çekirdeği karışımı yapıyordum
bu şekilde düzeldim her seferinde iyiye gitti belkide pisikolojikti bilemiyorum
ama şunu söylemek isterim antibiyotikler doğal barsak florasını kalıcı olarak bozabiliyor
özellikle diş hastalığı için verilenler |
Diş hastalığı için bana antibiyotik yazmışlardı fakat doktorum cipro al demişti, sanırım cipronun zararı daha az. _________________ Crohn+İleostomi
Pentasa 2000mg, Imuran 2x1 |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 89 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Pts Oca 16, 2012 12:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Beni en kötü bozan antibiyotik CİPRO oldu. 7 günlük cipro tedavisinden sonra bir türlü toparlanamadım. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ApoLLoNx
|
Tarih: Cum Oca 20, 2012 4:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
| saide yazmış: | | Beni en kötü bozan antibiyotik CİPRO oldu. 7 günlük cipro tedavisinden sonra bir türlü toparlanamadım. |
Doğrudur, neticede bu hastalıkta antibiyotik çok zor durumlarda kullanmayı tavsiye ediyor doktorlar. _________________ Crohn+İleostomi
Pentasa 2000mg, Imuran 2x1 |
|
| Başa dön |
|
 |
|