| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
sesene
|
Tarih: Pts Hzr 13, 2011 4:24 pm Mesaj konusu: Remisyon.. |
|
|
Arkadaslar;
Remisyon da iken,kolonoskopi cektireniziz varmi.?
Neden sordum.!!
Remisyon da iken agrilar-ataklar filan azaldigini yada olmadigini biliyorum.
Peki bagirsakdaki yaralar-ulserler vb. de azalma oluyormu.?
e agrilar ataklar azaldigina gore yaralar/ulserler de azaliyor demekki dediginizi duyar gibiyim.
hah sorum da bu.
Ben de 7 ay onceki gibi agri-atak vb. sikayetlerim azalmasina ragmen, yeni cekildigim kolonoskopi de yaralar-ulserler vb. hasarlar oldugu gibi duruyor hatta cogalma var.
İzahi. ? _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari. |
|
| Başa dön |
|
 |
teodora
|
Tarih: Çrş Hzr 15, 2011 3:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
MERHABA SESENE.AĞRIN YOK PEKİ KAN TAHLİLLERİN NE DURUMDA.GEÇENLERDE DOKTORUMA GİTTİĞİMDE 'ŞUAN
GRÜNÜRDE AĞRI YOK,KAN TAHLİLLERİ NORMAL DEĞERLERDE AMA BARSAKLARA BAKMAK LAZIM ,KOLONOSKOPİ ÇEKELİM REMİSYONDA OLMAYABİLİRSİN DEDİ.ANLADIĞIM İİLİK HALİ OLSADA BARSAKLARIN DURUMU ÖNEMLİ..... _________________ teodora |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Çrş Hzr 15, 2011 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
| teodora yazmış: | MERHABA SESENE.AĞRIN YOK PEKİ KAN TAHLİLLERİN NE DURUMDA.GEÇENLERDE DOKTORUMA GİTTİĞİMDE 'ŞUAN
GRÜNÜRDE AĞRI YOK,KAN TAHLİLLERİ NORMAL DEĞERLERDE AMA BARSAKLARA BAKMAK LAZIM ,KOLONOSKOPİ ÇEKELİM REMİSYONDA OLMAYABİLİRSİN DEDİ.ANLADIĞIM İİLİK HALİ OLSADA BARSAKLARIN DURUMU ÖNEMLİ..... |
CRP ve Sedim surekli yuksek cikiyordu.
3 Doz Remicade kullandim, Remicade CRP ve Sedimantasyonu normal degerlere getiriyor.
Yeni kolonoskopi cekildim. Bagirsaklar berbat durumda. ilk cekildigimden daha kotu durumda.
Ama iltihap yok (Remicade sagolsun). Sancim o nedenle yok. Yaralar oldugu gibi duruyor.
Kaygim su ; Bu yaralar iyilesmiyor sa ilerde buralar curuyecek demekdir.
Doktoruma aynen bunlari da soyledim ve kabul etti.
Immuran 2x50 olarak zati kullaniyorum. Pentesa gunde 3 x2 olarak kullaniyorum.
Ayrica Remicade TNF blocker aliyorum. Su anda ilac olarak 1 sey ekleyemiyorlar.
1 ay once tek dozda 500Mg Prednol kortizon serum verildi. (Doping masallah) o gazla 1 aydir gidiyorum.
Sonrasi Allah kerim. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
|
| Başa dön |
|
 |
yabanci98
|
Tarih: Çrş Hzr 22, 2011 9:01 pm Mesaj konusu: İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı |
|
|
|
Bağırsaklarında acı hissediyormusun? |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Prş Hzr 23, 2011 6:21 pm Mesaj konusu: Re: İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı |
|
|
| yabanci98 yazmış: | | Bağırsaklarında acı hissediyormusun? |
Bu gun tekrar doktoruma gittim..
Doktorum Crohn konusunda cok deneyimli 1 isim. (ozel hastahanedeki, devlette olani sadece teorik bilgi sahibi, pratigi hic yok bence)
Neyse..
Durumu anlattim.
Kullandigim ilaclarin idame tedavisi oldugunu, asil olarak remicade nin 5. dozdan sonra yaralarda ve kalinlasan bolgede fayda sagliyacagini soyledi.
5. doz remicade sonrasi ha-la degisim olmazsa, cerrahi operasyona basvurcagini soyledi.
Ozetle : 2 doz (bu da 4 ay sonrasi demektir, 2 ayda 1 doz serum aliyorum cunki).
Not: Bagirsak da aci derken ?.. ataklari kast ediyorsan, eskisi kadar ***** atak olmuyor. Dahasi ataklar uzun surmuyor.
Aci kelimesini agri anlaminda kullaniyorsan, aktif crohn hastasinin agrisi olmamasi mumkun degil. Ve ya "igne bastmasi "seklinde soruyorsan, atak anlari o sekilde olur zati. Bende de herkes gibi atak aninda "batma, kramp" durumu soz konusu.. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
-----------------
|
| Başa dön |
|
 |
sevgi..
|
Tarih: Cum Oca 27, 2012 2:06 am Mesaj konusu: |
|
|
|
sayın sesene remicade hakkında bilgi verebilirmisin? anneme yeni başlanacak bu ilaç doktorumuz çok aydınlatıcı değil verem aşısı yapıldı anneme sizede yapıldımı?teşekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
|