www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Psikolojik Destek - Sosyal Güvenlik

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh ve Psikoloji
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Engin ATEŞ
Moderatör

MesajTarih: Pzr Hzr 08, 2008 4:39 pm    Mesaj konusu: Psikolojik Destek - Sosyal Güvenlik Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar,

Mevcut sosyal güvenliğimiz ile nasıl bir psikolojik destek alabiliyoruz? Var olan ilaçlarımızın üzerine yenileri mi ekleniyor, yoksa konuşma yolu ile destek sağlayabilen kurumlar mevcut mu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.

Sevgiler,
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
tuğba

MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 7:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

doktorum bana dediki ''senin hastalığına kesinlikle sinir stres yaramaz''bende dedimki ''zaten stresi atamadığım için bu hastalığı yaşıyorum .bana sakinleştirici bir ilaç yada verbilirseniz iyi bir doktor ismi verbilirmisiniz?''
doktorum ikisinide verdi fakat verdiği üç doktor ismide istanbulun pahalı bir hastanesinde çalışan doktorlar.muayeneleri 250ytl ve genelde on günde bir gitmek gerekiyor.benim emekli sandığı güvencem var ama görüyorum ki ülkemizde ilaç almak dışında fazla bir işime yaramıyor.herhangi bir devlet hastanesindeki psikiyatriste gittiğinizde ise size ilaç verip yolluyor.ayda bir ilaç alıp dönüyorsun ne seninle konuşuyor ne de başka bir şey...sonuçta ruhsal sıkıntılar çöp dolu bir foseptik çukuru gibi, bazı doktorlar o çukurun üstünü ilaçla kapatmaya çalışıyor ama çukurun altındaki pis kokular duruyor.onun için hem konuşan hem de gerkiyorsa ilaç veren bir hekim olmalı.benim gördüğüm kadarıylada o hekimler için iyi para harcamak lazım.
eğer isterseniz bendeki o doktor isimlerini size verebilirim.ama eğer siz devlet güvencesiyl gidebileceğimiz iyi bir doktor bulursanız , ismini paylaşırsanız sevinirim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 2:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar. bu konuda benim yazmak istediğim psikolojik ve ya ruhsal sıkıntılarımızı doktorumuzla konuşmak daha sağlıklı ben öyle yapıyorum ve çok memnun oluyorum tabi bu birazda doktorunuzun maneviyatına ve vijdanına bağlı her doktorda hastasının ruhsal durumu ile ilgilenmiyor ..
bunun yanısıra bana on günlük ınsidon isminde takviye ilac verdi sonra yine konuşacağız inşallah sizlerinde benim doktorum gibi anlayışlı ve çok ilgili doktora sahip olmanız dileğiyle sağlıkla kalın.

not ben sadece bu ilacın yüzdesini ödüyorum onun dışında sık sık görüşmemize ramen doktorum kesinlikle ücret almıyor..
Engin ATEŞ
Moderatör

MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 5:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

insidon bir tür yatıştırıcıdır. Faydasını gören arkadaşlarım olmuştu.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
İskender
Site Admin

MesajTarih: Sal Hzr 10, 2008 6:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili Engin ben citol ve cibralex kullandım. Faydası oldu mu? ıııhhhhh. İnan daha çok psikolojimi
bozdu benim. Gece uykusuzluk, gündüz işyerinde uyuklama...Doktoruma danışmadan birden bıraktım.
Aslında bu tür ilaçları öyle aniden bırakmamak gerekiyormuş. Ama ben bıraktım.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh ve Psikoloji Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun