www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

psikolojim çok bozuk!!!
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
eebru

MesajTarih: Cmt Mar 12, 2011 8:11 pm    Mesaj konusu: psikolojim çok bozuk!!! Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar ercan beyle tanıştık ama mesajım sizlere ulaşmamış.bu siteyi bulduğum için çok mutluyum.Ben de hastalık hikayemi paylaşmak istedim.Kabus 2010 temmuz ayında tatilde başladı.önce ishal oldum,1 gün 2gün..baktım geçmiyor dr a gittim.bu arada karın ağrısı ve kanama hiç olmadı.sadece karnımda sürekli gurultu ve günde 2-3 kez ishal.tahliller yapıldı gaitada bol lökost.gizli kan (-),crp24 dr kolonoskopiye karar verdi.sonuç ük.üç farklı yerde çizgi şeklinde kızarıklık göründü.salofalk flagyl verdi.üç hafta sonra tekrar kolonoskopi yaptı.''ilk geldiğinde böyle görseydim hiç bir şeyin yok deyip gönderirdim''dedi.internetten hastalığı araştırdıkça resmen paranoyak oldum çıktım.sanki üç gün ömrüm kalmış gibi hayata küstüm.sonra aradan 4 ay geçti şikayetim yoktu ama tıp fak prof dr a gideyimde birde sonuçları o görsün dedim.sonuçları aldım gittim.ük e pek benzemiyor ben de kolonoskopi yapacağım demesin mi.(5 ayda 3. kolonoskopi)kolonoskopiyi yaptı ve tertemiz parça alacak doku bile yok dedi.Haydaa!ilaçları bıraktırdı.3aydır ilaç kullanmıyorum ama her tuvalete korkuyla gidiyorum çünkü hoca ük olsan bana kanamayla gelirsin dedi.bende sürekli kanayacak korkusuyla yaşıyorum.Kafam iyice karıştı Bursa da gitmediğim dr kalmadı.(dr lara verdiğimiz paralarla her halde 2.el bir araba alırdık.)hepsi aynı şeyi söyledi.Şu an zaman zaman ishal ataklrı yaşıyorum ama onunda çaresini buldum.mucize bitki KEÇİBOYNUZU lütfen deneyin birde havuç suyu..Sizlerle tanıştığım için çok mutluyum hepinize kucak dolusu sevgiler...Lütfen sizde yorumunuzu yazın olur mu?
merhaba arkadaşlar bu siteyi bulduğum için çok mutluyum.öncelikle hepimize acil şifalar diliyorum.bende hastalığımı sizlerle paylaşmak istedim.Şu anda ne hastası olduğumu bilmiyorum.kısaca anlatayım ve yorumunu lütfen siz yapın.temmuz 2010 da ishal başladı gaitada bol lökosit,gizli kan(-),crp 24 çıktı.karın ağrısı ve kanama hiç olmadı.dr kolonoskopi yaptı ük dedi.üç farklı yerde çizgi şeklinde kızarıklık görüldü.salofalk verdi.üç hafta sonra tekrar kolonoskopi yaptı çok iyi geçmiş ilaca devam dedi.ben teşhisten emin olamadığım için prof dr a gittim.o da koln yaptı ük yok ilaçları bırak dedi.2 aydır ilaç kullanmıyorum ama çok korkuyorum .lütfen tecrübelerinizi paylaşın.hepinize sağlıklı ve mutlu günler.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ahmet_55

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 12:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

eebru mrb. çok geçmiş olsun...ben 3 yıldır ü.k. yım...yurt dışında tanıştım...tabi bende kanama ve ishal ile başladı...tereddüt edilmeden teşhis kondu...ama bu her ü.k. hastasının aynı belirtileri gösterdiği anlamına gelmiyor...eczacımda çalışan bir kız da ü.k. imiş fakat ishal ve kandan değil de eklem ağrılarından şikayetçi 4 yıl kortizon kullanmış şimdi imuran ve salafolk ile hayatına devam ediyor...

şimdi soru şu: acaba ben de ishal ve kanama ile yüzleşmeden önce, sadece ishale bağlı olarak kolonoskopi olsaydım, aynı teşhis konur muydu?...yani ishalleri sıradan görmeyip ü.k. ile ilişkilendirebilir miydik daha öncesinden?...iki cvp. var: 1. sen potansiyel bir ü.k. hastasısın...2. bu sadece sıradan bir bağırsak sendromu.

bildiğim kadarıyla ishal, kanama ve kilo kaybı olmadan, doktorlar kolonoskopi yi yapmıyorlar..."ü.k. olsan bana kanamayla gelirsin ! " derken doğru sölemiş doktorun...

pskolojine gelince; bağırsakların en çok senin psikolojinden etkilenecektir unutma!...sen benim yerimde olmak istemezsin eminim, ben de bir kanser hastasının...ama her iki durumda da hayat devam ediyor gideceği yere kadar...hemen psikolojini topla gerekirse psikiyatr a görün..."çözümün parçası ol sorunun değil", zamanı gelmeden hiçbir şeye erkenden üzülme...!...şu an maşalllahın var dert etme...
eebru

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 1:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ahmet ,çok teşekkür ederim.Sanada çok geçmiş olsun.Psikiyatriye gittim şu an antideprasan kullanıyorum umarım bir an önce kendime gelirim.Kendimi düşünmekten çocuğumla bile yeterince ilgilenemediğimi düşünüyorum.Eşim ve oğlum adına da çok üzülüyorum.Ben bir soru sormak istiyorum ük remisyondayken kolonoskopi yapıldığında görünür mü?Acaba benimki onun için mi normal çıktı?
merhaba arkadaşlar bu siteyi bulduğum için çok mutluyum.öncelikle hepimize acil şifalar diliyorum.bende hastalığımı sizlerle paylaşmak istedim.Şu anda ne hastası olduğumu bilmiyorum.kısaca anlatayım ve yorumunu lütfen siz yapın.temmuz 2010 da ishal başladı gaitada bol lökosit,gizli kan(-),crp 24 çıktı.karın ağrısı ve kanama hiç olmadı.dr kolonoskopi yaptı ük dedi.üç farklı yerde çizgi şeklinde kızarıklık görüldü.salofalk verdi.üç hafta sonra tekrar kolonoskopi yaptı çok iyi geçmiş ilaca devam dedi.ben teşhisten emin olamadığım için prof dr a gittim.o da koln yaptı ük yok ilaçları bırak dedi.2 aydır ilaç kullanmıyorum ama çok korkuyorum .lütfen tecrübelerinizi paylaşın.hepinize sağlıklı ve mutlu günler.
Başa dön
ahmet_55

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 5:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

rica ederim...tabi ki görülür...remisyon, hastalığın tamamen sağlıklı bir barsakmış gibi görüldüğü bir dönem değildir, sadece ishal ve kanamalar olmaz...ama ülcerler görünür bildiğim ve yaşadıklarım kadarıyla...
eebru

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili Ahmet içimi o kadar rahatlattın ki anlatamam. sana minnattarım.Sağlıcakla kal.Umarım bu hastalığın çaresi bir an önce bulunur ve herkes sağlığına kavuşur, tıp bu kadar çaresiz kalamaz diye düşünüyorum.
Başa dön
ahmet_55

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 7:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet aynen öyle için rahat olsun...geçmiş olsun...umut ediyoruz inşallah bulunur:)...
İskender
Site Admin

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 7:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın eebru,
Aramıza hoşgeldiniz. Çok geçmiş olsun.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
özgür genç
Moderatör

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 8:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Geçmiş olsun arkadaşım....Aramıza hoşgeldin...Geçecek emin ol...İLk dönemlerde herkes aynı sorunları yaşıyor ama sonra normale dönüyorsun...İnşallah hep sağlıklı kalırsınız...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
eebru

MesajTarih: Pzr Mar 13, 2011 9:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hepinize teşekkür ediyorum.Ne mutlu bana artık sorunlarımı paylaşabileceğim arkadaşlarım var:))
Başa dön
cnn34

MesajTarih: Pts Mar 14, 2011 4:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

eebru hanım cok gecmıs olsun ... acil şifalar dilerim öncelikle... Ülseratif kolit hastalığı özellikle tüm hastalıklarda olduğu gibi sağlam bir psikoloji gerektiriyor...Önce herşeye karşı sağlam durabilmeniz gerekir.. Şükredin durumunuz şuan ıyı anladığım kadarı ile... Korkmanıza gerek yok bilinçli şekilde belirteleri görüp doktora gitmişiniz... Bunda sonrada sağlam bir psikoloji ile kontrollerinize devam ederseniz , yiyecekleriinize biraz dikkat ederseniz geçecektir eminim... Allah çaresi olmayan hastalık vermesin... Tekrar acil şifalar diliyorum...
Başa dön
hctpozlm

MesajTarih: Sal Mar 15, 2011 8:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Çok geçmiş olsun.Daha önce de yazmıştım.İnşallah buraya bir hasta daha kayıt olmaz(yani kimse hasta olmasın anlamında) destek olmak için kayıt olurlar :(
umutarslan

Konum: Bursa_ İBH Ülseratif Kolit Salofalk 500 tablet ve Salofalk Lavman

MesajTarih: Sal Mar 15, 2011 7:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ebru hanım hoş geldiniz...

bende bursadan ük. hastasıyım.ilk zamanlar nasıl olur zaten arkadaşlar söylemiş. ama anladığım kadarı ile gayet iyi durumdasın. bence bu durumunu devam ettirecek olan moralini yüksek tut. Keçiboynuzu ve havuç suyunu deneyeceğim. Teşekkürler.
tuğba

MesajTarih: Çrş Mar 16, 2011 8:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ebru, bu kadar çok korkma..korkacak bişey yok..internette okuduklarım zamanında benimde kafamı allak bullak etmişti.aynı yollardan bende geçtim.bir tane doktora güvendim ve ne diyorsa yaptım.güveneceğin doktor kimse onu seç gitsin...

ük, herkeste farklı seyrediyor.mesela benimkide seninki gibi sakin başladı.tam ük demediler ama değilde demediler.zaman önemli dedi doktorum.iki yıl sonra netleşir dedi.ve iki yıl sonra gene kanama başladı.çok üzüldüm ama ilk seferindeki kadar çok değil.çünkü zamanla insan alışıyor.

hassas , duygusal insanlar için durum zor.bende öyleyim.ük den beri psikiyatrik tedavi alıyorum.çünkü ruh halimle ük arasında bağlantı olduğundan eminim..onu kabul etmediğin sürece mutlu olamıyorsun...

bence takılmaman gereken nokta şu, herkeste seyri farklı...hafif atlatanlar şanslı..internetten okuyupta aaa ölmüşüm bitmişim diye boşuna harap etmemeli insan kendini.dediğim gibi güvenebileceğin bir doktorla yoluna devam et...korkma kötü bir şey olmayacak.ilaçlar iyileştiriyor.ne kadar huzur o kadar sağlık...

güvendiğin doktora aklındaki soruları sor..o soruların cevaplarını en iyi doktorlar bilir.bizler ancak kendimize has yaşadığımız hastalığımızı biliyoruz.

yanındayız korkma...
Başa dön
eebru

MesajTarih: Sal Mar 22, 2011 9:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sizlerin desteğiyle artık bende korkmuyorum.Hepinize sonsuz teşekkürler..
Başa dön
tuğba

MesajTarih: Pts Mar 28, 2011 8:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

zamanla netleşecek hastalığın canım...o yüzden acele etme...benimde ilk etapta net değildi..üç sene oldu bu sene tekrar kanama başladı böylece netleşmiş oldu.birde salofalk sana iyi geliyorsa zaten mesele ortada..
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Kendimizi Tanıtma - Tanışma - Hastalık Hikayeleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun