| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
codepenman
|
Tarih: Pts Hzr 13, 2011 3:56 pm Mesaj konusu: Probiyotik yoğurt alışkanlık yapar mı? |
|
|
Ev yapımı yoğurt ağırlıklı beslenme ile birçok barsak hastalığının kendiliğinden tedavi olacağı bazı doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.
Peki ya düzenli olarak probiyotik yoğurt yenmesi durumunda aynı yararlı bakteriler çokça vücuda alınacağından çok daha hızlı bir tedavi söz konusu olmaz mı?
Daha da önemlisi probiyotik yoğurt'un uzun süre kullanımından sonra vücutta alışkanlık yaptığı, bu aşamada kullanılmaması durumunda kişinin birçok barsak sorunu ile karşı karşıya kalacağı iddia ediliyor.
Tüm bunlar hakkında düşünceleriniz nelerdir? |
|
| Başa dön |
|
 |
codepenman
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2011 3:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
fikri olan?? |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2011 3:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
| codepenman yazmış: | | fikri olan?? |
Bilimsel arastirma varmi?.
Varsa.. Gormek isterim..
Kendi pratigimi soylemem gerekirse.
Ben cok yogurt yiyen biriyim. Ama hic remisyona giremedim.
Sozunu ettigim yogurt da ev yapimi. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari. |
|
| Başa dön |
|
 |
codepenman
|
Tarih: Çrş Hzr 22, 2011 3:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hayır bilimsel bir araştırmaya rast gelmedim, olduğunu da zannetmiyorum.
Ancak doktor sitelerinden birinde bir prof. böyle bir öneride bulunuyordu. hatta probiyotikli ilaçlardan da bahsediyordu.
Ve benzer ifadeleri başka bir sitede de görünce ümide kapıldım ve aslı varmıdır diye sorma gereği duydum.
Umarım yakın zamanda remisyona girersiniz.
Sağlıklı günler dilerim. |
|
| Başa dön |
|
 |
ApoLLoNx
|
Tarih: Pzr Hzr 26, 2011 6:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yıl 2006 bahar yaz ayları, o dönemler sıklıkla kabızlık sorunu çekiyordum ve bu yüzden her gün probiyotik yoğurt yiyordum iyi gelir diye, başlarda bir kutu yetiyordu sonra 2 kutuya çıkartmak zorunda kaldım, daha sonra 3 kutuya çıkınca yeter dedim bunun sonu yok çünkü bağışıklı kazandı bağırsaklar, sonrasında bıraktığımda aylardan sanırım ağustos sonları falandı. Eylül sonlarına doğru ağrılarım başladı, aralık sonunda hastaneye kaldırıldım ağrıdan crohn'muşum (tabii bu ocak 2010 tarihinde kesinleşti). Probiyotik ve crohn olayının aynı döneme denk gelmesi tesadüf olabilir ama etkiside olabilir bilmiyorum ama uzak durmakta fayda var. Ev yapımı yoğurt en ideal çözümü bence. _________________ Crohn+İleostomi
Pentasa 2000mg, Imuran 2x1 |
|
| Başa dön |
|
 |
ayça
|
Tarih: Sal Mar 20, 2012 8:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Belki birilerine faydası olur.
Crohn atakları ve amiliyatlarını yaşadıktan sonra, remisyonda kalabilmenin yollarını aradık. Uzak yakın herkesin tavsiyelerini aldık.
Amerikada Crohn hastanesi varmış. Bir yakınımız oradaki bir doktora danışarak, onun tavsiye ettiği bitkisel kökenli destek paketi yollamıştı. İçinde düzenli olarak alınması gereken prebiyotik içerikli haplar da vardı.
Eskilerden bir teyze de ekşimiş yoğurdun karın ağrılarına iyi geldiğini söyledi
Yalnız hazır yoğurtlar asla ekşimiyor, doğal olmalı. Eşim sevmemesine rağmen arada tüketmeye çalışıyor.
Sonuç: Doğal olan şeylerin ne kadar faydası olduğunu bilemiyorum, ama zararını görmediğimiz kesin... _________________ Eşi crohn hastası. |
|
| Başa dön |
|
 |
|